Miért nem értik meg, hogy ez nem munkamánia?
Szoftverfejlesztőként dolgozom egy multinacionális cégnél. Nagyon nagyon imádom a munkám, tulajdonképpen ez a hobbim is egyben. Szóval számomra nem létezik a "napi 8 óra" munka kifejezés, ha valami probléma még előkerül (szinte mindig előkerül), akkor bent maradok tovább is. Olyan ez, mint mikor gyerekkorában az ember legózik, épít belőle valamit, játszik, és egyszerűen nem akarja abbahagyni. Én tényleg így érzek, imádom, és ha tehetném egész nap ezt csinálnám. Nem lefáraszt, hanem épp ellenkezőleg ez tölt fel.
Na mármost ennek a barátnőm nem igazán örül. Finoman fogalmazva. Ő szeretne sok időt velem lenni, és mindig hívogat a 8 órás munkaidő végén, hogy na akkor találkozzunk valahol. Én meg inkább még bent lennék és gondolkoznék, dolgoznék a problémákon, és ha nagyon őszinte akarok lenni, inkább bent lennék, mint vele. Erre azt mondja, hogy munkamániás vagyok, amivel én nem értek egyet. Ez nem munkamánia, csak egyszerűen imádom ezt a munkát, és élvezetből csinálom nem mániából. Most így leírva a kérdést, átgondolva a dolgokat, valószínűleg nem Ő lesz az igazi számomra. Remélem egyszer azért találok egy olyan nőt, aki megért, és elfogad így. Bár elismerem, biztos nem lehet könnyű.
Szülők dettó ilyen. Ők is folyton nyaggatnak, hogy menjünk hozzájuk, látogassuk meg őket, és mindig mondják, hogy ha a munkára fordított időm 1%-át tölteném velük az nekik már bőven elég lenne.
Szóval igazából senki nem ért meg, mindenki csak beszólogat, hogy munkamániás vagyok.
Másik dolog pedig, hogy nagyon jól keresek ezzel a munkával, így amikor épp nem dolgozom, akkor szeretem úgymond szórni a pénzt, azaz jobb éttermekbe járni, megvenni amit épp gondolok, elmenni wellnesezni elég jó négy-ötcsillagos szállodáknba stb. Természetesen barátnőmmel, csak ő ilyenkor meg azt vágja a fejemhez, hogy neki nem a pénzem kell, hanem az időt, és inkább töltsek vele több időt akár egy egyszerűebb helyen is. Ebből is konfliktus van, mert én meg egyszerűen szeretném elkölteni azt a pénzt, amiért megdolgoztam és élvezni az életet.
Szóval nem tudom mit csináljak, lehet valahogy ki kellene ábrándulnom a munkámból, mert félek előbb-utóbb már csak az marad meg nekem. Nagyon imádom, de azért önmagában valószínűleg nem lenne elég a boldogsághoz...
"inkább bent lennék...nem Ő lesz az igazi"
Megválaszoltad a saját kérdésed. Ilyen egyszerű. Ha igazán szerelmes leszel egyszer valakibe, akkor örömmel mész majd haza hozzá.
Jelenleg azért (is) élsz a munkádnak, mert az emberi kapcsolataid nem kielégítőek. De hosszú távon törekedned kellene az egyensúlyra, mert ez az "inkább bent lennék" kétélű fegyver.
Most még azért vagy benn, mert szereted, de előfordulhat, hogy egyszer már azért leszel benn, mert csak egy üres lakásba tudsz hazamenni.
Próbálj egy kicsit nyitottabb lenni!
Én is úgy gondolom, hogy ez mánia, ebből a szempontból lényegtelen, hogy munkának, vagy hobbinak hívjuk.
Szóval ezzel nincs is baj, de ha te így jól megvagy, akkor felesleges melléd egy társ, mert csak az idődet pazarolod rá (legalábbis kb. ez jön le az írásodból).
Szóval az egyik verzió, hogy keresel alkalmi partnert, ő nem fog nyaggatni, hogy mennyi időt szánsz rá, vagy keresel egy magadhoz hasonló munkamániás nőt. Vele biztos nem lesz gond egy darabig. A problémák csak akkor jönnek majd elő, ha családot szeretnétek alapítani, de egyikőtök sem lesz hajlandó alábbhagyni a munkamániájával. A gyerekből meg nem lehet kivenni az elemet, ha épp fontosabb lenne a munkátok.
A másik része az, hogy jogod van arra költeni a pénzed, amire akarod. De most nagyon jól megy, később meg sosem lehet tudni, hogy mit hoz az élet. Szóval inkább takarékoskodj egy kicsit, gyűjts házra, autóra, mert ha egyszer családod lesz, ezek jó fognak jönni.
Az életet nem csak 4-5 csillagos szállodában lehet élvezni, néha egy közönséges kempingben is jól érezheti magát az ember a párjával vagy a barátaival, de úgy tűnik nálad nem ők vannak a rangsor elején.
Ohm..oke.
Szerintem szakits a baratnoddel, mar csak azert is mert inkabb zavaro tenyezokent tekintesz szerencsetlenre, mint emberi tarsadra. Fizess magadnak luxusk****t, hidd el az pontosan befogja tartani az idokeretet, cserebe meg szorhatod is a penzt, O nem fog pofazni :). A csaladodat szinten sajnalom, hogy ennyire nem akarsz veluk sem foglalkozni.
Szerintem a magadfajta embereknek jobb egyedul.
"Remélem egyszer azért találok egy olyan nőt, aki megért, és elfogad így."
Miért? Nem kötelező párban élni. Nem rosszindulatból mondom. Csak nem hangzik logikusan. "Bár találnék egy nőt, akivel nem kell időt együtt tölteni."
Nehéz kérdés.
Nem köt le a barátnőd, mert nincs közös érdeklődésetek. (azon kívül... :-) )Mondjuk nehéz is lehet, ha csak a munkád érdekel azon kívül nem sok minden. Sajnos, ha így folytatod akkor egyedül maradsz, bár ez csak akkor gond, ha zavar egyáltalán.
Sokszor előfordul veled az, hogy az emberek nem tudják lekötni a figyelmedet? Észrevetted már, hogy mondják a magukét a kérdésedre, de a válasz 4. szavánál már elkalandozott a figyelmed és nem is tudod pontosan mit válaszoltak a kérdésedre? :-)
Nem látom ezt olyan bonyolultnak.
A keresletnek és a kínálatnak ugye tudjuk, milyen viszonyban kell lennie egymással.
Te ezt tudod nyújtani, a barátnődnek más kell.
Ha kell a pénzszórás, azzal a sok munka is együttjár és akkor van wellness, ha van sok munka és sok pénz.
Ha több időt szeretne Veled tölteni, akkor az ő igényei wellness helyett talán a személyes preferenciák felé tolódnak.
Ha ezt tudod korrigálni (kevesebb munka, kicsit kevesebb pénz, de több idő) akkor nincs probléma.
Ha azon van a preferenciád, hogy nagyon szereted a munkádat csinálni, és ez felülírja az érzelmi igényeidet, akkor viszont nálatok nem egészen találkozik a kereslet és a kínálat.
Tehát, vagy közelítjük a grafikonokat, vagy mindketten kerestek olyan párt, akiknél a kereslet-kínálat egybeesik inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!