Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan éljem túl a hétvégéket...

Hogyan éljem túl a hétvégéket a kezdeti időszakban?

Figyelt kérdés

Három hetes a babánk, szörnyen kimerültek vagyunk a férjemmel mindketten, de persze imádjuk őt. :)

A férjemnek van egy hatéves lánya az előző házasságából. A baba születése óta még nem volt itt, mert bárányhimlő járvány volt az oviban még a húsvéti szünet előtt és biztosra akartunk menni.

De most már természetesen szeretné elhozni a férjem hétvégére, és a kislány is igényli, hogy jöhessen.

Nekem viszont napi átlag 2-3 óra alvással és még iszonyúan érzékeny császáros heggel meg állandóan fájdogáló derékkal egyetlen porcikám sem kívánja egy hisztis hatéves hosszabb jelenlétét a 60 négyzetméteres, szűk lakásban.

Pláne úgy nem, hogy a kislány rühelli a nála kisebb gyerekeket és kistesóról hallani sem akar/akart.

Persze tudom, hogy ettől még jönnie kell, és nem mondhatom azt, hogy márpedig ne jöjjön. Nem is fogom ezt mondani, de már most sírógörcsöm van a gondolattól, hogy egyszerre két gyerekre kelljen figyelnem, meg ugye főzni a baba mellett. (Eddig ettünk hideget vagy rendeltünk kaját, de a kislánynak muszáj rendes ételt ennie, nem élhet szendvicsen vagy pizzán, míg itt van.)

És ugye minden pillanatban rajta kell hogy legyen a szemem, nehogy akaratlanul is, de bántsa a babát. Emellett még a féltékenységét is kezelnem kell, foglalkoznom vele, és persze maradjon energia a babára is. És kell is hozzá energia, mert minden etetés egy kínszenvedés, két emberes meló, pláne hogy büfiztetni nem is nagyon tudom, mert a hegem és a derekam nem bírják ha 3 percnél tovább van a kezemben. Így az sem megoldás, hogy a férjem elviszi a lányát hosszabb, akár egész napos programra, mert egyedül egyelőre nem tudom ellátni a babát. Más segítségem nincs, és nem is férne el ebben a pici lakásban plusz egy ember. (Ősszel költözünk át családi házba, addig sajnos ez van.)

Szóval mi a túrót csináljak, hogy éljem túl ezeket a hétvégéket addig, amíg nem leszek jobban? Az orvosom szerint ez simán lehet még 3-4 hét is.

Légyszi ne írjátok azt, hogy minek kezdtem gyerekes pasival, stb. Ha előre tudtam volna, hogy császárral szülök, meg hogy ilyen sz.rul leszek utána, vagy hogy a férjem lánya mennyire rosszul fog reagálni a kistesó érkezésére, akkor nyilván másképp alakítottam volna a dolgokat. De most már itt van ez az elcseszett helyzet egy csomó olyan problémával, amikről nem is hittem a terhesség előtt és alatt, hogy gondot fognak okozni. Ezt kellene megoldanom valahogy, és fogalmam sincs, hogyan.

Valakinek van valami mentőötlete?

2015. ápr. 16. 15:09
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyébiránt a gyereket lehet fektetve is szoptatni abban semmi megerolteto nincs és oldalra fordítva bufiztetni is. Nem hiszem, hogy a ferjed most x heti szabadságot vesz ki azért, mert te ennyire hm gyengécske vagy. Mit csinálnál, ha egyedül kellene megoldnod mindent? Szedd mr össze magad
2015. ápr. 16. 15:48
 12/36 anonim ***** válasza:
76%

Nem te akartad anno kitiltani a gyereket, mert baranyhimlo jarvany van te meg terhes?

