Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Írathatom születendő gyermekem...

Írathatom születendő gyermekem az apja nevére, ha nem élünk együtt?

Figyelt kérdés
Terhes lettem, a párom elhagyott. Csak ő volt az életemben, és szeretném, ha az ő nevén lenne a kislányom. Milyen nyilatkozat kell hozzá? És ha ő nem ismeri el, akkor nem kaphatja az ő nevét?
2010. febr. 14. 18:57
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
90%

Azért arra kíváncsi lennék,hogy aki ennyire biztos benne,hogy csak "bemondom a nevét és kész" az átesett már ilyenen? Vagy filmen látta? Én 2008ban szültem,apuka kiment külföldre dolgozni,mielőtt aláírtuk volna az elismerő nyilatkozatot. 1 hetes volt a kisfiam amikor levél jött a gyámügyről,hogy legyek szíves befáradni tisztázni az apuka kilétét,mert hogy az anyakönyvi kivonatra nem írtak semmit az apa nevéhez. Meg sem kérdezték,mivel nem volt nyilatkozat!!! Akkor úgy volt,hogy ha a gyerek 3 éves koráig nem rendeződik a dolog,hivatalból indítanak eljárást.

Úgyhogy nem csak bemondok egy nevet és kész!!!

2010. febr. 14. 21:06
 22/38 anonim ***** válasza:
89%
Ja,egyébként nem "anonimnak" hívták a kisfiam (mint ahogy az egyik válaszoló megjegyezte...)hanem az én vezeték nevem kapta.
2010. febr. 14. 21:09
 23/38 anonim ***** válasza:
0%
Rohadt jó! Akkor te kettél az anyja is, meg az apja is! Szép kis ügy!!!
2010. febr. 14. 21:55
 24/38 anonim ***** válasza:
73%
Ez olyan vicces, hogy itt mindenki élből lehülyézi a másikat anélkül, hogy belenézett volna a családjogi törvénybe...
2010. febr. 14. 22:34
 25/38 anonim ***** válasza:
65%
"Kedves" 21:55-ös! a gyereknek van apja! 2 hetes volt amikor apuka aláírta az elismerő nyilatkozatot és a nevére vette! És hogy mennyire nem ritka az eset,ugyanabban a szobában egy másik baba is ugyanígy az anyja nevét kapta,mert apuka külföldön dolgozott! De hogy egy ilyen bunkónak miért magyarázkodom azt nem tudom...
2010. febr. 15. 07:47
 26/38 anonim ***** válasza:
5%
de könnyen irkálnak,szitkozódnak név és cím nélkül!ha olyan fasz@ gyerek vagy miért nem írod oda a neved?
2010. febr. 15. 09:59
 27/38 anonim ***** válasza:
81%

Mikor szülni mentem a recepcion be kellett jelentkezni, montam szülni megyek: oké, személyi lakcím kártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat.

Így kapta a fiam az apja nevét, nem ám elmormolom két fájás között, hogy XY az apa.

Nincs olyan, hogy én vagyok Kis Marcsi, nem vagyok férjezett, nincs apasági, hiába az apa Nagy József(ha a szülőszobán ott is van, ujjong, hogy fiam született), a gyerek attól még nem lesz Nagy Géza, Ő Kis Géza lesz.

Majd papírok hiányában szülés után intézehted a gyerek nevét, apa kilétét. Pont.

2010. febr. 15. 10:56
 28/38 anonim ***** válasza:
42%
És ha odaírom,hogy x.y vagyok azzal ki mire menne? Egyszerűen csak elegem van abból,hogy itt mindenki mindenben olyan okos,amiről halvány lila gőze nincs! Én átmentem ezen,tehát tapasztalatból írom amit írok,és lehülyéznek... Így segítsen az ember! Részemről itt le is zártam a témát,írhat mindenki amit akar!
2010. febr. 15. 11:11
 29/38 anonim ***** válasza:
71%
Atól ,hogy elismeri8TELJESKÖRŰ APAI ELISMERŐ NYILATKOZATOTT TETTEM) nem kötelezheti senki az apát ,hogy a nevére és vegye a gyereket!Keveritek a sezont a fazonnal!Én is átesem rajta onnan tudom!De a gyerek az édesanya vezeték nevén maradt(mivel nem járultam hozza).Arra senki nem köetelzhetne enegmet sem!De a születési anyakönyvi kivonatba belekerült az apa neve!
2010. febr. 16. 12:21
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vettem fel a férjem nevét házasságkor, emiatt szülés előtt a betegfelvételen kérték tőlem a házassági anyakönyvi kivonatot, mert ha nem viszem, és apai elismerő nyilatkozatot sem mutatok fel helyette, automatikusan az én nevemre került volna a pici. A szobatársam is ugyanebben a cipőben járt, neki a férjével kellett behozatnia, mert a védőnője előre nem figyelmeztette, hogy vigye magával. Hogy is gondolhat valaki olyat, hogy azt lehet bediktálni, amit akarunk? A bürokrácia mintaországában élünk, elfelejtettétek? Apai elismerő nyilatkozat nélkül apának sem tűntetik fel, nemhogy a nevére írják, enélkül mehetsz a DNS vizsgálatra, és utána követelheted csak a gyerektartást is. De az úgy tudom, másfél éves kornál előbb nincs, bár azóta már fejlődhetett az orvostudomány, mióta ismerősömnek ezt ki kellett várnia. Nem olyan egyszerű dolgok ezek, anyakönyvvel nem játsszanak, nem írogatnak be csak úgy semmit.
2010. febr. 18. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!