Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet becézni a Fény...

Hogy lehet becézni a Fény lány utónevet?

Figyelt kérdés
2010. febr. 19. 21:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
63%

A régi nevek nem elavultak. De ez a Fény, meg Eperke, meg Málna, bocsánat, hülyeség, ugyanúgy, ahogy a Napsugár, az Ajándék, a Fradika és a többi hasonló agymenés...

Rengeteg gyönyörű név van, és nem vagyunk indiánok. Ha a gyereket gúnyolni fogják a neve miatt, az a szülő hibája, a gyerek meg utálni fogja a nevét. Ha egyesek szerint a régiek elavultak, akkor már egyből baromságokat kell kitalálni? És arra senki nem gondol, hogy a gyereknek kell viselni ezt a nevet, nem a szülőnek vagy egy kiskutyának, kiscicának...

Én speciel még a Józsa névnél is furán éreztem magam, mikor kiderült, hogy ez egy női név (állásinterjúra mentem, az interjúztatót hívták így), mert férfias a hangzása, de legalább névnek tűnik, nem úgy, mint ezek az új izék. Én speciel azt nem értem, hogy minek kell magyarosítani a külföldi neveket minden áron kiejtés szerint (régen, ha magyarosítottak egy nevet, nem a fonetikus kiejtés szerinti írásmódjára magyarosították, hanem kerestek vagy kreáltak egy hasonló alakú változatot), inkább azokat hagynák meg (vagy csinálnák úgy, mint régen, ahogy jobb), de ne engedjenek ilyen kutyulékokat. Hm, ennyi erővel engedélyezhetnék azt is, hogy Toalett...

2010. febr. 20. 07:15
 62/78 anonim ***** válasza:
71%
ma 03:21: De miből gondolod, hogy feledésbe merül? Honnan vetted ezt a hülyeséget? Pont a legrosszabb példákat hoztad fel. Nézd már meg mennyi Béla van még mindig? (talán lehet kevesebb mint régen, de az pont olyanok miatt van mint a kérdező) Ugyan nincs gyerekem, de szívesen adnám neki a példádban felsorolt nevek bármelyikét. Más, szerintem, még mindig nagyobb valószínűséggel szólják meg a Fény nevezetű illetőt mint egy "rendes" Bélát. Nem értem miért kell egy köznévből személynevet csinálni ÉRTELMETLENÜL (gondolok itt arra, hogy régen a szülök szakmája alapján adták a családneveket, de annak volt értelme)!
2010. febr. 20. 10:24
 63/78 anonim ***** válasza:
63%
és igen nem jobb a Kassza Blankától, de látom te olyan elven működsz, hogy: na a szomszéd szart adott, akkor nekem már csak a fos maradt.
2010. febr. 20. 10:27
 64/78 anonim ***** válasza:
42%
03:21 - A Manó egyébként egy létező férfinév, létezik ilyen néven ügyvéd is (dr. Házi Manó), pont ezen az oldalon írta valaki, hogy ismer ilyent.
2010. febr. 20. 10:33
 65/78 anonim ***** válasza:
71%
Amerikában nem döbbennek le semmilyen fura hangzású/értelmű neven.Ott természetes.
2010. febr. 20. 11:06
 66/78 anonim ***** válasza:
35%
hát ez egy fos név, mint a többi erről az oldalról [link]
2010. febr. 20. 19:22
 67/78 anonim ***** válasza:
35%
Tungica xD
2010. febr. 20. 19:23
 68/78 anonim ***** válasza:
27%
bocsánat, de ez az újságcikk-paródia jut eszembe: "Fein Fény, a Csillag születik sztárja a Fény utcai piacon világító uborkát és szentjános(bogár)-kenyeret vásárol..."
2010. febr. 20. 19:45
 69/78 anonim ***** válasza:
36%

Arra nem gondolsz még pluszba kérdező,hogy mi lesz ha drága Fény nem lesz olyan fényes?Na akkor még a tanárok is cukkolni fogják...

Istenem remélem hogy nem olyan hülyék az emberek hogy a Hétfőt,vagy a Szerdát is keresztnévnek könyveljék el!Amerikában jól hangzik Sunday,Monday,de itt abnormális!Valahogy eszembe jutott...

Én 14 vagyok és belehalnék ha ezt a nevet kaptam volna(vagy valamelyik fincsi újdonságot)

2010. febr. 20. 20:49
 70/78 anonim ***** válasza:
64%

Én is meghalnék :S amúgy egyszer hallottam olyan névről, hogy Kavics...xD mekkorát röhögtem :D (bocsi Kavicsok :D)

amúgy ezek a magyarosított sz.arok...úristen. Évrill... ott behaltam xD

nekem sem egy nagyon gyakori nevem van, de azért elmegy :D (Natália) =)

14/L

2010. febr. 20. 22:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!