Eleg gane no vagy :D

2015. ápr. 16. 15:48
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg, akkor, amikor a férjed dolgozik, nem eszik a gyerek, mert Te egyedül nem tudod megetetni? Vagy csak akkor nélkülözhetetlen a férjed az etetéshez, amikor a kislánya is eljönne hozzátok?
2015. ápr. 16. 15:53
 14/36 anonim ***** válasza:
51%
Mondjuk ott állítottad, hogy szoptatni se tudsz.... Érdekes, milyen gyorsan változnak a dolgok. Esetleg valami más kamu?
2015. ápr. 16. 15:53
 15/36 A kérdező kommentje:

A férjem itthonról dolgozik.

Azt meg világosan leírtam, hogy a baba tápszeres, arról nem tehetek hogy nem olvassátok el amit írok, csak vagdalkoztok.

2015. ápr. 16. 15:57
 16/36 anonim ***** válasza:

J

Valóban, elsiklottam a tápszer felett. Ettől függetlenül továbbra sem értem, hogy kistestvérnek nagyon örülök tökéletes gyerekből hogy lett mára mumus, és hogy lettél hirtelen rosszabbul, hiszen a másik kerdesedben meg se említetted, hogy gondjaid lennének. Sőt, csaszarrol se volt említés, ha jól emlékszem

2015. ápr. 16. 16:01
 17/36 anonim ***** válasza:
61%
Ezt a nyávogást! Mire gondoltál mikor gyereket vállaltál? (egyébként egy 60 négyzetméteres lakás nem olyan nagyon pici!)
2015. ápr. 16. 16:04
 18/36 anonim ***** válasza:
84%

1. nem kell anyámasszony katonájának lenni. hajlamosak a nők, jajj nekem császárom volt, hetekig döglök, ugráljon mindenki körülöttem. azért gyógyulsz lassan mert elhagyod magad, tessék picit megerőltetni magad. nekem is császárom volt, egy hét múlva már főztem, elláttam egyedül mindent, nem fetrengtem az ágyban.

2. elképesztően nevetséges, nem tudod egyedül megetetni a gyereked. szerinted más hogy csinálja? mit csinálnál, ha a férjed nem otthonról dolgozna? éhen halna a gyerek? az ilyen nyámnyilának minek gyerek. azt hitted sétagalopp?

3. tudom hogy azt akarod, hogy ne írjuk, de akkor is. minek kezdtél gyerekes férfival ha ennyire nem bírod elviselni? gondolom nem szegezett pisztolyt a fejedhez. gondolom értelmes felnőtt nőként végiggondoltad, hogy bizony a kislány az élete része és az is marad örökre. úgyhogy hiába utálod, el kell viselned.

4. nem csak pizzát lehet rendelni, lehet rendes ételeket is rendelni.

2015. ápr. 16. 16:15
 19/36 anonim ***** válasza:
Próbáld a férjedet rávenni, ha ő is kimerült, hogy csak 1-2 hét múlva jöjjön a lánya, addig is regenerálódsz. Utána sajnos kénytelen leszel hozzászokni. Próbálj hozzá majd szeretettel közelíteni, az sok mindent megold. Ha érzi rajtad a gyerek, hogy nem szívesen látott vendég, annál hisztisebb lesz.
2015. ápr. 16. 16:18
 20/36 anonim ***** válasza:
17%
Na ne bántsátok már a kérdezőt! A saját nagyobb gyerek és a férje másik gyereke azért más.A volt feleségnek is lehetne annyi esze,hogy nem paterolja napokra oda a gyereket most. a saját nagyobb tesót nyilván felkészíti egy anya a picire,de ez más helyzet. Én is császáros vagyok,bár nekem csúcsszuper élmény volt és no panasz,de még most,3 hónap után sem lennék hajlandó más-még ha aférjemé is-gyerekét kerülgetni. Apukának is lehetne annyi esze,hogy a kislányt,főleg,ha neveletlen,csak pár órára hozza el első alkalommal.Ezt meg kellene tudnotok beszélni! Oké hogy az ő gyereke,de neked nem hallgass a neved attól még,főleg,ha téged és a picit ennyire érinti a dolog.
2015. ápr. 16. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!