Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjemnek a fia hozzánk akar...

Férjemnek a fia hozzánk akar költözni. Muszáj vagyok megengedni?

Figyelt kérdés

A férjem volt barátnője még akkor kidobta a párom, mikor terhes lett, mondván, csak gyereket akart, férjet nem. A férjem fizette rendesen a gyerektartást, bár alig láthatta a fiát. Mindig úgy intézték, hogy ha láthatás van, soha ne legyen otthon a gyerek. Később a párom "kicselezte" őket, megvárta a srácot az iskolánál, de addigra a gyerek már ellene lett nevelve, látni se akarta az apját.

Kb. 1 éve, mikor a srác 16 lett, felkereste a páromat és pénzt kért. Azóta rendszeresen jön pénzért.

Az iskolából kirúgták, nem tanul, több rendőrségi ügye is volt. Párom bejuttatta egy másik iskolába, ahova nem járt be, mint később kiderült. A gyerek az anyjával most úgy összeveszett, hogy hozzánk akar költözni.

Mit tegyek? Nem akarom, hogy ide jöjjön, mert drogozik, lop (már minket is meglopott) és van egy 4 éves kislányunk, akire nem lenne jó hatással.

A ház, amiben lakunk, az én tulajdonom, már a férjem megismerése előtt vettem meg. Párom nem lett tulajdonos, de haszonélvező. Így megtilthatom, hogy a srác ideköltözzön?

2010. febr. 16. 06:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

De jogilag van rá esély, hogy ha perre kerül a sor, akkor a gyereket a bíró nálunk helyezze el? Főleg, már olyan korban van, hogy őt is megkérdezik.

Az anyja arra hivatkozik, hogy mi jobb anyagi körülmények között élünk. A tisztánlátás végett: ők 6-an laknak egy 40 nm-es, másfél szobás lakásban, a srác az anyjával az egyik szobában, a másikban pedig az anya első házasságából született lánya a férjével és gyerekeivel.

Mi hárman lakunk 220 nm-en, ami teljes egészében az én tulajdonom és a férjem "csak" haszonélvező. Tényleg ez miatt iderakhatják a gyereket?

2010. febr. 16. 08:19
 12/17 anonim ***** válasza:
Ne engedjétek magatokhoz. Keressetek neki orvost inkább és maradjon csak az anyjával. A házasságotok is rá mehet. Nem az apja kell neki, hanem amit nyújt anyagilag.
2010. febr. 16. 08:33
 13/17 anonim ***** válasza:
Jóban-rosszban, nem emlékszel? Ez most éppen a rossz.
2010. febr. 16. 09:31
 14/17 anonim ***** válasza:
Valahol azért a párod is hibás, a láthatási jogot nem lehet "kicselezni". Ha annyira akarta volna a párod, kikényszeríthette volna. Szóval ő is simán benne van, hogy ilyen a gyerek. Persze egyszerűbb azt mondani, hogy "látni se akarta" a gyerek, meg ellene nevelte.
2010. febr. 16. 09:33
 15/17 anonim ***** válasza:

Van rá esély.

Sőt én azt nem értem,hogy amikor a bajok elkezdőttek,akkor az apa miért nem vette magához a gyereket,könnyebb lett volna kezelni.

Az úgy nem megy,hogy bedugom a fejem a homokba,kinyitom a pénztárcámat,aztán valaki megoldja majd.

Ha 10 év múlva a lányod rossz társaságba keveredek őt is kirakjátok majd?

2010. febr. 16. 10:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Bár már régi a kérdés, de mi történt azóta?
2011. nov. 12. 20:50
 17/17 anonim válasza:
Szia na mi lett? Oda költözött?
2017. jan. 20. 05:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!