Hogyan lehetne ezen segíteni? Ütközik a felfogásunk sajnos
Pároméknak nagy kertjük van otthon, nekünk kicsi volt otthon.
Mostmár együtt lakunk, egyelőre még nincs házunk.
Mivel nekik nagy kertjük van mindent megtermesztenek (zöldségek, tyúkok tartása tojás stb), nekünk kicsi kert volt és emiatt nem tudtunk ilyesmibe fogni (pedig apu szerette volna).
Mi emiatt megvásároltuk a dolgokat, ők előállítják.
Nem vagyok prűd vagy lusta, mert otthon is megtalálom a saját lakásomban az ezerféle munkát, takarítási lehetőséget bármit, sosem unatkozom otthon, de amennyi időt elfecsérelnek ezekre egész évben, annyiból már meg is veszem vagy túlórákkal megkeresem az árát, és nem a kertben töltöm a plusz órákat.
De mivel nekik így lett megszokva így ránk is ez lett erőltetve, mert a páromnak ezt beszélték be a szülei, hogy majd ott termesztjük magunknak meg segítünk.
Rögtön ez a felfogás lett ránk erőltetve, pontosabban rám.
Hogyan tudnánk ezt kiküszöbölni? A párom is elég fafejű és megy a dolog után, mert neki ez lett megszokva.
(Félreértés ismét ne essék, egy pár paradicsom palántát, hagymát, uborkát mi is megtermesztettünk, de nagytételre nem volt lehetőség) És a kertben kapálás helyett megtalálnám én otthon a házimunkát inkább.
Nálatok hogyan működik ez?
off: tudod, mit jelent a prűd?
ÉS hiába írom le, hogy nálunk hogy működik, attól még a ti problémátok megmarad, nem juttok kompromisszumra...
Na ezért ez nem olyan nagy dolog, hogy ne lehessen kompromisszumot kötni :)
Szerintem érdemes engedned, rengeteget jelent a friss zöldség, főleg ha gyereked is lessz. Legalább tudod, hogy mit adsz neki.. Szerintem simán lehet, olyan egyességet kötni, hogy te megcsinálod a házban lévő munkákat a párod meg a kertben lévőt.
Tudom, hogy a prűd mást jelent csak úgy idejött valahogy. Ne akadjunk fent ezen.
Ha pedig nem írod le, akkor miért írtál ide? Az én problémám marad, de jó lenne itt kitárgyalni a dolgot, ha már velük nem sikerül közös nevezőre jutnom.
Én is szóltam páromnak, hogy enyém a házimunka, övé a kerti, mert nekem ő sosem fog segíteni a háziban, de elvárják, hogy ott legyek a kertben.
De ezt nem érti meg, azért is hívni akar.
Voltunk már párszor, el is voltam én ott, csinálgattam, de meg lehetne másképp is osztani, de nem érti meg.
Lehet hogy tele van hibàkkal de egèszsèges màr csak azèrt is mert mondjuk tudod mkor permetezed stb..
A lànyom a boltban vett àlítólagos bio cèklàtól 8 hónaposan görcsrohamot kapott felakadt a szeme stb..magas volt a nitrogèn tartalma ès permetszert is kimutattak rajta pedig jól àtmostam..
Na akkor kezdtem el a 10en kertèszkedni...legalàbb csak neki, mèg nagyobb nem lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!