Írathatom születendő gyermekem az apja nevére, ha nem élünk együtt?
Azért arra kíváncsi lennék,hogy aki ennyire biztos benne,hogy csak "bemondom a nevét és kész" az átesett már ilyenen? Vagy filmen látta? Én 2008ban szültem,apuka kiment külföldre dolgozni,mielőtt aláírtuk volna az elismerő nyilatkozatot. 1 hetes volt a kisfiam amikor levél jött a gyámügyről,hogy legyek szíves befáradni tisztázni az apuka kilétét,mert hogy az anyakönyvi kivonatra nem írtak semmit az apa nevéhez. Meg sem kérdezték,mivel nem volt nyilatkozat!!! Akkor úgy volt,hogy ha a gyerek 3 éves koráig nem rendeződik a dolog,hivatalból indítanak eljárást.
Úgyhogy nem csak bemondok egy nevet és kész!!!
Mikor szülni mentem a recepcion be kellett jelentkezni, montam szülni megyek: oké, személyi lakcím kártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat.
Így kapta a fiam az apja nevét, nem ám elmormolom két fájás között, hogy XY az apa.
Nincs olyan, hogy én vagyok Kis Marcsi, nem vagyok férjezett, nincs apasági, hiába az apa Nagy József(ha a szülőszobán ott is van, ujjong, hogy fiam született), a gyerek attól még nem lesz Nagy Géza, Ő Kis Géza lesz.
Majd papírok hiányában szülés után intézehted a gyerek nevét, apa kilétét. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!