Tényleg fizetnem kellenne?
Figyelt kérdés
Nemrég jutott tudomásomra hogy van egy x méretű földterület,amit páran örököltünk és most szeretné az egyik örököstag magáénak tudni.Állítása szerint ha lemondok akkor kölstég nélkül meguszthatom,de viszont ha kérem a részem a földből akkor fizetnem kell mivel igénylem a földrészem a póthagyatékin.Nem volt még ilyen esetem és szeretném ha segítenétek.Előre is köszönöm!!2015. febr. 27. 19:31
1/7 A kérdező kommentje:
És nem tudjuk ki indította el a póthatyatékit,tudtommal annak kellene fizetnie!
2015. febr. 27. 19:37
2/7 acelsziv válasza:
ez röhej. Nem mondtál le róla, tehát a tied. Ez nem kerül semmibe. Fizessen ő neked ha akarja a részed.
3/7 A kérdező kommentje:
De állítja hogy mivel póthagyatéki a jegyzőt kell fizetni plussz hogy kimérjék a részt.De a jegyzőt nem én kértem hogy legyen póthagyatéki,még csak nem is tudtam róla.
2015. febr. 27. 20:03
4/7 acelsziv válasza:
érdemes lenne akkor bemenned és megkérdezned a dolgot, mert ennek átverés szaga van
5/7 A kérdező kommentje:
hát szeretnék,csak ma értesültem és még nem volt időm így gondoltam itt hátha kapok megerősítést
2015. febr. 27. 20:34
6/7 anonim válasza:
Attól függ, hogy intézitek. Ha osztatlan közös tulajdon, akkor szerintem nem kell fizetni, max. párezer forintos illetéket.
De ha ki akarjátok méretni, hogy kié pontosan melyik darab, netán úgy bejegyeztetni, annak már valóban költsége van. Értelme nem feltétlenül: ha például bérbe adjátok a földet, hogy valaki művelje, akkor egyszerűbb úgy intézni, hogy a bérlő a bérleti díj megfelelő százalékát utalja neked. Ha az örököstársad szeretné a magáénak tudni, ahhoz se kell kiméretni, csak fizesse ki a földrészed árát.
Neki persze nyilván az a jobb, ha ingyen lemondasz róla :D
7/7 anonim válasza:
Minden városi bíróságon van ingyenes jogi tanácsadás. Még a portás is megmondja neked, milyen napokon van. Csak el kell menned, és kérdezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!