Hogyan lehetne ezen segíteni? Ütközik a felfogásunk sajnos
Pároméknak nagy kertjük van otthon, nekünk kicsi volt otthon.
Mostmár együtt lakunk, egyelőre még nincs házunk.
Mivel nekik nagy kertjük van mindent megtermesztenek (zöldségek, tyúkok tartása tojás stb), nekünk kicsi kert volt és emiatt nem tudtunk ilyesmibe fogni (pedig apu szerette volna).
Mi emiatt megvásároltuk a dolgokat, ők előállítják.
Nem vagyok prűd vagy lusta, mert otthon is megtalálom a saját lakásomban az ezerféle munkát, takarítási lehetőséget bármit, sosem unatkozom otthon, de amennyi időt elfecsérelnek ezekre egész évben, annyiból már meg is veszem vagy túlórákkal megkeresem az árát, és nem a kertben töltöm a plusz órákat.
De mivel nekik így lett megszokva így ránk is ez lett erőltetve, mert a páromnak ezt beszélték be a szülei, hogy majd ott termesztjük magunknak meg segítünk.
Rögtön ez a felfogás lett ránk erőltetve, pontosabban rám.
Hogyan tudnánk ezt kiküszöbölni? A párom is elég fafejű és megy a dolog után, mert neki ez lett megszokva.
(Félreértés ismét ne essék, egy pár paradicsom palántát, hagymát, uborkát mi is megtermesztettünk, de nagytételre nem volt lehetőség) És a kertben kapálás helyett megtalálnám én otthon a házimunkát inkább.
Nálatok hogyan működik ez?
A végzettséget szerintem is hanyagoljuk, ez már egy piperkőc kibújás a dolog alól.
Én arra gondolok, hogy van elég házimunkám, a páromnak nincs semmi dolga a háztartásban, pedig ő szereti nagyon hangoztatni, hogy kié a férfi, kié a női munka. De valójában látja át, hogy neki semmi dolga férfiként a háztartásban. Mivel egyelőre az albérlet panelban jött össze, így hangoztattam is neki, hogy segíthet a háztartásban, mert nincs semmi férfias dolga, hogy kertet kéne ásnia pl.
Aztán bejött a tavasszal ez, hogy mi itt veteményezzünk, mert az olcsóbb. Na hát most kivehetné a részét, de itt izélnek, hogy menJÜNK mind a ketten. És hiába mondom, mintha falra hányt borsó lenne...
De valójában nem látja át *
elírtam :)
Egyszerűen leülünk, kiszámoljuk, hogy mennyi idő megy el a termesztéssel. Ha abban az időben hasznosabb dolgot is tudnánk csinálni, akkor hagyjuk a kertet.
Ha viszont munkanélküliek lennénk vagy a seggünket meresztenénk a TV előtt, pedig jól jönne egy kis plusz, akkor lenne kert. Jelenleg nincs.
Ha a párod foglalkozni akar vele, csinálja, te meg csinálj mást amit szenvedéllyel teszel, de az a hozzáállás, hogy övé a kert, tied a házimunka, az később csúnyán visszaüthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!