A párom cigizik Engem ez zavar. Mit tegyek?
3 éve vagyunk együtt amikor megismertem NEM cigizett. Most újra ràkapott. Szeretem de nagyon zavar. Soha nem volt dohànyos pàrom.
Nem akar leszokni azt mondja nem tud.
Mit tegyek? Nem bírom tovàbb segítség!!
27/L
Én is választás elé állítanám, de ez én vagyok. Te tudod, hogy el tudod-e fogadni. Ha nem, akkor megmondhatod neki, hogy vagy te, vagy a cigi. Nekem nem fér bele semmilyen szenvedélybetegség a kapcsolatba, házasságba, mert nem 10 évre akarok párt magam mellé, hanem együtt szeretnék megöregedni - és szintén nem passzív dohányosként meghalni.
Természetesen szenvedélybetegség esetéről van szó, nem arról, amikor valaki egy buliban elszív egy-egy szálat nagyon ritkán, vagy megiszik egy pohár bort. Az, hogy nem tudja abbahagyni, viszont már eléggé ezt mutatja.
Én nem tolerálnám, az biztos, főleg, ha gyereket is terveznék vele a későbbiekben. De aki azt mondja, hogy nem tud leszokni, az nem is akar. Viszont akkor keressen magának ehhez egy másik bagóst, akit ez nem zavar. Hsszútávon úgyis csak konfliktust generál, ha nem szokik le.
Egyébként át lehet szokni másra, ha mindenképpen kell neki valami, ami valami hiányt pótol. Ezért van, hogy aki leszokik, az sokszor enni kezd helyette, de lehet egészséges dolgot is választani, pl. megeszik egy almát, vagy el kezd sportolni, azt is lehet pótlásként csinálni.
Vagi ami mége eszembe jutott, miért nem vesz elektromos cigit? Abban nincs kátrány, nincs füst, ami téged zavarhat, megkapja a nikotinadagját belőle, és a kezében tarthat valamit, amit elszív. Tudom, hogy nem pont ugyanaz, mint a sima cigi, viszont egy elég jó kompromisszum lehet, és a leszokás esélyét is megnöveli egyébként (apósom pl. ezzel szokott le).
" Állítsd válaszút elé: vagy a cigi, vagy én! "
És akkor a srác azzal a lendülettel rá is gyújt, remélve, hogy veszed a lapot.
16-os: Ne és?! Senki nincs rászorulva arra, hogy megalkudjon mindenáron egy kapcsolatban.
Nézd, kérdező: mivel ez nem csak büdös és esztétikai problémákat okozó függés, hanem rombolja az egészséget is, és egy átlagos dohányos rövidebb ideig él 15 évvel, mint egy nemdohányzó (igen, még akkor is, ha mindenkinek van 1 db rokona, aki nikotint reggelizett zsírral és pálinkával s biciklizett 100 évesen. Valahogy elfelejtkeznek a többi millióról, aki meg 62 évesen meghal), nagyon légy észnél!
Ha együtt maradtok, s ő lesz a gyerekeid apja, akkor a gyerekeid hamarabb veszíthetik el az apjukat, ők maguk is dohányosak lehetnek, az életminőség sem lesz soha teljes egy nikotinfüggőnek stb.
Ha ez így, neked kell, akkor csináld. A te felelősséged, senki másé.
De azt tudnod kell, hogy nem rágyújtani egyszerű: nem teszed be a szádba a cigit és kész (tudom, mert több, mint 10 éve leszoktam.).
"Aki ezért elhagyná a párját,csak gratulálni tudok.Én is cigizek"
Tapasztalatom szerint aki dohányzik az elképzelni sem tudja, hogy a nemdohányzónak mennyire zavaró a füst. Nálam teljesen kizárt, hogy dohányos legyen a partnerem. Egy méternél közelebb sem szívesen megyek egy dohányoshoz. Sajnos jó az orrom.
En 14 ev utan szoktam le e cigivel mert megjelentek az elso rancaim, halalosan megijedtem h ugy fogok kinezni mint egy bulldog es akkor azt mondtam h leteszem:-)))Azota mindazt amit cigire szoktam kolteni azt kremekre koltom, es jol vagyok, szebb a borom, finom illatom van es eletem legjobb dontese volt.
Egyaltalan nem hianyzik a cigi, ha csak ranezek az jut eszembe, h rancok, buz es mostmar nem ertem h miert bagoznak emberek:-))))
De a helyedben elfogadnam, hiszen nem a szokasai miatt szeretek egy embert, hanem a lenye miatt:-)
qkker1-nek:
"talán ezért
"3 éve vagyunk együtt amikor megismertem NEM cigizett. ""
- Értem, tehát amit 3 évvel ezelőttig szeretett, vagy csinált azt kell tennie egészen élete végéig. Ezzel csak egy baj van, az emberek változnak. Ha a kérdező mindenkép változtatni akar ezen a dolgon, akkor legelőször azt kellene kideríteni miért és mikor kezdte el. Mindennek oka van és míg ez fennáll, kizárt, hogy felhagy a dohányzással. Egyébként teljes mértékben megértem a kérdezőt, mert én sem dohányoztam soha. A párom cigizett, de letette és kb 10-12 évig nem is nyúlt hozzá. Most megint szüksége van rá, azt mondja oldja a feszültséget. Ne tudjátok milyen erőfeszítésembe került elfogadni ezt, de megértettem, hogy én nem ő vagyok és ha elvárom, hogy ő se szóljon bele az életem bizonyos dolgaiba, akkor nekem is úgy kell tennem. Természetesen úgy csinálja, hogy én ne lássam, ne érezzem, tekintettel van rám, ezért cserébe én is sokkalta megértőbb vagyok vele. Egy kapcsolat nem úgy működik, hogy vannak dolgok amiket nem szeretünk a másikban és elvárjuk, hogy változtasson rajat, hanem együtt kell változni. Így mindkettőnek könyebb. Szerintem.
6-nak:
"Állítsd válaszút elé: vagy a cigi, vagy én! "
- Ez az egyik legnagyobb marhaság amit hallottam. Te komolyan elhagynád azt akit szeretsz, mert van egy szokása ami neked nem tetszik? Nehogy már kompromisszumot ajánlj fel, alkalmazkodjon mindenki hozzád, vagy mehet... Szép.
13-nak:
"Dohányos = drogos!
HAGYD EL!"
- Aki ilyen összefüggést von le, retardált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!