Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális dolog, hogy lelkiisme...

Normális dolog, hogy lelkiismeret furdalásom van a nagymamám miatt?

Figyelt kérdés

A nagyszüleim neveltek fel, de nagyon rossz körülmények között. Nagymamám nagyon ivott, sok rosszat csinált, ellopkodta a pénzemet, értékeimet, könyveimet eladta. Sosem volt pénze, mert inkább italra költötte. Nagyapám ütötte-verte. Mindig rettegtem, mikor kapcsolják ki a villanyt, a gázt, mert sose fizette be a közüzemi számlákat. Sokszor leégetett a barátaim, barátnőim előtt részegen, ezért inkább nem is hívtam fel magunkhoz senkit. Hamar el is költöztem otthonról.

Különben amikor nem ivott, nagyon aranyos tudott lenni. Ilyenkor főzött, kedveskedett - de az ital újra és újra a hatalmába kerítette...

Szóval nagyon sok rossz történt, amit nem is tudnék ide leírni, mégis ragaszkodtam hozzá nagyon sokáig, hiszen végül is felnevelt, de néhány éve azt érzem, hogy már nem tudom szeretni. Kín szenvedést okoz, ha a környékére kell mennem, még azt az utcát is utálom, ahol lakik. Tudom, hogy tennem kellene érte valamit, mert már öreg és beteg, de képtelen vagyok rá. Viszont nem múlik el nap, hogy ne úgy nézzek a tükörbe, hogy szemét vagyok, amiért nem gondoskodok róla. Mit tegyek??

2008. aug. 24. 14:36
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat! A szakembereket már végigjártam, végigbőgtem a kezeléseket, és sokkal rosszabb lelkiállapotban jöttem el tőlük...ez persze nem az ő hibájuk. Nekem kellene ezt valahogyan feldolgozni, csak még nem jöttem rá a módjára... Ez például sokat segít, hogy "kiírom" magamból a bánatomat, és az is, hogy válaszoltok. Jó érzés, hogy vannak emberek, akik törődnek másokkal. Köszönöm!
2008. aug. 26. 15:41
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért érzel kettősséget a nagymamád iránt, mert legbelül tudod, hogy az alkoholizmus egy betegség, ami ellen jelenleg nincs orvosság. Írtad is, hogy józanul normális. Ezért szerintem ne hagyd magára, és inkább az alkoholt gyűlöld, mint őt. Valamint azokat, akik termelik, árusítják, valamint azokat, akik úgy gondolják, hogy felesleges leszoktató készítményeket fejleszteni, mert nem hozna elég profitot.
2008. aug. 27. 18:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia,kedves Kérdező! Nagyon kíváncsi lennék mi van veled azóta?Javult valamit a helyzeted?

Ha ezt olvasod,légyszi írj egy emailt,szeretnék erről a témáról kicsit "beszélgetni" veled.Szinte ugyanebben a helyzetben vagyok most (igazából évek óta),amiről Te írsz.

Várom válaszodat,ha még aktuális....köszi.

2010. jan. 5. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!