Még nincs gyermekem, de már évek óta elgondolkodtam, hogy ha lányom lenne, akkor milyen nevét adnék neki, vajon elfogadnák a Szedna nevet?
Amúgy az ilyen "hú, majd kicsúfolják" hülyeségektől tör ki a frász.
Számtalan különleges nevű ismerőssel beszéltem, egyikük sem panaszkodott emiatt. Sőt, imádták a különleges nevüket.
Nem tudom, egy Zselyke vagy egy Bíborka mitől szebb vagy kevésbé ciki.
Mondjuk az tény, hogy csúfolódni szinte minden néven lehetne, de ha a nevén nem, akkor majd csúfolódnak azon, hogy soványabb, kövérebb, magasabb, alacsonyabb, okosabb, szemüvegesebb stb. az átlagnál. :)
De azért szerintem nem árt hosszú távra gondolkodni, tehát gyerekként és felnőttként is jól használható nevet választani, amit lehetőleg a gyerek is megtanul 6 éves kora előtt....
Túl van az egész téma lihegve. A gyerekek vagy bármilyen néven csúfolódnak, vagy semmin sem.
Tök mindegy, hogy egy kétmilliomodik Hanna a kislány, vagy Szedna.
Ez az egész, mint minden, a szülők miatt van. A felnőttek azok, akik semmit nem képesek elfogadni, ami szerintük nem jó. Ők kódolják a gyerekükbe az előítéletet.
Szerinted jópofa név a Szedna?
Igen? Akkor menj a hivatalba, és változtasd meg a neved Szednára, hajrá!
De szegény gyerekkel ne akarj már minden áron kicseszni!
Ha ennyire kreatívkodni akarsz, akkor meg ott a hobbibolt, vegyél madzagot, gyöngyöt, és uccu neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!