Kinek van hülye főnöke?
Az enyém ott kezdődik h egy maximalista szemét nő. Nem bír lazítani, folyton csinálnia kell vmit, sikeréhes betegesen. És mástól is elvárja h a munkának éljen, meg ingyen is dolgozzon plusz munkákat. Ha rendesen elvégzed a munkád az természetes, és örülj h van. Az eszébe se jut, h más másra is szeretne eneriát, időt fordítani.Meg h a hobbijai magánélete is érdekli, és azt is szinesen akarja kitölteni. Kritikus hárpia! Még azt is megszabja milyen ruhába járjunk dolgozni, mi meg bólogatunk, és sz*runk bele! Ez főleg a fiatalokra igaz. Nehogy má, úgy öltözzünk mint egy ötvenéves! Vannak akik benyalták magukat tövig, az ha mi ugyanazt a munkát elvégezzük mint ezek az nem ér annyit. Ez a bunkó főnők nő, azt hiszi, hogy tökéletes, közben meg nagy adóságot csinált a cégnek, és most azon filózik, h a dolgozók plusz béreiből vonja le. A nyalisok szépen meg tudják vezetni. Dörgölőznek is egész nap, meg fényezik magukat. Ha valaki beteg azt csak nagy szájhúzgálva engedi el. Előítéletes, bizalmatlan, csak magában bízik, minden az ő elképzelése szerint kell h legyen, a többieknek, nem lehet ötlete. Ha ideges flegmán beszél a beosztottakkal, rajtuk vezeti le a feszültséget, volt akit meg is zsarolt, h mit mondhat és mit nem a munkahelyen.
Remélem a tanulók akik ezt olvassák nem fognak ez után parázni az első munkahelytől:)
...és a munkaköri légkör milyen nálatok? Milyenek a kolegák? Megy a fúrás faragás, alákavarás, kétszínüség?
Nálunk mindenki útálja a másikat, de a szemébe mézesmáz. Nincs gerinc bennük h őszinték legyenek, ha meg igen az nagyon rondára sikerül. A közös helyiségben vágni lehet a feszültséget. Szóval egy fertő az egész.
Egy két vkivel jóban vok, a többieket meg kerülöm nagy ívben. A főnököt is ha rossz kedvében van, de volt már h összevesztem vele.
Az ismerőseim is azt mondják sok helyen ez van.
Van amikor arra vágyom inkább termesztenék növényeket egy fóliasátorban, vagy gondoznék állatokat. Ott nyugi van:)
ez megvan mindenhol(sajnos)
a vén kurv@ biztos már régen kefélt,vágjátok partiba attól majd megszelídül:D
ISMERŐS A SZITU.,
Több hülye főnök után most életem legjobb főnökével büszkélkedhetek.
1. hülye főnököm egy maximalista karrierista (érdekes módon családos) nő volt, aki a beosztottaitól elvárta a hétvégi ingyen munkát is
2. hülye főnököm egy kis cég kismama vezetője volt, aki képes volt havi 35ezer Ft bruttóért napi akár 8-10 órát dolgoztatni (nem sokáig)
3. hülye főnököm egy klimaxos feledékeny pasi volt, aki azt is az én hibámnak rótta fel, ha ő elfelejtett valamiről tájékoztatni, vagy ha a wc-re nem tudtam magammal vinni a vonalas irodai telefonkészüléket
4. hülye főnököm egyszerűen csak nem akart bejelenteni, de ez csak 1 hét után derült ki (akkor hagytam ott)
5. hülye főnökeim egy házaspár volt, akik úgy tudtam, bejelentettek, utólag kiderült, hogy csak 1 hónapra, végül a munkaügyi felügyelettől büntetést kaptak
Szóval a 6. főnököm most egy nő, családanya, szüleim korú, ha hajtás van, ő is beszáll, ha elakadunk, segít, ha tovább bent kell maradni, lecsúsztathatjuk, ha orvoshoz vagy hasonló fontos megbeszélésre kell menni, nem csinál problémát, ha valakinek beteg a gyereke, elengedi (ő is megy, ha a gyereke beteg), legszívesebben minden beosztottjának adna fizetésemelést és jutalmat, csak nem ő dönt erről, viszont amikor sorrendet kell kialakítani, magát helyezi utoljára, akár annak árán is, hogy ő nem kap emelést, szóval egy emberi főnök. Persze a léhűtő magatartást ő se szereti, de egy munkahelyen dolgozni kell.
Minden ember másmilyen.Van,aki főnökként sem felejti el,honnan jött,és van,aki elszáll a hatalomtól.Ezen a két kategórián belül is vannak jó,és rossz főnökök.Szerintem az a jó főnök,aki tud követelni,de motiválni is,aki a munka elvégzését követően tud laza is lenni,de csak azután,hogy mindenki elvégezte,amit kell.A jó főnök nem huny szemet a hibák felett,hanem felhívja rájuk a figyelmet,nem tusolja el a bakikat,hanem megakadályozza,hogy újabbak történjenek.
Ezzel nem azt mondom,hogy kegyetlen legyen,de legyen céltudatos,határozott,és igenis kelljen nála dolgozni,és tanítsa meg a beosztottakat felelősséget vállalni a hibáikért.
Szerintem,ha a beosztott alázattal végzi a munkáját,és otthon éli a magánéletét,akkor a jó főnök cserébe ugyanolyan normális lesz.Azt is tolerálni kell,hogy a főnök nem pajtásnak van oda téve föléd,hanem azért van,hogy elvezesse a csapatot,és kivédje a hibákat.Én világéletemben beosztott voltam eddig,de még nem voltak gondjaim a főnökeimmel,pedig egyik sem volt rokon,pajtás,sógor,koma.
talán itt az idő munkahelyet váltani...
"a hülye" főnököd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!