Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, ki a hibás...

Mit gondoltok, ki a hibás akkor amikor felnőttként egy gyerek kezet emel az anyjára?

Figyelt kérdés

Én szánalmasnak tartom, de mivel egy nagyon jó barátommal történt meg az eset, egy kicsit elgondolkodtam. Felnőtt srácról van szó, akit mindig is elhanyagolt az anyja (csak pénzelte, mert azt hitte, hogy ezzel megveheti a szeretetet), és most egy vita után megütötte sz anyját. Hiába mondta nekem, hogy részeg volt az anyja, szerintem erre akkor sincs mentség.

Vagy szerintetek a szülő hibázott, hogy eljutottak idáig??? Az anyja tehet róla?

2010. febr. 12. 22:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Kölcsönösen nevelik, formálják egymást.
2010. febr. 12. 23:25
 12/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, és rettenetesen sajnálom azokat, akiknek tönkre tették a szüleik a gyerekkor szép éveit...

Én tényleg fel sem foghatom, mert hál Istennek soha sem voltam ilyen helyzetben, de nekem is van két gyerekem, és hát belegondoltam, hogy egy pici, ártatlan gyerkőc milyen lelki sokkot él át, ha az "anyja" részeg, és bántalmazza...

Egyébként én is gondoltam már arra, hogy most azt kapja vissza az anya, amit ő is adott, bár itt a szülő részéről nem testi, hanem lelki terror volt...(a barátom elmondása alapján).

Ha valakit szeretnek a szülei, és békességben nő fel, úgy, hogy odafigyelnek rá, annak eszébe sem jutna bántani őket!!!

2010. febr. 12. 23:27
 13/24 A kérdező kommentje:
Hát eről még nem hallottam, hogy a gyerek neveli a szülőt...
2010. febr. 12. 23:30
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindent átéltem amit az első író.Az én anyám is alkoholista méghozzá agresszív fajtából.Ha ivott(és szinte soha nem volt józan)Tört,zúzott,és verekedett.Persze minket lányokat vert meg,mert élvezte,hogy félünk tőle..Beszélgetni vele?Könyörögni,hogy ne bántson minket??nem lehetett..A kis húgom aki akkor 5 éves volt ha meghallotta az üvöltését(mert csak üvölteni tudott) bebújt az ágy alá,és sokszor vérese harapta a kis öklét,hogy az anyja ne találjon rá,és ne hallja meg,hogy sír.Hiába vigasztaltuk a nővéremmel,addig nem jött ki míg apu haza nem jött a munkából..Mi rendes lányok vagyunk.Jól tanultunk,tisztelet tudóak vagyunk,és ma már a gyermekeink is azok..De én igen egyszer kezet emeltem anyámra,és megütöttem!Miért? mert védtem a testvéreimet!A nővéremet ütötte verte,és közben ordítozott vele,hogy a nyakát is kitekerheti,hisz ő idézem a szava járását." sz@rta a világra,és akár le is húzhatja a Wc-én.."Muszáj volt védenem,mert a piától nem tudta mit csinál...

Ezek után elítélnétek engem mert megütöttem azt aki anyámnak nevezi magát???

Ki tudja mi volt annál a fiúnál is? Ha tudnátok mi volt az oka elítélnétek???

Valaki írta,hogy egy anyát megverni semmi ok nem lehet!!

Akkor egy alkoholista anyának vagy akár apának van oka megverni a gyerekét???

2010. febr. 12. 23:41
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is pszichológiát tanulok, de ennek ellent kell, hogy mondjak.

Az ember mire szülő lesz már nagyjából egy kész személyiség, nyilván a gyermek sok tekintetben (néha radikálisan is) megváltoztatja.

De a gyermek személyisége, tudata, akkor alakul ki. Az első benyomások, emlékek, érzések határozzák meg a gyermek egész későbbi életét és közvetve a sorsát is.

Tehát sokkal jobban tudja befolyásolni a szülő a gyermeket, mint fordítva. Nem beszélve arról, hogy szegény gyermeknek még semmilyen mentális védelme sincs a szülővel szemben, hiszen még nincs egy kész személyisége.

2010. febr. 12. 23:43
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
'gyerek neveli a szülőt' ebben nem nagyon tudok hinni az biztos igaz hogy 2 személyiség hat egymásra de a gyerek nem neveli piálásra, erőszakra a szüleit.
2010. febr. 13. 00:20
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem úgy neveli a gyerek, mint ti gondoljátok. Inkább tényelg formálják egymást, mint az egyik válaszoló mondta
2010. febr. 13. 00:21
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Én eltudok képzelni iylen helyzetet,mikor "jogos" az ütés,és amint látom nem csak fikció sajnos,mert sokan átélték már..rengeteg embernek megkesiritik a szüleik az egész életet,ivással,veréssel,molesztálással. Általában ha agyerek felcseperedik,nincs már merzsük megütni,pedig akkor lenne "egál" harc. Egye meg amit főzött. Az egyik baráűtnőmet emlékszek még 12-13 éevs korában kb félhortra verte az anyja,korházban volt 2 hétig.. na egy ilyen után például azt mondom,hogy ha iylen anyám lenne nehéz lenne megállnom egy pofon után.
2010. febr. 13. 12:10
 19/24 anonim ***** válasza:
15%
Lehet egy anya a legundorítóbb tetvedék aki még rugdosást is érdemelne,én akkor sem emelnék rá kezet már csak azért mert nem alacsonyodnék le és mert okosabb vagyok annál!Már ha olyan lenne az anyám amilyen,de nem olyan,mert nagyon szeretem és tisztelem és becsülöm!
2010. febr. 13. 14:37
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
14:37 Na, éppen ezért nem tudod átérezni a másik helyzetét (szerencsédre). Ha tiszteled és becsülöd anyukádat, akkor nyilván ezt mondod. Csak másoknak más az élete.
2010. febr. 13. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!