Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg mi vagyunk a szemetek...

Tényleg mi vagyunk a szemetek ha az új fejlemények miatt ezentúl albérleti díjat kérünk a párom volt feleségétől?

Figyelt kérdés

A páromnak 2 gyermeke van a volt feleségétől, utánuk 2*27000Ft gyerektartást fizet. Tavaly a volt felesége szólt, hogy segítsünk, válik a férjétől és fogalma sincs, hova tudna 5 gyerekkel 1 fizuból elköltözni. Mivel minket sem vet fel a pénz, azt tudtuk felajánlani, hogy menjen az én házamba lakni. A ház nagyszülői örökség és ki volt adva, mert mi munka miatt másik városban élünk albérletben. Akkor megbeszéltük, hogy ő fizesse csak a rezsit, nem kell albérleti díjat fizetnie, mi meg nem fizetjük a gyerektartást. Ebbe bele is egyezett.

Februárban viszont megkaptuk a levelet, hogy feljelentette a páromat az elmaradt gyerektartás miatt. Mikor rákérdeztünk, még neki állt feljebb, hogy neki ez jár és ne gondoljuk, hogy megúszhatjuk.

Erre a párom kifizette neki az "elmaradt" gyerektartást céges kölcsönből, én meg hivatalos levélben tudattam vele, hogy vagy 30 napon belül kiköltözik, vagy április hónaptól albérleti díjat köteles fizetni.

Természetesen se ki nem költözött, se nem fizetett. Az újbóli felszólításra meg mocskolódó hadjáratba kezdett.

Tényleg mi voltunk a szemetek vagy vele szaladt el nagyon a ló?

2015. ápr. 16. 19:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Össze vaygtok házasodva ti?

A nőnek ahoz a lakéshoz semmi köze,jelentsd fel h csak ugy beköltözött a házadba

2015. ápr. 17. 09:09
 12/19 anonim ***** válasza:

Nem,nem ti voltatok a szemetek!

Szerintem állj a talpadra,és igen is akkor költöztesd ki.Jó rendben,gyerekek vannak,de akkor is.....ez nem korrekt

2015. ápr. 17. 10:50
 13/19 Bence_ ***** válasza:

Gyerek csak akkor rakbató ki ha van hova mennie.

Albérleti szerződés köthető közjegyző előtt is de a gyereket akkor is védi a törvény.

Ha ezt hivatalos útra tereled akkor csak évek múlva kapod vissza a házad.

2015. ápr. 17. 12:04
 14/19 kovpet ***** válasza:
95%

"Gyerek csak akkor rakbató ki ha van hova mennie."

A gyereknek mindig van hová mennie Magyarországon, állami gondozásba veszik, ha a szülő nem tudja megoldani a lakhatását.

2015. ápr. 17. 12:38
 15/19 Bence_ ***** válasza:

Kovpet.

Így lehet.

Akkor is sok idő mire ezt lejátszod.

2015. ápr. 17. 12:47
 16/19 kovpet ***** válasza:
Az biztos. De egy nemfizető bármilyen bérlőt is nehéz kitenni. Viszont ha nincs semmilyen papír, akkor nincs jogalapja az ottlétnek, tehát talán nem lesz vészes a dolog.
2015. ápr. 17. 12:49
 17/19 anonim ***** válasza:
61%

Papír, papír, papír. Bocs, de ez jó tanulópénz volt. Kellett volna írnotok egy szerződést, hogy így oldottátok meg a gyerektartást. Bár jogilag nem tudom, mennyire állt volna meg, hiszen a ház nem a párodé, hanem a tiéd, neked meg aztán végképp nincs közöd az exfeleség gyerekeihez.. na de mindegy, drága tanulópénz volt.

A hivatalos levél jó ötlet, innentől csináljátok az egész ügyet hivatalos úton. Lehet, hogy tovább tart, de mint a példátok mutatja, megéri. Én egyébként a gyerektartást is megpróbálnám visszaperelni, mivel azt lényegében ti természetben fizettétek.. elképzelhető, hogy egy bíró ezt megítélné nektek.

2015. ápr. 17. 21:19
 18/19 anonim ***** válasza:
kovpet: bérleti szerződés szóban is köttethet. Ha anyuka elég rafinált, bombával sem fogják kirobbantani abból a lakásból.
2015. ápr. 19. 00:48
 19/19 Bence_ ***** válasza:

Sok okos lepontozó.

Beszéljetek egy ügyvéddel.

Szóbeli megállapodás is megállapodás.

Csak azért mert nem fizet lakbért nem fogják a gyerekeket elvenni tőle. Kb a gyerekek 18 éves koráig van házuk.

Ilyenkor jön a téli nyílászáró csere...

2015. ápr. 19. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!