Hogyan éljem túl a hétvégéket a kezdeti időszakban?
Három hetes a babánk, szörnyen kimerültek vagyunk a férjemmel mindketten, de persze imádjuk őt. :)
A férjemnek van egy hatéves lánya az előző házasságából. A baba születése óta még nem volt itt, mert bárányhimlő járvány volt az oviban még a húsvéti szünet előtt és biztosra akartunk menni.
De most már természetesen szeretné elhozni a férjem hétvégére, és a kislány is igényli, hogy jöhessen.
Nekem viszont napi átlag 2-3 óra alvással és még iszonyúan érzékeny császáros heggel meg állandóan fájdogáló derékkal egyetlen porcikám sem kívánja egy hisztis hatéves hosszabb jelenlétét a 60 négyzetméteres, szűk lakásban.
Pláne úgy nem, hogy a kislány rühelli a nála kisebb gyerekeket és kistesóról hallani sem akar/akart.
Persze tudom, hogy ettől még jönnie kell, és nem mondhatom azt, hogy márpedig ne jöjjön. Nem is fogom ezt mondani, de már most sírógörcsöm van a gondolattól, hogy egyszerre két gyerekre kelljen figyelnem, meg ugye főzni a baba mellett. (Eddig ettünk hideget vagy rendeltünk kaját, de a kislánynak muszáj rendes ételt ennie, nem élhet szendvicsen vagy pizzán, míg itt van.)
És ugye minden pillanatban rajta kell hogy legyen a szemem, nehogy akaratlanul is, de bántsa a babát. Emellett még a féltékenységét is kezelnem kell, foglalkoznom vele, és persze maradjon energia a babára is. És kell is hozzá energia, mert minden etetés egy kínszenvedés, két emberes meló, pláne hogy büfiztetni nem is nagyon tudom, mert a hegem és a derekam nem bírják ha 3 percnél tovább van a kezemben. Így az sem megoldás, hogy a férjem elviszi a lányát hosszabb, akár egész napos programra, mert egyedül egyelőre nem tudom ellátni a babát. Más segítségem nincs, és nem is férne el ebben a pici lakásban plusz egy ember. (Ősszel költözünk át családi házba, addig sajnos ez van.)
Szóval mi a túrót csináljak, hogy éljem túl ezeket a hétvégéket addig, amíg nem leszek jobban? Az orvosom szerint ez simán lehet még 3-4 hét is.
Légyszi ne írjátok azt, hogy minek kezdtem gyerekes pasival, stb. Ha előre tudtam volna, hogy császárral szülök, meg hogy ilyen sz.rul leszek utána, vagy hogy a férjem lánya mennyire rosszul fog reagálni a kistesó érkezésére, akkor nyilván másképp alakítottam volna a dolgokat. De most már itt van ez az elcseszett helyzet egy csomó olyan problémával, amikről nem is hittem a terhesség előtt és alatt, hogy gondot fognak okozni. Ezt kellene megoldanom valahogy, és fogalmam sincs, hogyan.
Valakinek van valami mentőötlete?
Tápszeres babát egy órát etettek ketten?
Ne haragudj, de valamit nagyon nem jól csináltok.
Mégis hol írtam, hogy ne jöjjön a kislány? Idézzétek már be legyetek szívesek!
Mert tudtommal ezt írtam: "Persze tudom, hogy ettől még jönnie kell, és nem mondhatom azt, hogy márpedig ne jöjjön. Nem is fogom ezt mondani(...)"
Hogy a viharba jutottunk el innen odáig, hogy én ki akarom innen tiltani? Tény, hogy nem hiányzik a nyakamba most még egy gyerek, de ugye csak nem bűn, hogy fáradt és kialvatlan vagyok? Egyszerűen azt kértem, adjatok ötleteket, hogy bírjam ki a hétvégéket a két gyerekkel (MONDOM KETTŐVEL) addig, míg felépülök.
