Mit gondoltok, ki a hibás akkor amikor felnőttként egy gyerek kezet emel az anyjára?
Én szánalmasnak tartom, de mivel egy nagyon jó barátommal történt meg az eset, egy kicsit elgondolkodtam. Felnőtt srácról van szó, akit mindig is elhanyagolt az anyja (csak pénzelte, mert azt hitte, hogy ezzel megveheti a szeretetet), és most egy vita után megütötte sz anyját. Hiába mondta nekem, hogy részeg volt az anyja, szerintem erre akkor sincs mentség.
Vagy szerintetek a szülő hibázott, hogy eljutottak idáig??? Az anyja tehet róla?
A kulcsszó benne van a kérdésben!
Felnőtt gyermek!
Ilyenkor már mindkét ember felnőtt.Az anya is és a gyerek is.És nem lehet rájuk úgy tekinteni,mint felnőtt-gyerek kapcsolatra,mert már nem az.
A gyerek gyerekkorában sebezhető és ezzel van,hogy felnőttek visszaélnek.itt pedig eljött a "megtorlás" ideje.A gyerekből is felnőtt lett.
Gondolom akik nem láttak még alkoholistát,azok úgy képzelik el,hogy valaki iszik 2 pohárral,káromkodik 2 mondatot,aztán elalszik.Hát ez nem így történik.
Az alkoholista a nap elején,közepén elkezd inni,folyamatosan egyre részegebb lesz,és hosszú órákig provokálhatja azt az embert,aki nem részeg.
Aztán egy megy éveken keresztül és aki nem részeg,annak egyszer elszakad a cérna és megüti azt,aki évekig terrorizálta.
Az agresszió nem jó dolog,de létezik passzív agresszió is.
Nálunk sajnos elég összetett a helyzet.
Anyám rászokott nagyon az ivásra.Ennek függvényében apám is.
Anyám ő ezzel akarta felhívni magára a figyelmet.Ilyenkor kötözködik apámmal.Órákon keresztül.Ha nem iszik teljesen normális.Apám meg az a csendes alkoholista,ő inkább bánatos olyankor,elvonul,nem piszkál senkit.
De volt már olyan a helyzet,hogy anyám annyira provokált mindenkit,hogy apám mondta nekem és tesómnak,ha úgy alakul akkor egyszer nagyon megfogja verni(pedig nem erőszakos ember)de éveken keresztül,2-3 naponta ezt nem lehet elviselni.Sőt azt is mondta ha kell azt sem bánná,ha mi ütnénk neki oda,mert egyszerűen nem ért a szóból.
Ez még nem fordult elő idáig,de csak idő kérdése.Egyszer tesóm ellökte és elesett egy volt a legnagyobb dolog,de ez olyankor volt amikor már tesóm annyira rosszul lett(pánikbeteg),hogy nem bírta tovább a zaklatást.
Anyám meg másnap gondolom szégyellte magát,hogy a saját gyerekének ilyet kellett tennie,hogy abbahagyja.
De aztán minden megy tovább a "józan" napokon mintha mi sem történt volna.
Sajnos ez egy ördögi kör.Nem tudsz mit tenni.
Rengeteg ilyen helyzetből lesz tragédia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!