Anyukák! Van valaki, aki "Szerelmem"-nek hívja a gyermekét? Van erre valami példa a magyar népdalokban, mondókákban, egyéb helyen? Szoktátok a száján megpuszilni?
Nem szoktam Szerelmem-nek hívni és nem
puszilom szájon!
Lehet,hogy maradi vagyok?! (nem hiszem) 23vok
Szia!
"Életem értelmének" hívom néha, de a "szerelmemet" már erős túlzásnak érzem. Szájon meg azért se puszilom nehogy vmi torokbaci bekerüljön, ami nekem nem okoz nagyobb gondot ő meg torokgyuszit kap tőle pl.
Igen, a van ilyen hagyomány, pl. Hunyadi Erzsébet "szerelmes könnyével mindet telesírta"(a fia levelét)
"Szerelmetes fiam" ezt nagyra is mondják.
Szokták Kis Mátkámnak, Galambomnak, Kis Szívemnek, Angyalkámnak nevezni a gyereket.A szerelmi megszólítások előtt szerepel a "kis" jelezve, hogy van nagy is, az a jelzőtlen"Szerelmem" vagyis az igazi, a "Kis" szerelmem csak idézőjelben van, csak mint a nagy, az igazi kicsinyített mása, darabja. Ezt a gyermek is érti, érzi.
De szájon csókolni lehetetlen magyar hagyomány szerint. Volt hogy véletlenül bemozdultunk,s anyám a szájamra talált a puszival, még mindig érzem a dermedt viszolygást 30 év után, pedig a puszit szerettem, és szokás is volt puszilgatni.
Szájon puszilni számomra nagyon taszító. Én már Brezsnyevet se szerettem látni. Igazából a szájhoz csak a szerelmesek érhetnek, senki más. a száj tabu.
Nem, szájra nem puszizunk a kicsimmel. Régen néha előfordult, amikor bújt, puszizott, de akkor nem csak a számra hanem az orromra és a fülemre is jutott a nyálból! :)
Szájra puszi és a Szerelmem megnevezés a páromat illeti, hiszen ez elég intim megnyilvánulás. A kislányomat általában Stöpszlikének, Csillagvirágomnak, "Nagylánynak", Szépségemnek, Gombszeműnek vagy Gyönyörűségemnek hívom, mivel nem lehet becézni a nevét.
A párom szintén így hívja a kislányunkat és ő sem puszilja szájon. Ahogy írták is: baktériumforrások lehetünk a gyermek számára, ráadásul nem baj, ha megtanulja a gyerkőc, hogy szájon azt pusziljuk, akibe szerelmesek vagyunk (a gyerekek számára a szeretet (szülő-gyermek) és szeretet (férfi - női) összekeverhető, emiatt szükséges a férfi-női szeretet megkülönböztetése a szerelem szóval. A mélységeket sokáig nem értik. Szóban és tettben kell jelezni a különbségeket, pl. apát szájon pusziljuk, a babát arcon/homlokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!