Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy anyát rákénysze...

Hogy lehet egy anyát rákényszeríteni, hogy a gyerektartást a gyerekre és ne magára költse?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 4. 18:14
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk a rezsi 60 ezre havonta, plusz a bérletek, telefonkártyák. Sőt azt is bele kéne számolni, amikor a szülő felhívja a gyerek orvosát, tanárát, mert az is költség. Ha nem lennének a gyerekek, már rég nem fizetnénk TV-t, nem fűtenénk ennyire és fele annyi víz, áram fogyna. Mivel lányok és hosszú hajúak, folyton hajat mosnak, órákig fürdenek, és 2000 w-os hajszárítóznak, hajvasalóznak napi szinten, egész nap megy náluk a TV, számítógép. Szóval igen, elmegy a gyerekekre elég sok pénz ha valaki ezt cáfolná.
2015. ápr. 4. 21:05
 22/49 anonim ***** válasza:
20%
Azert kicsit sporolni is lehet, mert nagyon sok 60ezer a rezsire, nalunk 3-ra 30-35ezer, de ebbe telszamla, net, tv, vilany, gaz, kozos koltseg lakas+garazs is benne van
2015. ápr. 4. 21:14
 23/49 anonim ***** válasza:
80%
Leírhatnád kérdező, hogy KONKRÉTAN miben szenved hiányt a gyerek. Mire lenne szüksége amit nem kap meg? Mert enélkül, mint látod, mindenki csak találgat, meg vagdalkozik a saját elképzelésével, tapasztalatával, hátha betalál.
2015. ápr. 4. 22:14
 24/49 anonim ***** válasza:
89%
Ez a volt feleségeiket mószerolni szándékozó elvált apák gyakori téveszméje.(Vagyis, hogy az ex a gyerektartás összegét "magára költi"). Nevetséges.
2015. ápr. 4. 23:21
 25/49 anonim ***** válasza:
86%
22: Nekem az előző lakótelepi lakás saját volt, télen a fűtés tetszik-nem tetszik alapon 30-35 ezer, plusz az áram, víz, közös költség, net, kábeltévé (és nem én néztem)... Nyáron úgy 40-45 ezer, télen 55-65 ezer. És egy lakótelepi 1+ két félszobás, nem is nagy lakásról beszélünk.
2015. ápr. 4. 23:48
 26/49 anonim ***** válasza:
34%
Villany 6000, víz 4000, szemét 1500, gáz 5000, saját házamban vagyok , nem mindenki panellakó....itt el van könyvelve, hogy anyuka panelben lakik albérletben? Nem olvastam sehol...
2015. ápr. 5. 07:21
 27/49 anonim ***** válasza:
77%
Jah igen, net+tv 4000....szóval megvan a 20 igen, de nem 1 főre...
2015. ápr. 5. 07:22
 28/49 anonim ***** válasza:
7%
Rezsibe nálunk beletartozik a szemétdíj, lakásbiztosítás, internet és a gépkocsi adók is.
2015. ápr. 5. 07:27
 29/49 anonim ***** válasza:
32%
*"rezsivel lehetne spórolni": igen, mondhatnám a gyerekeknek, hogy ne fürödjenek órákig és nem mossák, szárítsák a hajukat mindennap, és ne gépezzenek egész nap, de erre mit szólna az apjuk, hogy még azt is sajnálom tőlük.
2015. ápr. 5. 07:30
 30/49 anonim ***** válasza:
91%

Én is egyedül neveltem a gyermekemet. Ő időközben felnőtt.

Annak-idején ő is kitalálta, hogy a családi pótlék és a tartásdíj őt illeti meg.

Mondtam neki: rendben mostantól te fogod kapni, de fizetned kell a kosztért, a lakásért, a ruházkodásért és az egyéb költségekhez is hozzá kell járulnod.

Leültünk és elkezdtünk számolni. Kiszámoltuk, hogy egy hónapban(nagyon szerényen) mennyi az az annyi amit rá kell költenem. Azt elosztottam kettővel, hisz nekem is arányosan hozzá kell járulnom a költségeihez.

Elcsodálkozott, hogy a ráeső költségrészt egyáltalán nem fedezné a kapott tartásdíj és a családi pótlék.

Gyorsan visszakozott a kérésével, és attól kezdve ő sokkal jobban tudta nálam pl. a bevásárlás költségeit.

Soha többet nem kért hasonló elszámolást!

2015. ápr. 5. 08:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!