Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet becézni a Fény...

Hogy lehet becézni a Fény lány utónevet?

Figyelt kérdés
2010. febr. 19. 21:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
83%

22 57-nek

nem arra értette!!!hanem v.ki fizetett hogy elfogadják ezt a nevet! FÉNY FÉNY FÉNY úristen ekkora baromságot!!!

2010. febr. 19. 23:02
 52/78 anonim ***** válasza:
69%

Nos, egy nagy Fradi drukker apuka kérésére (és természetesen pénzéért) engedélyezték a Fradika lánynevet is. Nem tudom, most hány éves lehet a kislány, már biztos iskolás. Oké, hogy bejönnek új nevek, de azért csak kéne egy határ.

Kérdező, ezt nem lehet becézni, a gyerekek viszont fogják tudni gúnyolni, az biztos, aztán majd a kislányodnak magyarázkodhatsz, hogy mi is a baj a nevével, és miért nem adtál neki egy rendes nevet.

2010. febr. 19. 23:18
 53/78 anonim ***** válasza:
80%

Csupán egy újabb ékes bizonyítéka a hazánkban dőló korrupcióra..

PÉNZÉRT BÁRMIT ENGEDÉLYEZNEK BÁRMIT MEGVEHETSZ!!"

Tudod te mit beszélsz? A névváltoztatás törvényben van szabályozva és illetéket kell fizetni érte!Mindenhol a világon!

Te sztem vegyél magadnak agyat :D::D

Kb ugyanezt mondtam én is!

Pénzért bármit megvehetsz!

Nevet, Törvényt, Törvényhozót is, vagy akár az egész szenátust!!!

2010. febr. 19. 23:25
 54/78 anonim ***** válasza:
36%
Nyinya.
2010. febr. 19. 23:38
 55/78 anonim ***** válasza:
67%
A férjem a kisfiunkat mindenáron Nimródnak akarta nevezni. A családom, a munkatársaim, mindenki akinek említettem leszólta. Aztán nem akartam senkivel sem haragot, sem a férjemmel, sem anyukámékkal, Nimród Attila lett a kisfiam. Most mindenki kivétel nélkül Nimónak, Nimródnak hívja. Feleslegesen adtam neki mégegy nevet, Neked kedves kérdező most mégis ezt tanácsolnám. Válassz egy kedves, kicsit hétköznapibb magyar nevet mellé és a Fény legyen a második. Sok embernek van 2 neve, akiről nem is hinnénk, mert nem mondja el, mert utálja. Nem annyira hivatalos papírra, vagy laza aláírásban nem is kell írni amelyik nem tetszik. Nekem mondjuk nincs vele bajom, sokkal inkább utálom a küldöldi majmoló neveket pl.: Kevin, Dzsenifer, Rómeó mégis egy csomó van belőle. Hallgass a szívedre, a reakciót látod itt is, és az ilyen véleményezők gyerekei (tisztelet a kivételnek) fogják a te gyerekedet kiröhögni a neve miatt. Az én Nimród fiam nem.
2010. febr. 19. 23:39
 56/78 anonim ***** válasza:
79%
23:39 - A Nimród nem hülye név. Engem gúnyoltak folyamatosan általános iskolában, igaz, nem a nevemmel, más miatt, anyukám tanítónő, az ő diákjain keresztül is látom, milyenek a gyerekek. Nem azért írtam, hogy ne ezt válassza, mert én gonosz vagyok vagy gonosz gyerekem lesz, hanem azért, mert az ilyenekkel rossz tapasztalatom van, és valljuk be, a Fény nem egy megszokott név. Van egy mondás, hogy a név kötelez, hát ezzel a névvel nem tudom, én még olyan embert is ismerek, aki a szokványos keresztnevét utálja. Az én keresztnevem egy író találmánya, ezzel senki nem problémázott még, hogy poénos, de mint írtam, sajnos az iskolatársaimnak volt más okuk a gúnyra (pattanások, fogszabályzó, kicsi voltam, ráadásul tanárgyerek...), én ettől a gyerekemet amennyire lehet, szeretném megóvni, ha gúnyra okot adható nevet adnék neki, én tehetnék arról, ha bántják. Ilyenekre gondolni kell, Palikék, mielőtt született a kisfiuk (Vilmos), egy interjúban mondták, hogy tetszik nekik az Attila név, de a Palik vezetéknévvel már nem jó. Nos, sokakat ez se érdekel. De hallottam már olyanról, akinek a vezetékneve olyan, amin legtöbben mosolyognak, a gyereke már megváltoztatta, mert nem akart céltábla lenni.
2010. febr. 19. 23:56
 57/78 anonim ***** válasza:
67%

