Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az elítélendő, hogy ha valakin...

Az elítélendő, hogy ha valakinek meghal a felesége/férje, utána újra nősül/férjhez megy?

Figyelt kérdés
Nektek erről mi a véleményetek?

2015. ápr. 11. 14:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Unatkozol, kérdezŐ?
2015. ápr. 11. 16:22
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem, hogy mi lehet ezen elítélendő. A házassági fogadalom is arról szól, hogy "míg a halál el nem választ", nem arról, hogy még utána is.
2015. ápr. 11. 16:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem elítélendő, legalábbis én még ilyen nézettel is nem találkoztam. Az én édesapám 10 éves koromban elhunyt ennek már 17 éve, és én örülnék neki a legjobban, ha anyukámnak lenne valakije... még ha nem is akar házasodni, de legalább lenne társa, mert most teljesen egyedül van, ez sem jó, sőt rosszabb. Minden embernek szüksége van a társas kapcsolatokra.
2015. ápr. 11. 16:28
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem elítélendő. Attól, hogy valakinek meghalt a párja, ami tényleg nagyon szomorú és én magam sem tudom, hogy hogy tudnam feldolgozni, attól még nem kell magányosan, vegetálva leélni az életét. Nem is ismerek olyat, aki szerint ez elítélendő.
2015. ápr. 11. 17:00
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Persze, hogy nem elitelendo, nem veszitek eszre, hogy provokativ kerdes?????

Minden nap feltesz egy olyan kerdest, amiben egy tok termeszetes dologrol kerdezi, hogy elitelendo-e.

De meg mindig sokan vannak, akik valaszolnak...

2015. ápr. 11. 17:25
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem elitelendo.. miert is lenne? ha feldolgozza 1-2-3 even belul es azutan talal ra a szerelem oke. orokre nem gyaszolhat. De ha mondjuk a szeretett halala utan 2-3 honappal megy ferjhez/ vesz el masik not.. na az mar elitelendo.. azaz elgondolkodnek hogy mennyire is szerette a volt parjat.
2015. ápr. 11. 18:13
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, 3 "válaszolót" leszámítva mindenkinek ment a zöld kéz.

Egyébként meg nem akartam provokálni. Ugyanis az egyik rokonomnak meghalt a párja (3 éve), és kb 1 éve hogy van neki egy új kapcsolata, és az esküvőt tervezgetik. A család nagy része ellenük fordult, hogy mégis hogy képzelik, és hogy megszégyeníti a néhai házastársát... Ezért is kérdeztem, hogy tényleg ennyire rossz dolog ez, vagy csak az én környezetemben ilyenek.

2015. ápr. 11. 18:13
 18/20 anonim ***** válasza:
Miért volna elítélendő? Hogy jut eszedbe egyáltalán ilyen?
2015. ápr. 11. 18:20
 19/20 anonim ***** válasza:

Hát azért nem mindegy, hogy egy hónap múlva vagy évek múlva házasodik-e újra.

De alapjáraton nincs vele gondom. Több ilyen családot is ismerek.

2015. ápr. 11. 20:30
 20/20 anonim válasza:
100%
Nem. A mamám 70 éves és 15 évig volt özvegy most meg úgy egy hónapja lett egy mostoha papám :) . Nagyon jó fej bácsi, együtt kertészkednek meg minden. Múltkor meg a szilvásban tanított minket a megfelelô fagondozásra. Nagyon boldog vagyok mert emlékeztet a papára és a mamát is többször látom nevetni.
2015. ápr. 12. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!