Mekkora ribilliót csapnának a sógornőim, ha megkérném őket, hogy pár évig ne jöjjenek el hozzánk, vagy csak a gyerekeik nélkül jöjjenek?
Férjem nővérei. Az egyikük terhes lett, persze azonnal a másik is rákontrázott, így alig van pár hónap van a gyerekeik között. Ők mindketten igen kicsi panelban laknak, mi meg egy hatalmas házban, ezért igen sűrűn ugranak át hozzánk, akár úgy is, hogy a bátyjuk (férjem) még nincs otthon.
És itt jön a lényeg: gyűlölöm, amit ezek megengednek maguknak az én lakásomban. A bézs kanapén teszik tisztába a nyakig szaros gyereket, aztán leteszik őket a földre, azok meg mindent szétcsesznek, összefogdossák és nyalogatják az üvegasztalt, az állótükröt, mindent széthajigálnak, amit lehet az felborítanak, stb. Mire hazajön a férjem, úgy néz ki a ház, mint egy putri, minden szanaszét. Nem látom be, hogy miért kellene ezt tűrnöm? Átjönnek, egymással pofáznak, a két sorscsapás meg tönkreteszi a rendet, a tisztaságot, a nyugalmat, mindent... miután elmennek, akkor pakolhatok én a két nagysága után, persze tiszta idegesen, aztán emiatt végül a férjemmel vagyok ingerült, ami szintén szar ügy. Én bizony most meg fogom kérni őket, hogy ide többet ne jöjjenek, vigyék a gyerekeiket játszóházba, vagy nem érdekel, de nem fogom ezt a helyzetet tovább tűrni.
Én a helyedben semmit sem pakolnék el/takarítanék fel utánuk. Várd meg úgy a férjedet, hogy ő is lássa mi a helyzet, és csak egyszer pucolja meg ő a tükröket! Még lehet mondanod sem kell, és magától beszél majd a nővéreivel.
De ha nem válik be, akkor meg készíts oda takarítószereket, és kedvesen kérd meg őket, hogy indulás előtt legyenek kedvesek eltüntetni a nyomokat, addig te szívesen vigyázol a gyerekekre. :D
Amit én tennék : Elmondanám először szépen,hogy az ő kötelességük a gyerekre felügyelni,hogy ne dzsuvázzanak/tegyenek tönkre mindent másnak a házában. Ez nem valószínű,hogy bejön ,mivel normális ember kínosan ügyel erre,és leég a pofájáról a bőr ha mégis történik valami sűrű bocsánatkérések közepette takarítja el a gyereke után a romokat .
Verzió 2.0 : elmondod nekik,nem bunkón,de határozottan,hogy a gyerekek mindent összemocskolnak,és egy fél napig takarítasz utánuk,mert az anyjuk nem képes odafigyelni/rászólni / összetakarítani utánuk ,tehát mindenkinek jobb lenne ha ti mennétek hozzájuk és nem ők hozzátok.
Nagyot.
De gyerekkel vagy anélkül beleőrülnék, ha a saját otthonomban nem lenne nyugalmam.
Az első adandó alkalommal, amikor rossz helyen tették tisztába a gyereket / a gyerekek összekoszoltak vagy szétszórtak valamit és nem szóltak rájuk vagy tették rendbe maguk után / egyszerűen csak rosszkor jöttek volna (ez alapján jól gondolom, bejelentés nélkül jönnek?) szólnod kellett volna. (Nem durván, de határozottan.)
Így most már sokkal rosszabb: egyrészt "rászoktak", hogy nálad mindent lehet, másrészt sok bosszúság gyülemlett fel benned, ezért valószínűleg kevésbé leszel diplomatikus, ha egyszer "kitörsz"...
De jobb későn, mint soha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!