Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Törvényesen egy 19 éves (nem...

Törvényesen egy 19 éves (nem rokon) vigyázhat egy 16 évesre egész nap/éjszaka? (szombatról lenne szó egész pontosan) Magyarul a barátom vigyázna rám, amíg anyukám a barátjánál van. A gyámügy ebbe beleszólhat? Köszönöm a segítséget előre is!

Figyelt kérdés

#rám #19éves a barátom #vigyázhat
2015. márc. 24. 17:21
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Akkor úgy fogalmazok,hogy ott van mellettem és együtt vagyunk egész nap és együtt alszunk! Remélem így megfelel!
2015. márc. 24. 17:48
 12/21 anonim ***** válasza:
97%

Ez azt jelenti, hogy megszakításos módszerrel védekeztek?

Mert ugye a fiú fog vigyázni - hogy teherbe ne essél. :DDD

2015. márc. 24. 17:53
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

A gyámügy nem fog bele szólni, hogy egy 16 éves lány kivel tölti az éjszakát, vagy a nappalt, vagy az egész hetet.

Még akkor sem, ha már benne vagytok a gyámügy látókörében, tehát voltak problémák családon belül, amelyek miatt a gyámügy rendszeresen ellenőrizhet benneteket. De a szexuális vagy nem szexuális életed nem fogja őket érdekelni. Kivéve, ha egész éjszaka drogoztok és piáltok. Na abba beleszólhat. :D

2015. márc. 24. 17:55
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, ha az aggaszt, hogy édesanyádon számonkérhetik a felügyeleti kötelezettség elmulasztását, szerintem nem kell emiatt aggódnod. 14 elmúltál, fiatalkorú vagy, vagyis nem teljeskörűen ugyan, de önmagad vagy felelős a cselekedeteidért (teljeskörűen majd a 18. szülinapod után.) Nem hiszem, hogy a gyámhivatal ebbe beleszólna.
2015. márc. 24. 17:56
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem gyámügyi, és nem vigyázhat rád kérdése. Hanem az, hogy Anyukád mindezt megengedi-e nektek. Tehát ezt vele kell megbeszélned, és ha jó szívvel engedi, h ott aludjon a barátod, akkor nem lesz semmi gond.
2015. márc. 24. 18:05
 16/21 anonim ***** válasza:
84%

ezzel akarod a szuleidet beleegyeztetni hogy a baratodal tolsd az ejszakat??

szerintem reertek meg egyutt aludni ha te mar onnalo felnott no leszel

2015. márc. 24. 18:21
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Törvényesen 16évesen egyedül, sajat magadra is vigyázhatnál..

16-17 évesen én vigáztam éjjel is egyedül a 4 éves unokahúgomra

A gyamügy ha nem így lakik a ember ebbe sem szólhatnabele..

Más kérdés, hogy anyukád mit szól a dologhoz..

2015. márc. 24. 19:57
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem, hogy egy 16 éves miért ne maradhatna otthon egyedül egyetlen! napra. Ha még alsós lennél, megérteném a problémát, de te 16 vagy, lassan nagykorú. Nem tudom, hogy anyukád nem engedi, vagy te félsz egyedül maradni, de ideje volna hozzászokni, mert később nagyon szar lesz.

Amúgy kizártnak tartom, hogy a gyámügy foglalkozna ezzel, úgyhogy szerintem simán vele lehetsz. Itt már csak anyukádnak lehet döntő szava.

2015. márc. 25. 11:57
 19/21 anonim ***** válasza:
Törvényes. Ne aggódj.
2015. márc. 25. 12:11
 20/21 A kérdező kommentje:

ez elég hosszú dolog, de próbálom röviden elmagyarázni

anyukám megengedi meg már többször volt így

apámmal már rég szétmentek és megtudta, hogy ő néha-néha nincs otthon és megfenyegette, hogy tesz intézkedést a gyámügy irányába

jó mi?:D

na mindegy

köszönöm szépen a segítséget! :)

2015. márc. 25. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!