Még nincs gyermekem, de már évek óta elgondolkodtam, hogy ha lányom lenne, akkor milyen nevét adnék neki, vajon elfogadnák a Szedna nevet?
OFF. Nem értem egyesek miért akarnak kiszúrni a gyerekükkel ilyen-olyan értelmetlen/gagyi/furcsa nevekkel!
Miért kell különcködni??
Ha az anyakönyvezhető nevek listájában szerepel, akkor elfogadják.
Off: az előzőnek igaza van, akár istennő akár nem, sok csúfolódásra adhat alkalmat.
Hát, lehet engedélyeztetni. Ha a Gandalf átcsúszott, akkor ez is elmegy.
Nekem inkább az a bajom vele, hogy nagyon furcsán hangzik magyarul. Merthogy az ember automatikusan magas hangrendű magánhangzót kapcsolna a "Szed" mögé. Ráadásul a magyarban az N-D kapcsolat jön természetesebben, mint a D-N, ez is nehezen kimondhatóvá teszi kicsit. Akkor már a "Szenda" egyszerűbb lenne, csak persze ez meg nem nem név.
Szóval nem tudom, maximum második névnek lenne jó szerintem, csak második nevet meg én alapból nem adnék.
Ettől függetlenül a "Fradika" és a "Jutocsa" is rosszabb ennél, előbbit asszem elkaszálták a hivatalban, utóbbi létezőnév.
jézusom, mennyi paraszt :D
Kérdező, én sem vagyok "furanévpárti", és nem gondolom, hogy ettől lesz különleges egy gyerek...inkább kiszúrás sokszor. de ez a név még annyira nem vészes talán, mindenesetre biztosan fog kapni pár furcsálkodó megjegyzést. a helyedben második névnek adnám, így eldönthetné, szeretné-e használni már a nagykorúsága előtt is
Szednát nem látok anyakönyveztethető névként, bár igaz, kérheted is, hogy vegyék bele.
Szerintem sok manapság divatosnak számító utóneveknél nagyságrendekkel jobb név a Szedna.
Szedrát azt látok a listán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!