Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy biszexuális vagyok és járok egy lánnyal? 16/L

Figyelt kérdés
Nagyjából úgy 14 éves korom óta tudom,hogy biszexuális vagyok.Az elején csak azt hittem,hogy azért tetszenek nekem a nők is,mert szeretnék párra hasonlítani kinézetben,öltözködésben stb.Megismerkedtem egy lánnyal,akiről kiderült,hogy ugyancsak biszexuális.Már lassan fél éve vagyunk együtt és a szüleim úgy tudják,hogy ő a legjobb barátnőm.És mindemellett gyanakondak arra,hogy együtt vagyok valakivel,ezért bekamuztam nekik,hogy van barátom.Mégis most hogyan mondhatnám el nekik,hogy valóságból barátnőm van?Ráadásul a szüleim homofóbok.Néztem egy filmet anyámmal amiben két nő csókolózott és erre anyám azt mondta,hogy milyen gusztustalanok.Így mégis hogyan mondhatnám el nekik,hogy én is ilyen "gusztustalan" vagyok?

2015. márc. 24. 18:56
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Az imák Bobbyért című filmet mindenképp megnézetem velük,hátha változik a véleményük.
2015. márc. 24. 19:32
 12/22 anonim ***** válasza:

Figyelj tudok egy jó megoldást!

Veled meg a "legjobb barátnőddel" összejövök, a szüleidnek bemutatsz hogy én vagyok a csávód és nem fognak még csak gyanakodni se hogy biszex vagy meg nem is hazudtál nekik semmit, mi meg boldog 3-mas párkapcsolatban élünk.

2015. márc. 25. 06:54
 13/22 anonim ***** válasza:
83%

A barátnődet bemutathatod úgy, mint a legjobb barátnődet.

Egyetértek az egyik előzővel: mondd azt, hogy szakítottál a barátoddal.

És ne mondd meg, hogy bi vagy, fölösleges konfliktus, főleg, mert ők homofóbok.

2015. márc. 25. 09:07
 14/22 anonim ***** válasza:

Én nem mondanám meg. És ha eltiltanak tőle? Az egy dolog, ha a velük való kapcsolatod megromlik, de a ti kapcsolatotokat is tönkretehetik. Várd meg legalább, ameddig különköltözöl tőlük, és anyagilag független leszel, a barátoddal szakíts névleg, a barátnődet pedig mutatsd be, mint legjobb barátnőd, hadd ismerjék meg egy kicsit jobban.

Tesómnál kicsit más a helyzet, náluk nagy a korkülönbség közte meg a párja között (tényleg nagyon nagy), ő is előkészítette hozzá a terepet, előbb bemutatta,, anyu megismerte. Legjobb lenne, ha annak a szülődnek mondanád el először, ha majd megteszed egyszer, aki nyitottabb, és segíthet majd megemészteni a másiknak.

Sajnos sokan nagyon előítéletesek tudnak lenni, mindenfajta reakcióra legyen forgatókönyved. Én nem mondanám el most helyedben, hanem védeném a kapcsolatomat addig, ameddig már nem függök a szüleimtől.

2015. márc. 25. 09:46
 15/22 anonim ***** válasza:

2 kérdéssel felelnék:miért akarod elmondani,hogy bisex vagy? a sex részleteit is elmeséled nekik?

szakit a kamupasival.És igaz még nem nem fix a sexuális orientációd.Azaz lehet,hogy 3hét múlva újra heteró leszel.

2015. márc. 25. 14:53
 16/22 anonim válasza:
Utolsó látszik nem vagy igazán tisztában a dologgal..aki biszex az azért biszex mert mindkét nem izgatja, és ha vki tisztában van már 14 éves kora óta ezzel és el is fogadja nem fog 3 hét alatt "kigyógyulni" belőle..attól hogy vki mégis a másik nemből talál magának párt és vele éli le az életét nem lesz egyből hetero..
2015. márc. 25. 15:14
 17/22 anonim ***** válasza:

#16-os!

Erről van valami objektív bizonyítékod, hogy aki 14évesen bi, az az is marad?

Nekem csak személyes tapasztalatom van: több olyan lányt ismertem, aki tizenévesen vonzódott a lányok felé, aztán elmúlt nála. Nyilván ez nem tudományosan megalapozott álláspont, de rákerestem a témára és találtam egy tudományos cikket, ha megengeded csak 1 mondatot emelnék ki belőle: "A szexuális orinetáció nők esetében a bi- és homoszexualitás esetén egyenlően és jelentősen kevésbé volt stabil, mint a heteroszexuális nők esetén."

Hozzáteszem, ezek FELNŐTT nők voltak, ahol nyilván kisebb a változás esélye, mint egy tininél.

Itt a cikk: [link]

Egy másik forrás ezt mondja:

".. A nők orientációja jobban változik, mint a férfiaké .

A biszexuális nők esetében ez különösen magas, sokkal többnél változott valamilyen irányba, mint amennyien stabilan biszexuálisak maradtak."

[link]

Szóval az az álláspont, hogy egy tinilánynál még változhat az orientáció egyáltalán nem hülyeség!

2015. márc. 26. 09:58
 18/22 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, picit utánaolvasgattam még a kérdésnek:

Azok a tinik 75%-a tisztán heteróra vált, akik 16-17 éves koruk előtt _valamilyen_ homoszexuális vonzódásról számoltak be. Ez soknak tűnik, de hát az ilyen vonzódások nagy része nem derül ki a környezet számára. Nyilván a kérdezőnél többről van szó, mint vonzódásról, de csak arra akartam rámutatni, hogy nem hülyeség az, hogy valaki elveszti a tinikori homoszexuális érdeklődését.

In 2007, Savin-Williams and Ream conducted a large longitudinal study that documented changes in attraction so great between the ages of 16 and 17 that they questioned whether the concept of sexual orientation had any meaning for adolescents with homosexual attractions. Seventy-five percent of adolescents who had some initial homosexual attraction between the ages of 17-21 changed to experience heterosexual attraction only.

2015. márc. 26. 11:13
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is erről pampogtam, kedves utolsó, de a sok okostojás lepontozott a sárga földig. :))
2015. márc. 27. 10:52
 20/22 anonim ***** válasza:

15 vagyok.

bár nem nő,lány vagyok hanem férfi,de saját illetve ismerősi tapasztalat alapján állitottam azt amit:a szexuális orientáció változik.

és a felviágosulásom pillanatától foglakoztam is dologgal mert érdekelt,hogy mia franc van velem.

szóva kedves 16.-os a bisexualitásról akkor oktaski ha legalább annyi sexuális partnered volt mind2 nemből mint nekem.

2015. márc. 27. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!