Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mekkora ribilliót csapnának a...

Mekkora ribilliót csapnának a sógornőim, ha megkérném őket, hogy pár évig ne jöjjenek el hozzánk, vagy csak a gyerekeik nélkül jöjjenek?

Figyelt kérdés

Férjem nővérei. Az egyikük terhes lett, persze azonnal a másik is rákontrázott, így alig van pár hónap van a gyerekeik között. Ők mindketten igen kicsi panelban laknak, mi meg egy hatalmas házban, ezért igen sűrűn ugranak át hozzánk, akár úgy is, hogy a bátyjuk (férjem) még nincs otthon.

És itt jön a lényeg: gyűlölöm, amit ezek megengednek maguknak az én lakásomban. A bézs kanapén teszik tisztába a nyakig szaros gyereket, aztán leteszik őket a földre, azok meg mindent szétcsesznek, összefogdossák és nyalogatják az üvegasztalt, az állótükröt, mindent széthajigálnak, amit lehet az felborítanak, stb. Mire hazajön a férjem, úgy néz ki a ház, mint egy putri, minden szanaszét. Nem látom be, hogy miért kellene ezt tűrnöm? Átjönnek, egymással pofáznak, a két sorscsapás meg tönkreteszi a rendet, a tisztaságot, a nyugalmat, mindent... miután elmennek, akkor pakolhatok én a két nagysága után, persze tiszta idegesen, aztán emiatt végül a férjemmel vagyok ingerült, ami szintén szar ügy. Én bizony most meg fogom kérni őket, hogy ide többet ne jöjjenek, vigyék a gyerekeiket játszóházba, vagy nem érdekel, de nem fogom ezt a helyzetet tovább tűrni.

2015. ápr. 2. 14:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
94%
Engem rohadtul nem érdekelne, hogy mekkora balhé lenne ebből, kerekperec megmondanám nekik, hogy ne jöjjenek hozzánk, csak akkor, ha már megtanultak kultúráltan viselkedni. :)
2015. ápr. 2. 15:12
 12/34 anonim ***** válasza:
78%
Beszéltél már vele erről? Valóban nagyon pofátlanok, ha nem veszi észre magát, valószínű, hogy megsértődik, de szerintem nem lesz károd abból, ha nem mennek.
2015. ápr. 2. 15:16
 13/34 anonim ***** válasza:
71%
Tiltsd ki őket, ha meg nem mennek, akkor pakoljon utána a férjed, végül is az ő rokonai. Ha meg nem teszi meg, akkor tartsd tisztán magadnak a saját kis sarkod, ezek a pofátlanok meg vigyék a koszba játszani a gyerekeiket. Saját tapasztalat, hogy csak a radikális megoldások válnak be az ilyen embereknél, a szép szó nem, azzal szerintem ne is próbálkozz.
2015. ápr. 2. 15:19
 14/34 anonim ***** válasza:
76%
nem is értem ,minek lógnak naphosszat a nyakadon kicsi gyerekekkel?hogy nem veszik észre ,hogy erre te nem vagy kíváncsi?egész egyszerűen be sem engedném őket néha ,amúgy meg mindig lenne kifogásom ,hogy el kell menjek ide vagy oda.aztán szép lassan leépülnek rólad.sztem abból oltári nagy botrány lenne ha ezt a szemükbe mondanád
2015. ápr. 2. 15:26
 15/34 anonim ***** válasza:
39%
Kié jogilag az ingatlan, amelyben most laktok?
2015. ápr. 2. 15:39
 16/34 anonim ***** válasza:

Én a helyedben semmit sem pakolnék el/takarítanék fel utánuk. Várd meg úgy a férjedet, hogy ő is lássa mi a helyzet, és csak egyszer pucolja meg ő a tükröket! Még lehet mondanod sem kell, és magától beszél majd a nővéreivel.

De ha nem válik be, akkor meg készíts oda takarítószereket, és kedvesen kérd meg őket, hogy indulás előtt legyenek kedvesek eltüntetni a nyomokat, addig te szívesen vigyázol a gyerekekre. :D

2015. ápr. 2. 15:47
 17/34 anonim ***** válasza:
87%
Én se engedném be őket és kész. Nem vagy otthon, ennyi. Találj ki egy kamu tanfolyamot vagy hobbit stb.
2015. ápr. 2. 15:48
 18/34 anonim ***** válasza:

Amit én tennék : Elmondanám először szépen,hogy az ő kötelességük a gyerekre felügyelni,hogy ne dzsuvázzanak/tegyenek tönkre mindent másnak a házában. Ez nem valószínű,hogy bejön ,mivel normális ember kínosan ügyel erre,és leég a pofájáról a bőr ha mégis történik valami sűrű bocsánatkérések közepette takarítja el a gyereke után a romokat .

Verzió 2.0 : elmondod nekik,nem bunkón,de határozottan,hogy a gyerekek mindent összemocskolnak,és egy fél napig takarítasz utánuk,mert az anyjuk nem képes odafigyelni/rászólni / összetakarítani utánuk ,tehát mindenkinek jobb lenne ha ti mennétek hozzájuk és nem ők hozzátok.

2015. ápr. 2. 15:53
 19/34 anonim ***** válasza:
78%
Minden rosszindulat nélkül: Más műszakban dolgozol mint a férjed? Vagy hogyhogy ott tudnak tölteni annyi időt a férjed hazatérte előtt, hogy szétcsesszék a lakást?
2015. ápr. 2. 16:09
 20/34 anonim ***** válasza:
96%

Nagyot.

De gyerekkel vagy anélkül beleőrülnék, ha a saját otthonomban nem lenne nyugalmam.

Az első adandó alkalommal, amikor rossz helyen tették tisztába a gyereket / a gyerekek összekoszoltak vagy szétszórtak valamit és nem szóltak rájuk vagy tették rendbe maguk után / egyszerűen csak rosszkor jöttek volna (ez alapján jól gondolom, bejelentés nélkül jönnek?) szólnod kellett volna. (Nem durván, de határozottan.)

Így most már sokkal rosszabb: egyrészt "rászoktak", hogy nálad mindent lehet, másrészt sok bosszúság gyülemlett fel benned, ezért valószínűleg kevésbé leszel diplomatikus, ha egyszer "kitörsz"...

De jobb későn, mint soha!

2015. ápr. 2. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!