Ha a nő hazudik arról, hogy fogamzásgátlót szed, akkor azt a bíróság (ha oda kerül az ügy) szem előtt tartja, vagy ugyanolyan kötelességei vannak a gyerekkel szemben, mint mondjuk egy válásnál, tervezett gyereknél?
Arra gondolok, hogy a gyerektartás, meg ilyenek. Mert ezzel tulajdonképpen a jóhszeműségét fizettetik meg vele, ha ő nem akart gyereket, de a nő átverte. Tudatosan és szándékosan. Nem a véletlen "balesetekre" gondolok, hanem az ilyen előre eltervezett gonoszságokra.
Vagy ez nem számít egyáltalán?
Nő vagyok, és a kérdésem fiktív, csak eszembe jutott, hogy ha így van, az a pasik számára nem egy igazságos rendszer.
Eleve semmilyen bíróság nem foglalkozik bizonyíthatatlan dolgokkal. A jelen esetben is max. két ember szava mond ellent egymásnak, más "bizonyíték" nem lenne, hisz a tabletta egy nap alatt távozik a szervezetből, nem lehet igazolni, hogy mikor hagyta abba, szedte-e egyáltalán.
Egyébként meg ahogy a többiek írták: aki egyáltalán nem akar gyereket, az nem bízza csak a másikra.
Ha ilyen a párkapcsolat, akkor a férfinak is lehetne esze, hogy ő is védekezik.
Az ilyen nők meg eszementek, mert a magzatnak is kárt tesznek, ha direkt rosszul szedik a gyógyszert , és közben fogan meg a gyerek.
Szerintem a fogamzásgátló akkor jó,ha biztos a párkapcsolat, és nem fordulna elő ilyen.
Én nő vagyok, eszembe nem jutna direkt nem szedni, hogy teherbe essek, a pasim akarata ellenére..
De mondom, a pasi is hibázik ilyen esetben, mert nem ismerte jól ki a társát.
De ezt tényleg nem lehet bizonyítani, ha valaki teherbe esik így, van annyi esze, hogy azt mondja szedte rendesen, minthogy elmondja hogy direkt akart teherbe esni.
Ez egy nagyon szánalmas módja a férfi megtartására, és nem is működik.. Hazugsággal, egy ártatlan kis emberi élet játszadozásával nem lehet megfogni .
És akkor az a pasi, aki az elején lelkesen hazudott arról, hogy ő is akar gyereket, de később mégsem tetszik neki a családosdi, ha már megkapta a nőt, akkor fizessen dupla gyerek tartást?
Értem egyébként a felvetésed, valahol jogos is, hogy szemétségnek tartod a nő részéről az átverést (mint ahogyan én is). De az apuka is ott van, amikor a gyerek megfogan, és ha ennyire ellene van annak, hogy a szexből gyerek is lehet, akkor neki is van lehetősége védekezni. Sőt, ha ilyen ember, hogy még véletlenül sem akar gyereket, akkor nem csak lehetősége van védekezni, hanem egyenesen kötelessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!