Mi lenne a jó megoldás? Kutyánk van, de hozzánk költözik a testvérem az újszülött babájával. (kicsit bonyolult)
Sajnos nem maradt más megoldás, egyelőre nem tud máshová jönni csak hozzánk. A kutya nálunk családtag, jólnevelt, de mindenhová bemehet. Ám a tesóm ezt eléggé kifogásolja, ami konfliktust erdeményezett köztem és férjem között: a férjem nem hajlandó változtatni semmin csak a baba miatt. Azt mondja, hogy ha már ide "pofárlankodik", legalább alkalmazkodhatna, ő a kutyát sehonnét nem fogja kitiltani.
Mit tegyünk?
Ertem en h a tespdban dulnak a hormonok, de ezt most neki kell belatnia: ha mar vagytokbolyan jofejek, h ezt bevallaljatok, akkor o neg legyen annyira erett, h erezze, kompromisszumot kell kotnie. Foleg, mert egy rendszeresen feregtelenitett, oltott, tisztantartott kutya semmi de semmi eü rizikoval nem jar. Eleinte jobb nem beengedni abba a szobaba, ahol a pici van, de ez sem feltetlenul szukseges. Ha te nem tudsz a kutyara hatni, plane lehetne tobb belatassal a tesod.
Off: nekem is terrierem van, a fiam megveszik a tarsasafaert, a kutya meg siman odeball, ha sok volt a jobol.
Na így már nagyon más a helyzet. Ezt a kérdésben miért nem írtad? Attól vagyok mindig kiakadva, amikor a kérdésben lényeges dolgokat nem írnak bele, csak később potyogtatják el, mint a nyuszi a húsvéti tojást.
SZóval a kutya senkire nem hallgat, csak a férjedre?
Itt akkor komoly gondok vannak, ugyanis a kutyának kéne a sorban az utolsónak lennie, minden két lábú felnőtt családtagnak a kutya előtt kell lenni a rangsorban.
Valószínűleg a férjed hiúságát legyezi, hogy csak rá hallgat.
De akkor mitől "jól nevelt", ha téged is semmibe vesz?
Egy jól nevlet kutya nekem azt jelenti, hogy az össze családtagra hallgat.
És milyen terrier? Mert nem mindegy, hogy kis öleb, vagy egy nagy méretű.
szegény nem elég hogy kényszerhelyzetben van, még állatot is tűrnie kell, ami veszélyeztetheti a babáját, hiába "mindenki más" kutya mellé született, akkor is.
egy babáról van szó, egy védtelen emberről.
a férjednek nem csak ez lesz az első keresetlen szava hozzájuk az biztos, aki már egy kutyát is többre tart..
" de én úgy tudom egy jelentős tiltást csak a falkavezér utasítására tanul meg egy kutya véglegesen."
Nem, megérti tőled is, max. cseszik figyelembe venni. Azaz rangsor probléma.
Megfordítom a kérdést. Ha én lennék a tesód, tudatában annak, hogy nehéz helyzetemben befogadtok, amit értékelek is, de azt "elvárnám", hogy a kutyát én is tudja irányítani, azaz ki tudjam esetleg küldeni a szobából, amikor ti nem vagytok otthon, csak én és a gyerek. Ha ez nem lehetséges, akkor veszélyesnek tartanám a helyzetet, hogy egy nagytestű kutyát képtelen vagyok utasítani. A fekszik, kimegy parancsot a tesódtól is el kell hogy fogadja mindenki biztonsága érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!