Mekkora ribilliót csapnának a sógornőim, ha megkérném őket, hogy pár évig ne jöjjenek el hozzánk, vagy csak a gyerekeik nélkül jöjjenek?
Férjem nővérei. Az egyikük terhes lett, persze azonnal a másik is rákontrázott, így alig van pár hónap van a gyerekeik között. Ők mindketten igen kicsi panelban laknak, mi meg egy hatalmas házban, ezért igen sűrűn ugranak át hozzánk, akár úgy is, hogy a bátyjuk (férjem) még nincs otthon.
És itt jön a lényeg: gyűlölöm, amit ezek megengednek maguknak az én lakásomban. A bézs kanapén teszik tisztába a nyakig szaros gyereket, aztán leteszik őket a földre, azok meg mindent szétcsesznek, összefogdossák és nyalogatják az üvegasztalt, az állótükröt, mindent széthajigálnak, amit lehet az felborítanak, stb. Mire hazajön a férjem, úgy néz ki a ház, mint egy putri, minden szanaszét. Nem látom be, hogy miért kellene ezt tűrnöm? Átjönnek, egymással pofáznak, a két sorscsapás meg tönkreteszi a rendet, a tisztaságot, a nyugalmat, mindent... miután elmennek, akkor pakolhatok én a két nagysága után, persze tiszta idegesen, aztán emiatt végül a férjemmel vagyok ingerült, ami szintén szar ügy. Én bizony most meg fogom kérni őket, hogy ide többet ne jöjjenek, vigyék a gyerekeiket játszóházba, vagy nem érdekel, de nem fogom ezt a helyzetet tovább tűrni.
Az is fontos a történetben hogy kié a ház amiben laktok. Ha a férjed vagy a férjed szülei vették akkor lehet hogy azt hiszik hogy joguk van nálatok piszkolni.
A megoldás szerintem az lenne ha beíratkoznál egy neked tetsző tanfolyamra és folyamatosan nem érnél rájuk mert tanulsz. Vagy egyéb elfoglaltságodra hivatkozva nem érnél rájuk.
Ha az udvarotokat szeretnék igénybe venni nyáron ültethetsz olyan növényeket amik gyönyörűek, de nem bababarátok. Például ricinust, ami csodaszép, elűzi a vakondokat de egy gyereket nem lehet szabadon engedni mellette mert vonza őket a sok bogyó és erősen mérgező . Tehát mellette kell ugrálniuk az anyukáknak és nem érnének rá tereferélni. Vagy kutya.....
A lakásban csak szólj rá ha valami olyat fog meg a gyerek amit nem szeretnél. Például ha a tükröt vagy üvegasztalt fogja meg akkor mondhatod hogy " Jaj azt ne!!! Ma takarítottam! " Ha anyuka mond rá valamit adhatsz a kezébe egy törlőt hogy leszedje róla.
Ha pelenkázni szeretné mondhatod hogy nem az ülőgarnetúrán kellene hanem a fürdőszobában, mert nem szeretnéd ha kakis lenne. A lényeg csak az hogy mindig pont arra reagálj ami éppen zavar hogy történik. Akkor meg fogja érteni. Ha egyszerre zúdítod rá még a két hónappal ezelelőttieket te leszel a hisztérika. Elmondhatod neki hogy ti tudjátok hogy mivel jár egy kisgyerek a lakásban, és majd amikor lesz saját gyereketek ti is el fogjátok tenni az üvegasztalt, a tükröket, az ülőgarnitúrára könnyen mosható ágytakarót fogtok vásárolni. A kertbe nem fogsz mérgező dísznövényt ültetni stb. De amíg így ketten vagytok szeretnétek kiélvezni a szép, tiszta , igényes lakásotokat, esetleg kutyával vagy dísznövényekkel a kertben. Meg fogja érteni, hiszen a gyerek előtt gondolom ők is másféleképpen voltak berendezkedve biztosan.
Nem kell eltűrnöd, de szerintem a stílusodon van mit javítani... Miért nem lehet szépen megmondani, hogy ne hari, figyi, adok egy kendőt a gyerek alá, légyszi ezen cserélj pelust, mert nehéz kisikálni a sz.rt a kanapéból. Pont.
Szerintem, és ne haragudj meg érte, a te értelmi szinteddel is van baj, ha ezért nem akarod őket ideengedni, főleg, hogy nem is a te rokonaid, nincs jogod csak így megtiltani, szerintem, hanem értelmesen megmondani, hogy szeretnéd, ha kicsit jobban odafigyelnének.
+ majd jön a kérdésed, hogy mit csinálj, a férjed túl sokat jár a nővéreihez és sosincs itthon.
Hangsúlyozom, nem a kérdéseddel van bajom, a stílusoddal.
Egyszerűen mondd meg hogy nekik hogy most rosszkor jöttek és nem érsz rájuk sajnos. Pelenkázni a fürdőszobában tudja a kicsit, etetni pedig a konyhában. Ha ti magatok sem nasiztok a nappaliban a morzsázás miatt, meg fogja érteni hogy nem akarsz maszatolást a konyhán kívül, de azért ott sem .
Ha elvárja vendégjogon hogy a kisgyerek igényeinek vesd alá az otthonod akkor itt az ideje neked is látogatóba járni hozzájuk ahol nem kell megkérdezni hogy rágyújthatsz -e . Elvégre vendég vagy, jogod van az ő otthonukban dohányozni.
Eleve nem normális, hogy így viselkednek a kicsi gyerekek. Mindent összenyalnak meg szétdobálnak? Az eszem elmegy, hol nevelik ezeket, állatkertben? De nem, még az állatok sem csinálnak ekkora mocskot maguk körül.
Befogadnék két nagy kutyát, és átjárkálnék szépen a kis panellakásaikba, aztán hagynám az ebeknek, hogy mindenhova felugráljanak meg odasz*rjanak, aztán takarítson utánuk, aki ott lakik. Ennyi erővel.
Gondolom nagyon élvezik, hogy nektek nagy házatok van, és ott nyaraltatják a gyerekeiket, főleg, hogy nem nekik kell utánuk pakolni. Mondd csak meg kerek-perec, hogy vagy megtanulnak viselkedni, vagy be van fejezve az átjárkálás. A saját lakásukból csinálhatnak szeméttelepet, ha ennyire igénytelenek, de másokéból ne. Szégyen.
26: Persze, hogy nem, de más jogon kell akkor érdekérvényesíteni, ezért amíg ezt nem tudjuk, addig nem tudjuk a megfelelő szavakat adni a Kérdező szájába.
ezért az első, hogy mi KIÉ.
És nem AKIKről van szó, mert a látogatók a férj TESTVÉREI. Tehát ha az ő csalájának tulajdona a ház, amit a család minden tagja használt évek, évtizedek óta, mielőtt még megjelent volna a színen a feleség barátnőként, akkor nyilván nem mondhatja az abba újonnan belecsöppent feleség, pl. hogy "ne gyere a házAMba", érted.
Ha viszont a sajátja, akkor mondhatja, csak lehet, hoyg nem bírja ezt megtenni velük. Érted. Tosztázni kell, valójában mi a KÉRDÉS pontosan.
Nem tudja a SAJÁT dolgait megvédeni a sógornőitől, vagy nem tudja érvényesíteni a birtokjogát egy másik család dolgai tekintetében. Nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!