Miért nem értik meg, hogy ez nem munkamánia?
Szoftverfejlesztőként dolgozom egy multinacionális cégnél. Nagyon nagyon imádom a munkám, tulajdonképpen ez a hobbim is egyben. Szóval számomra nem létezik a "napi 8 óra" munka kifejezés, ha valami probléma még előkerül (szinte mindig előkerül), akkor bent maradok tovább is. Olyan ez, mint mikor gyerekkorában az ember legózik, épít belőle valamit, játszik, és egyszerűen nem akarja abbahagyni. Én tényleg így érzek, imádom, és ha tehetném egész nap ezt csinálnám. Nem lefáraszt, hanem épp ellenkezőleg ez tölt fel.
Na mármost ennek a barátnőm nem igazán örül. Finoman fogalmazva. Ő szeretne sok időt velem lenni, és mindig hívogat a 8 órás munkaidő végén, hogy na akkor találkozzunk valahol. Én meg inkább még bent lennék és gondolkoznék, dolgoznék a problémákon, és ha nagyon őszinte akarok lenni, inkább bent lennék, mint vele. Erre azt mondja, hogy munkamániás vagyok, amivel én nem értek egyet. Ez nem munkamánia, csak egyszerűen imádom ezt a munkát, és élvezetből csinálom nem mániából. Most így leírva a kérdést, átgondolva a dolgokat, valószínűleg nem Ő lesz az igazi számomra. Remélem egyszer azért találok egy olyan nőt, aki megért, és elfogad így. Bár elismerem, biztos nem lehet könnyű.
Szülők dettó ilyen. Ők is folyton nyaggatnak, hogy menjünk hozzájuk, látogassuk meg őket, és mindig mondják, hogy ha a munkára fordított időm 1%-át tölteném velük az nekik már bőven elég lenne.
Szóval igazából senki nem ért meg, mindenki csak beszólogat, hogy munkamániás vagyok.
Másik dolog pedig, hogy nagyon jól keresek ezzel a munkával, így amikor épp nem dolgozom, akkor szeretem úgymond szórni a pénzt, azaz jobb éttermekbe járni, megvenni amit épp gondolok, elmenni wellnesezni elég jó négy-ötcsillagos szállodáknba stb. Természetesen barátnőmmel, csak ő ilyenkor meg azt vágja a fejemhez, hogy neki nem a pénzem kell, hanem az időt, és inkább töltsek vele több időt akár egy egyszerűebb helyen is. Ebből is konfliktus van, mert én meg egyszerűen szeretném elkölteni azt a pénzt, amiért megdolgoztam és élvezni az életet.
Szóval nem tudom mit csináljak, lehet valahogy ki kellene ábrándulnom a munkámból, mert félek előbb-utóbb már csak az marad meg nekem. Nagyon imádom, de azért önmagában valószínűleg nem lenne elég a boldogsághoz...
Nálatok nincs home office-ra lehetőség? Ha sokszor otthonról dolgoznál akkor az utazási időt megspórolnád és annyival több időd lenne a párodra.
De szerintem hosszútávon az lenne a megoldás, ha olyan nőt keresnél, aki hasonlóan elfoglalt és megérti a helyzetet, mert ő is így van. Vagy esetleg szoftverfejlesztő hölgyet kereshetnél és akkor otthon ketten is tudtok tovább agyalni a kérdéseken:)
Ha egész nap csak dolgozol és senki, semmi más nem érdekel, akkor ez mánia.
Az embernek szüksége van a társaságra, szeretetre.
Nem láttam, hogy pontosan milyen a napod.
De ha nem 4-kor végzel, hanem még bent maradsz 1-2 órát, akkor is szabad az estéd, foglalkozhatsz a barátnőddel.
De ha sose érsz rá, akkor az érthető, hogy zavarja.
Biztosan van olyan, aki hozzád hasonlóan sokat dolgozik. De olyan szerintem nincs, aki sose akar majd veled lenni, csak akkor, amikor nekem éppen szükséged van rá egy kicsit. Ezért tényleg nem érdemes kapcsolatban lenni. Csak kínzod a másikat azzal, hogy te nem vágysz arra, hogy vele legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!