Hogyan cselekednétek a helyemben?
A haszonélvezeti jog erősebb a tulajdon jognál.
Jól gondold meg!
Miért tesznek külömbséget köztetek.Neked pénzért neki meg ingyen.Mi az oka?
nem igazán értem,
melyik házban laknak? ha egyikben sem akkor mindegy fogadjátok el. ha viszont attól hogy a nevetekre írják de ök benne laknak nem tesznek veletek jót, mert egyszer úgy is ti öröklitek igaz csak az 1/3 részét. de ha benne laknak abba amit nektek akarnak adni, akkor ha esetleg egyszer megszorulnak ti fizethetitek a reszit meg mindent rájuk.
nem mindegy a házak értéke sem.
Én elfogasdnám.Gondolom a három ház értéke nem egyforma,ezért az ingyenadás és a fizetés közötti különbség.
Az,hogy fenntartják a házakon a haszonélvezeti jogot,teljesen jó.Ezzel biztosítják,hogy nem adhatjátok el a tudtuk nélkül a házakat,és őket sem semmizhetitek ki öregkorukra.Az életben sok furcsaság történik,és erre jobb felkészülni.
Szerintem ne menj bele. Ugyanis a haszonélvezeti jog révén életük végéig ők rendelkeznek a ház sorsa felett. Így csak az ő beleegyezésükkel vehettek fel rá kölcsönt, vagy csinálhattok vele bármit.
Mindemellett ha a szüleidnek ennyi forgótőkéje van, akkor miért fekteti pénzét a legínségesebb időkben ingatlanba. Mert az ingatlanok ára még nem kezdett el csökkenni, s az adott (nem új) ingatlanra még rengeteget rá kell költeni, vagy legalább festetni.
Igazságtalan rád nézve az is, hogy így akarnak megszabadulni a jelzálogtól is, hogy ti fizetitek meg helyette, inkább fizesse ki a rendelkezésre álló pénzből ő és a többit ossza három felé.
S igen, valaki írta, hogy ők hol laknának? Gondolom nem költöznének el a megszokott környezetből.
Ha van saját lakásotok, akkor gondolom, nem szükséges még egy, mivel az öröklésnél úgyis rátok száll. Ha nincs, akkor ez patt helyzet, de valahogy úgy kellene elővezetni a szüleidnek, hogy nektek most nincs ennyi megtakarított pénzetek, egyik napról a másikra éltek, minden fillér számít, s hogy gáláns ajánlat, de nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!