De írjon ki ide kérdést a fene, felesleges, mert ez a funkcionális analfabéta banda még értelmezni se tudja.
Talán azért, mert minden sorodból árad az, hogy az a gyerek neked nyűg, és akkor lennél a legboldogabb, ha nem is menne felétek. Amikor azt írtuk, hogy segítsen apa, akkor abba kötöttél bele, hogy egy órát etetitek ketten, a gyerek meg 10 percig sincs el nyugton, mintha ezzel ki lenne zárva az, hogy egyáltalán tudjon vele foglalkozni valaki. Csak siránkozol, hogy neked mennyire fárasztó, meg nem akarsz nyűglődni miatta, meg félted tőle a babát, meg állandóan foglalkozni kell vele...Ordít, hogy a hátad közepére kívánod, de ugye te nem akarsz gonosz mostoha lenni, aki azt kéri, hogy menjen a fenébe, és hagyjon titeket békében élni.
Milyen megoldási javaslatra vársz? Ajánlottak neked egy csomó lehetőséget, mindbe belekötöttél, hogy miért nem jó. Tudod, nem akarásnak nyögés a vége...
No akkor íme néhány tipp a túléléshez:
1. Szedd össze magad! Elhiszem, hogy fáj, de lesz még olyan időszak az életetekben, amimkor össze kell szorítani a fogadat és tenni a dolgodat. Ha pl. végigmegy egy hányós-hasmenéses-magas lázas vírus a családon, mindhárman betegek lesztek, akkor mit csinálsz? Nem látod el a gyereket? Vagy ha ne adj Isten extrém hasfájós lesz és hónapokig 10-20 perceket tudtok csak aludni felváltva? Vegyél be fájdalomcsillapítót, ha kell. Kívánom, hogy mielőbb jobb legyen.
2. Létezik speciális szelepes cumisüveg, amivel kevesebb levegőt nyel a baba, így nem kell folyton büfiztetni. Nekünk a MAM és a Tommee Tippee vált be, próbáljátok ki.
3. 6(!) éves a férjed lánya, nem csecsemő. Ültessétek le mondjuk színezni, amíg a férjed neked segít. Bár én a helyetekben szimplán odaengedném, hadd barátkozzon a kistesóval. Ha nem tiltjátok tőle, hamarabb fogadja el. Valószínűleg érdekelni is fogja a dolog és nyugton lesz mellettetek. Közben lehet beszélgetni, mesélni, hogy ne teljen unalmasan az idő.
4. Számtalanszor leírták már és totál igaz: lehet egészséges ételeket is rendelni, ha nagyon nem tudsz valami könnyűt összedobni vagy ha a férjed nem tud főzni.
"Mégis hol írtam, hogy ne jöjjön a kislány? Idézzétek már be legyetek szívesek!"
Dehát tényleg nem akarod, hogy jöjjön... Nem? Mert ha nem menne, egyszerűbb volna az életed... habár szerintem így sem egyszerű...hidd el, amit mondok, valamit rosszul csinálsz/csináltok.
Hozzád közelállóbb segítségét kellene kérned...anyukádét, anyósodét, testvéredét, barátnődét...védőnőét...mittudomén...aki már szült, és nevelt kisgyereket...így meg fogsz zakkanni...és szerintem a férjed is....hogy a férjednek minden etetésnél- cumisüveges etetésnél(!) jelen kell lennie...már megbocsáss....vénasszony vagyok, unokám van, de én ilyet még nem is hallottam....
Hét végén ott van apuka is, nem?????
Ne vigye el a nagyobbikat, hanem süssön, főzzön.... csináltam én is eleget, szintén komplikált apai helyzetekben.
Én is emlékszem az előző kérdésedre.
Nekem az a véleményem hogy sajnos nagyon sok az ilyen életre képtelen ember.... Lehet hogy meg tudnád csinálni jól is a dolgokat, de az túl egyszerű lenne, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!