Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez az új hóbort, hogy a...

Mi ez az új hóbort, hogy a gyerek semmiért sem hibás, és jó képet kell vágni hozzá, bármit is csinál?

Figyelt kérdés

Tesóm néhány éve elvált, és az ő hétéves fián látom elsősorban, hogy nem feltétlenül tesz jót neki, hogy állandóan mindenki csak tekintettel van rá, mert hát "jaj szegénynek elváltak a szülei".

A válás előtt tök normális gyerek volt, és utána sem voltak nagy gondok még egy fél évig, évig kb. De azóta totál magatartászavaros a gyerek, visszabeszél, agresszív a suliban meg a játszótéren, állandóan hisztizik, tör-zúz, stb.

És mi erre a környezete reakciója? Pátyolgatják, megpróbálják megérteni, ápolgatják a pici lelkét, tehát soha nincsen negatív következménye (büntetése) a tetteinek. Mindezt arra hivatkozva, hogy óriási trauma volt neki a válás, és ezért türelmesnek kell lenni hozzá.

Oké, nagyon szép dolog a türelem és a megértés, de mégis meddig lehet a válásra fogni, hogy a gyerekkel súlyos gondok vannak?

És sok kérdésnél olvasom itt is, hogy a problémás viselkedésre egyetlen megoldás a türelem és a szeretet, és aki másképp gondolja, az rossz ember, gonosz, stb.

Engem annyira bosszant ez a (szerintem) hülye hozzáállás, én pont azt látoim, hogyminél megértőbbek és türelmesebbek egy magatartászavaros gyerekkel, a gyerek annál inkább elkanászodik, mert abban a hiben nő fel, hogy neki aztán az égvilágon mindent szabad.

Érdekes, régebben is voltak válások, vagy érték egyéb traumák is a gyerekeket, mégse lett mindegyik kezelhetetlen. Mégpedig azért, mert a szüleik megkövetelték a tiszteletet és a normális vislekedést, illetve alkalmanként ha kellett, igenis lekevertek egy-egy pofont. Mégis felnőtt mindenki és normális emberek lettek. Nem értem, a régi, jól bevált módszer helyett miért kell mindig, mindenáron megérteni "szegény gyereket" és türelemmel lenni iránti, bármit is művel.

Ti mit gondoltok erről?

2015. febr. 27. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
43%

"igenis van olyan viselkedés, amikor egyetlen jól időzített pofonnal sokkal inkább eredményt lehet elérni, mint hosszas (akár évekig tartó) lelkizéssel, magyarázással, megértéssel, végtelen türelemmel, szeretettel."

nincs ilyen viselkedes.

"És hogy egy-egy ilyen pofontól nem fog megsérülni a gyerek lelke, hanem sokkal inkább magába száll, elgondolkozik, és belátja, hogy bizony túl messzire ment. "

De megserul. Ez az amit nem vagy hajlando belatni.

2015. febr. 27. 13:19
 42/64 A kérdező kommentje:

"6-7 evesnel kisebb gyereket verni? Te normalis vagy?"

[link]

A verés TÖBBSZÖRI, ISMÉTELT, nagy erejű ütés, ami NEM egyenlő a pofonnal vagy fenékre, kézre csapással. Ezt kellene már végre megérteni, nem tudom, mi olyan szörnyen nehéz ebben.

2015. febr. 27. 13:20
 43/64 anonim ***** válasza:
47%

kedves 37-es nem azt mondom,hogy nekem jó a közepesen szar és rá kell "fanyalodni" ,hanem hogy a verésről ne olyan emberek papoljanak akik ebből úgy igazán semmit sem éltek át,épp ezért rossz szituációra alkalmazzák a "verés" szót.

Amiket értem példának még az sem az az igazi bántalmazás,de már közelebb van hozzá mint a pofon...

2015. febr. 27. 13:20
 44/64 anonim ***** válasza:
65%

Az, hogy valaki nem üt meg egy gyereket, nem azt jelenti, hogy nincs következménye a tetteinek.

Az a gond, hogy más jellegű, a verésnél lényegesen célravezetőbb büntetéseket nem ismersz.

Büntetni kell ha szükséges, verni viszont nem.

Aki úgy gondolja, hogy egy pofon nem verés, képzeljen el egy helyzetet, mikorra drága ura vagy felesége hazamemvén lekever neki egyet, mert a telefonban Pl. Nem úgy beszélt vele ahogy ő azt elképzelte.

Majd a kérdések. Ver a párod? Á dehogy. Néha le..sz egyet kettőt, de mindig tudja miért.

Abszurd ugye?

Máshogy is meg lehet oldani egy problémát.

2015. febr. 27. 13:21
 45/64 A kérdező kommentje:

[link]

Itt kimerítően le van írva, hogy mit jelent verni valakit. Ennek köze nincs a pofonhoz.Komolyan nem értem, miért nem érzitek a különbséget.

2015. febr. 27. 13:22
 46/64 anonim ***** válasza:
13%
nem baj ha valaki nem pofozza a gyerekté,nem minden gyerek kezelhetetlen van aki magában is elvan, meg minden,de komolyan olyan embert oktattok erről aki többet lelki és testi fájdalmat élt át mint itt egyesek.Ez olyan mintha én kioktatnék arról egy afrikai gyereket, hogy úgy éhezem mert nincs pénzem téliszalámira brü-hü-hü
2015. febr. 27. 13:22
 47/64 A kérdező kommentje:

"Aki úgy gondolja, hogy egy pofon nem verés, képzeljen el egy helyzetet, mikorra drága ura vagy felesége hazamemvén lekever neki egyet, mert a telefonban Pl. Nem úgy beszélt vele ahogy ő azt elképzelte."

Ez nyilván eltúlzott reakció lenne a házastárs részéről. De egy gyereket sem pofoznék fel ilyesmiért.

De például ha a férjem hazajön, és én azzal fogadom itthon, hogy "a büdös k.... anyádat, te ro.hadék, te állat", és ő erre visszakézből lekever nekem egyet, az bizony tök jogos. És nem verés, hanem jól megérdemelt pofon.

2015. febr. 27. 13:25
 48/64 anonim ***** válasza:
44%

".Komolyan nem értem, miért nem érzitek a különbséget."

Mert ostobasagot allitasz, azert. Egy pofon is veres.

Fizikai eroszak egy vedtelen, vedekezesre keptelen szemellyel szemben. Patkany dolog.

2015. febr. 27. 13:26
 49/64 anonim ***** válasza:
55%

" és ő erre visszakézből lekever nekem egyet, az bizony tök jogos. És nem verés, hanem jól megérdemelt pofon.

"

Bammeg, te tenyleg teljesen hulye vagy.

2015. febr. 27. 13:26
 50/64 Költőnő? ***** válasza:
51%
jéézusom....:(
2015. febr. 27. 13:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!