23:56 részben igazad van. bár én nem mondtam, hogy a Nimród hülye név. Sőt nekem tetszett, és most hogy már életem értelét jelenti a számomra, teljesen mindegy mi lenne a neve. De éppen ez az. Nem hülye név, csak ahogy a fényről is írtad, nem megszokott. Ha tudnád mit hallgattam miatta... A Bakonyban sok kocsma, étterem van így elnevezve. A nagy vadászról. "Én meg kocsmanevet adok neki?"

Valószínüleg ugyanígy fogadták az első Csongorokat, Málnákat, Bendzsiket és Eperkéket stb... talán minden nevet.

Olyan jó lenne, ha a szülők elkezdenék (megint tisztelet minden kivételnek) a gyerekeket arra nevelni, hogy senkit nem kell bántani a neve, a ruhája, a családja pénzügyi helyzete vagy akár a szemüvege, fogszabályzója miatt. Ha ezt érti egy gyerek, már igazabb barátot is könnybben talál. Én ezt tanítom a kisfiamnak.

2010. febr. 20. 00:22
 58/78 anonim ***** válasza:
80%

Kék Fény - belőle jó rendőr lenne

Fekete Fény - sötét, mint az éjszaka

2010. febr. 20. 01:46
 59/78 anonim ***** válasza:
45%
Részben neked is igazad van, rengeteg név van. De amik vannak, azok közül sok nemsoká feledésbemerül. Gondolom te sem szívesen adnál már a gyerekednek Ödön, Károly, Béla, Margit, Jolán sorolhatnám nevet. Ha azt kérdezné valaki mit szóltok ha a lányom Teri lesz, akkor mindenki azt kérdezné, miért nem ad modernebb, újabb nevet. És nem mindenkinek tetszenek az amerikai filmekből vett Döniz-ek meg a brazil szappanoperából a Paulinák. Nekem személy szerint egy ilyen névnek, mint Fény ezeknél sokkal több jelentése van. Az ember hívja mindennek a kisgyerekét: macim, manóm, mazsola, babu, életke, dundi, tündérország (csakhogy a sajátjaimból merítsek). Ha a Mazsola vagy a Maci vagy a Manó holaptól név lenne, nekem kifejezetten tetszene. Ha sok Fény lenne, fel sem tűnne senkinek. Mellesleg jelentésben kevésben külömbözik attól hogy Napsugár, ami meg egy teljesen elfogadott név. és mondjuk ha a párom ragaszkodna a Fényhez(márpedig neki is joga van), azt adnám a lányomnak, hogy Hajnal Fény és dönthet hogy Hajni vagy Fényecske akar lenni. Ez mondjuk egy Vörös vezetéknévvel meg egyenesen szuper :). Ez sem rosszabb, mint a Kasza Blanka aki egyik ismerősön kislánya. Sőt lehet hogy neki ez nagyobb büntetés.
2010. febr. 20. 03:21
 60/78 anonim ***** válasza:

60-ik hozzászólás:

http://www.youtube.com/watch?v=JMfH6DhD9Ls

Szép álmokat kedves dejekek xd.

2010. febr. 20. 03:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!