Mit csináljak majdnem egy hétig a párom gyermekeivel? Félek, hogy nem fogják magukat túl jól érezni.
Az anyjuknak lesz egy kisebb nőgyógyászati műtétje csütörtökön és pihenni akar utána, ezért a párom bevállalta, hogy jöjjenek hozzánk a gyerekek (9 éves fiú, 7 éves lány). Úgy néz ki, hogy holnap jönnek, és hétfőn mennek haza.
Mit csináljak velük itthon addig? Nekem is vannak gyermekeim és van egy a párommal közös kisfiam is. A házban nyüzsgés lesz, de a párom gyerekeinek én leszek az egyetlen ismerős és engem sem szeretnek túlzottan.
A gyermekeimnek lesz programja, az apjuk viszi őket ide-oda, meg most 2 hétig nálunk lesz minden nagyszülőjük és a dédmamájuk is. Én a kicsi miatt még nem vagyok túl rugalmas, szóval én nem tudok velük sehová menni, az apjuk meg dolgozik, neki ilyenkor van a legnagyobb hajtás.
A kertben van egy kis játszótér, de az én fiaimból kiindulva az már nem köti le őket.
Váratlanul ért a helyzet, de próbálnám belőle a legjobbat kihozni. Lenne valami ötletetek?
Ugy gondolom, hogy nem nagyon jarnak hozzatok a parod gyerekei, hidz mint irod, a csaladtagok idegenek nekik.
Micsoda kerdes. Anya vagy es nem tudsz mit csinalni ket nagyobb gyerekkel? Szerintem nem is akarsz.
Az egy dolog, hogy anya, de nem ezeknek a gyerekeknek az anyja. Az, hogy anya vagy, nem azt jelenti, hogy minden gyerekkel szót értesz.
Ha én a gyerek lennék, az apámmal akarnék lenni, nem egy nővel. Vagy a nagyimmal, papámmal, akárkivel, akit ismerek.
Suli nincs, mert a nagy beteg volt, az előző héten, a doki meg jövő keddig kiírta, mert amúgy szünet is lenne a héten, a kislány még óvodás.
A páromnak hétvégén is hajtás lesz, mert vagy 8 rendezvény van, esküvők, húsvéti buli, aranylakodalom, szülinap (nagymamámé is hétfőn) stb.
Nem azzal van gondom, hogy bevállalta, mert voltak már nálunk ennél hosszabb időre is, csak akkor nem volt ilyen tömegnyomor és tudtunk mászkálni, kirándulni, állatkertbe menni és hasonlók, most meg, ha még az idő is rossz lesz, még a kertbe se tudunk kitelepedni.
Már az sem fog nekik tetszeni, hogy a gyerekszobában kell aludniuk matracon, de máshogy nem tudom megoldani. Attól félek ez is megalapozza a hangulatot.
4 hetes babát még nem szívesen hagynék másra.
A kaja nem gond, mert ilyenkor mindenki borzasztó mennyiséget hoz, mindenki süt-főz és a párom is hoz haza egy halom sütit.
Az anyjuk szerint adjak számítógépet a kezükbe és a hangjukat se hallom egész nap. Ezt se jó programnak nem érzem, se megvalósítani nem tudom, mert csak 1 gépünk van.
Társasozni nem szeretnek, ezt már legutóbb kifejtették.
Azért az ő korosztályukban még nem vagyok olyan jártas, mert a legnagyobb fiam is csak 6 éves lesz a télen. Ahogy észrevettem ez most még elég nagy korkülönbség.
A sminkelős ötlet nagyon jó, a tesómnak már szóltam is hozza el a felesleges cuccait.
Gondoltam még rá, hogy beszerzek néhány babát, de az anyjuk szerint felesleges, mert a kislány most éli az én már nagy vagyok korszakát és sajátjait is kidobálta, még az alvósat is.
A volt férjemet már kérdeztem, nem vinné-e el őket akadálypályázni, de kikosarazott.
A nagyikat még nem kérdeztem, de a volt férjem anyja a mieinket sem vitte/viszi sehova, szóval nem sok reményt látok. Anyu el lesz foglalva a mamával, de aput és a feleségét még megkérdezem.
Ha ott van minden nagyszülő és dédmama nem tudnak segíteni!?
Meg a 4 hetes sokat alszik, alvóidőben játszol a nagyokkal, amikor meg fent van a kicsi, akkor beülteted a nagyokat a tv elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!