Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Még nincs gyermekem, de már...

Még nincs gyermekem, de már évek óta elgondolkodtam, hogy ha lányom lenne, akkor milyen nevét adnék neki, vajon elfogadnák a Szedna nevet?

Figyelt kérdés
Szedna egy eszkimó istennőnek a neve és egy bolygóé.

2015. márc. 23. 10:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
56%

OFF. Nem értem egyesek miért akarnak kiszúrni a gyerekükkel ilyen-olyan értelmetlen/gagyi/furcsa nevekkel!

Miért kell különcködni??

2015. márc. 23. 10:35
 2/18 anonim ***** válasza:
59%

Ha az anyakönyvezhető nevek listájában szerepel, akkor elfogadják.

Off: az előzőnek igaza van, akár istennő akár nem, sok csúfolódásra adhat alkalmat.

2015. márc. 23. 10:37
 3/18 A kérdező kommentje:
Ha azt nézzük bátyáimnak csupa lengyel neve van, mert félig lengyel vagyok, ugyan ezért őket is csúfolhatták volna, sőt lengyel vezetéknevem miatt sok poén volt, de nem fosztanám meg magamat a vezetéknevemtől.
2015. márc. 23. 10:43
 4/18 A kérdező kommentje:
Amúgy meleg vagyok és dajkaanyától szeretnék gyereket min 3-4 év múlva, szóval nem hinném, hogy az anyja egy prostituált lenne....
2015. márc. 23. 10:49
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

Hát, lehet engedélyeztetni. Ha a Gandalf átcsúszott, akkor ez is elmegy.

Nekem inkább az a bajom vele, hogy nagyon furcsán hangzik magyarul. Merthogy az ember automatikusan magas hangrendű magánhangzót kapcsolna a "Szed" mögé. Ráadásul a magyarban az N-D kapcsolat jön természetesebben, mint a D-N, ez is nehezen kimondhatóvá teszi kicsit. Akkor már a "Szenda" egyszerűbb lenne, csak persze ez meg nem nem név.

Szóval nem tudom, maximum második névnek lenne jó szerintem, csak második nevet meg én alapból nem adnék.

Ettől függetlenül a "Fradika" és a "Jutocsa" is rosszabb ennél, előbbit asszem elkaszálták a hivatalban, utóbbi létezőnév.

2015. márc. 23. 10:52
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha az anyakönyvezhető nevek listáján rajta van, akkor minden gond nélkül adhatod. HA nincs rajta, akkor kérvényezni kell. Olyan nevet, ami megszégyenítené, nevetségessé tenné a gyereket nem engedélyeznek, minden mást igen. Bár ez sem igaz, hisz akár Gandalfnak is nevezheted a gyerekedet.
2015. márc. 23. 10:54
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Látom a Gandalf nem csak nálam veri ki a biztosítékot :D
2015. márc. 23. 10:55
 8/18 anonim ***** válasza:
53%

jézusom, mennyi paraszt :D

Kérdező, én sem vagyok "furanévpárti", és nem gondolom, hogy ettől lesz különleges egy gyerek...inkább kiszúrás sokszor. de ez a név még annyira nem vészes talán, mindenesetre biztosan fog kapni pár furcsálkodó megjegyzést. a helyedben második névnek adnám, így eldönthetné, szeretné-e használni már a nagykorúsága előtt is

9/18 anonim ***** válasza:

Szednát nem látok anyakönyveztethető névként, bár igaz, kérheted is, hogy vegyék bele.

Szerintem sok manapság divatosnak számító utóneveknél nagyságrendekkel jobb név a Szedna.

Szedrát azt látok a listán.

[link]

10/18 A kérdező kommentje:
A Csinszka jobb lenne?
2015. márc. 23. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!