Mi lenne a jó megoldás? Kutyánk van, de hozzánk költözik a testvérem az újszülött babájával. (kicsit bonyolult)
Sajnos nem maradt más megoldás, egyelőre nem tud máshová jönni csak hozzánk. A kutya nálunk családtag, jólnevelt, de mindenhová bemehet. Ám a tesóm ezt eléggé kifogásolja, ami konfliktust erdeményezett köztem és férjem között: a férjem nem hajlandó változtatni semmin csak a baba miatt. Azt mondja, hogy ha már ide "pofárlankodik", legalább alkalmazkodhatna, ő a kutyát sehonnét nem fogja kitiltani.
Mit tegyünk?
Tesódék csukják szépen szerintem a szobaajtót, és a kutya kint marad.
Amúgy megértem a helyzetüket, én is laktam a testvéremnél aki kutyás (neki kis termetű van), miközben nekünk nincs kutyánk, és nem is szeretjük őket. Bár az én gyerekeim már viszonylag nagyok voltak akkor, de asztmásak mindketten. Egyszerűen megbeszéltük, hogy ha nem baj, mi csuknánk a szobaajtót. Megértették, és kész. Mi meg megértettük, hogy a kutya mindenhol máshol ott van. Kompromisszum volt a kulcsszó. És a jó viszony is megmaradt.
Az ott lakás oka nálunk az volt, hogy messziről költöztünk haza, és olyan messziről nem lehet albérletet nézni. Így míg keresgéltünk, testvéremék befogadtak minket. Bár nekik is, nekünk is nehéz volt az időszak, alkalmazkodni kellett mindenkinek rendesen, hiszen mindenkinek felborult a napi életritmusa. És ez eleve feszültséget generál ott ahol nem működik a komunikáció.
Nem biztos kedves válaszolók, hogy a tesó felelőtlen volt, csak mert ideiglenesen be kell fogadni őt valakinek. Lehet, hogy nála is hasonló a helyzet, mint nálunk volt.
Ettől függetlenül a tesónak is, és a házigazdáknak is alkalmazkodni kell,így is nehéz lesz mindenkinek.
Lesz kulon szobaja a testverednek es a babanak?
Akkor onnan siman ki lehet tiltani a kutyat. Azert azt nem kellene elfelejteni hogy a kutya az csak egy kutya, az ember meg ember.
Birom azokat akik azt bizonygatjak hogy ok kutya mellett nottek fel es semmi bajuk nem lett...
Ebbol nem kovetkezik hogy masnak sem lett soha semmilyen baja a kutyatol.
"Férjem szerint csendben meg kellene húznia magát, ha van képe feltúrnia más otthonát, nem ám hogy még ő parancsolgasson"
Itt nem a kutya a problema, hanem az hogy a ferjed nem akarja hogy a testvered odakoltozzon. En nem tartom parancsolgatasnak ha valaki a sajat gyermeke vedelmeben azt szeretne hogy a kutya ne jarjon be a szobaba ahol ok laknak, sot teljes mertekben megertem es en is hasonloan gondolkodom. De ha mindenki hajlando lenne a szukseg miatt lehetne kompromisszumos megoldast talalni, de a ferjed erre nem hajlando.
Szerintem mondd meg a testverednek hogy keressen mas megoldast, mert ez igy nem fog mukodni, a ferjed minden kis szarsagon ki fog akadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!