Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom cigizik Engem ez...

A párom cigizik Engem ez zavar. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk együtt amikor megismertem NEM cigizett. Most újra ràkapott. Szeretem de nagyon zavar. Soha nem volt dohànyos pàrom.

Nem akar leszokni azt mondja nem tud.

Mit tegyek? Nem bírom tovàbb segítség!!

27/L

2015. márc. 18. 02:03
1 2 3
 1/23 openyoureye válasza:
6%
Fogadd el. Miért változtasson egy olyan szokásán ami ő szeret? Talán könyebb megérteni miről beszélek ha neked kellene leszoknod valamiről amit nagyon szeretsz. Ha változtatni szeretnél valamin, az te legyél, ne pedig mástól várd el hogy hozzád igazodjon.
2015. márc. 18. 03:44
 2/23 openyoureye válasza:
5%
Fogadd el. Miért változtasson egy olyan szokásán ami ő szeret? Talán könnyebb megérteni miről beszélek ha neked kellene leszoknod valamiről amit nagyon szeretsz. Ha változtatni szeretnél valamin, az te legyél, ne pedig mástól várd el hogy hozzád igazodjon.
2015. márc. 18. 03:44
 3/23 anonim ***** válasza:
78%

Megértelek, nekem is van egy bagós munkatársam, sajnálom a feleségét, van egy aromája a palinak.

Figyelmeztesd az egészségügyi kockázatokra(érszűkület, impotencia, tüdőrák, korai öregedés, stb..)

Vannak leszokást segítő módszerek, amik tényleg segítenek.

Amúgy semmi bajom a bagós emberekkel, a legtöbb ismerősöm az(volt. :( )

2015. márc. 18. 04:37
 4/23 anonim ***** válasza:
19%
Mit vársz el egy dohányostól. Azok mind jellemtelen, gátlástalan egoista alakok, akik a saját élvezetük éredkében mindenre képesek. Sőt, még másra is.
2015. márc. 18. 05:36
 5/23 anonim ***** válasza:
85%

"openyoureye nevű felhasználó válasza:

Fogadd el. Miért változtasson egy olyan szokásán ami ő szeret? "

talán ezért

"3 éve vagyunk együtt amikor megismertem NEM cigizett. "

2015. márc. 18. 05:37
 6/23 anonim ***** válasza:
38%

Állítsd válaszút elé: vagy a cigi, vagy én!

(Én például könnyű szívvel le tudnék mondani...)

2015. márc. 18. 06:16
 7/23 anonim ***** válasza:
95%

Mi az oka, hogy visszaszokott?

Gondolkodott alternatív módszereken? E-cigi, rágó, tapasz? Feszültség oldó a sport, humor, sok szex, kerti munka...

Tudta az elejétől kezdve, hogy téged nagyon zavar a dohányzás? Csak a dohányzás hiányzik neki, vagy nem akarja tudomásul venni, hogy téged zavar, esetleg más van a dolog mögött?

Mikor ültetek le ketten erről és csak erről beszélni fél órára a másik jelzőzése nélkül a nyilvánvaló probléma megoldását keresve?

Mindketten akartok megoldást? Minden eshetőség felmerült? A szokj hozzá, a szokj le, a keressük meg az okát, a mit lehetne helyette, a ki segíthet, menjünk el párkapcsolati tanácsadásra, esetleg pszichológust keressünk a valódi gondok feltárására és oldására.... És a többi opció felmerült már?

2015. márc. 18. 06:18
 8/23 anonim ***** válasza:
16%
Elhagyod.
2015. márc. 18. 07:42
 9/23 anonim ***** válasza:
83%
Csak azt teheted, hogy válaszút elé állítod. Amit cigire költ, a családtól veszi el, ha gyerekek lesznek, kockáztatja az ő egészségüket is, mert biztosan elő fog fordulni, hogy passzív dohányzásnak teszi ki őket. De már a sperma minősége sem olyan egy dohányzónak. Én biztosan célozgatnék arra, hogy nincs kedvem az orálhoz sem, mert rossz ízű, mióta dohányzik. Csak elgondolkozna... Ha nem akkor meg annyi, én képtelen lennék együtt élni egy dohányossal. Az egészség és az anyagi oldala miatt is, hiszen azért fizet, hogy hamarabb meghallhasson (nálunk a családban ketten haltak meg cigi miatt, és most lett rákos egy harmadik, valószínű, hogy ő is a cigi miatt, hiszen erős dohányos).
2015. márc. 18. 07:43
 10/23 anonim ***** válasza:
24%
Nyilván ez nem jó szokás, amellett, hogy káros az egészségre még drága is. Nálunk mindenki dohányzik vagy legalábbis dohányzott a családban (én nem), ezért én megszoktam, engem nem zavar a cigifüst, nem érzem meg valakin a szagát például, viszont elhiszem, hogy aki nem ilyen közegben élt annak ez nagyon zavaró tud lenni. Leszokni le tudna, csak akarat kell hozzá szerintem. Nyilván vannak ilyen csoportok meg tapasz meg rágó, de igazából nem ettől szokik le róla az ember, ezt fejben el kell dönteni és amíg ő ezt nem határozza el, addig valóban nem fog menni. Ez is egy káros szenvedély és nagyon rossz róla leszokni mert hiányzik, de nem lehetetlen. Szerintem egy felnőtt férfit már nem kell szembesíteni a kockázatokkal, ez az ő döntése és nyilván tisztában van vele, hogy milyen következményei lehetnek. Engem nem zavarna ez és megmondom őszintén, hogy én a szakítást és a "választást" túlzásnak érzem, de megértem, hogy ha valaki ezt nem tolerálja úgymond és zavarja. Szerintem beszélj vele erről, ha jól értettem, akkor már megpróbált leszokni róla, tehát lehet, hogy esetleg belemenne önként is mert annak, hogy most ismét elkezdett dohányozni biztosan van valami oka, valami trauma vagy stresszes munka akármi, ami rosszul érintette őt. Én is azt mondanám, hogy fogadd el mert ha tényleg nem akar leszokni, akkor tegye és nem tudsz mit csinálni, de ha zavar akkor ez sem megoldás, hogy te tűrsz, viszont én ezért biztosan nem hagynám el, ha egyébként szeretem. Esetleg valamilyen kompromisszumot köthettek, hogy otthon és mikor vele vagy nem dohányzik és mondjuk minimalizálja az adagját, bár nem tudom, hogy így mennyivel lenne jobb.
2015. márc. 18. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!