Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzem azt, hogy mindenki...

Miért érzem azt, hogy mindenki utál a családomból vagy akár az utcáról? Bárkiről ezt gondolom :/

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta zárkózott vagyok, sosem tudtam a szüleim előtt sem megnyílni és felszabadult lenni. Gyakran piszkáltak, bántottak szavakkal, pedig egy szorgalmas gyerek voltam jó eredményekkel és a házimunkában is igyekeztem segíteni. Nem buliztam szét magam, csak néha néha jártam el és a megbeszélt időpomtra mindig hazaértem. Jah és soha nem ittam :) a bulikon nálam csak a víz vagy a kóla jöhetett szóba :)

Szóval gyakran piszkálódtak, emiatt olyan szorongásaim lettek, hogy azt képzelem mindenki utál. Ebbe a mindenkibe tényleg mindenki beletartozik. Akár a legkedvesebb munkatársam is, akár valaki a buszról aki nem ismer, vagy a családtagjaim, és akár ti is, vagx az utcán sétáló emberek.

Gyakran álmodom anyukámról is, hogy bánt, leginkább azóta, hogy elköltöztem. A költözésnél is az utálatot éreztem sajnos a büszkesége helyett. Nem büszke volt, hanem tiltani akart, haragudott, bünbaknak, hálátlannak nézett. Sosem tudtam vele jókat beszélni.

Most amikor néha hazajárok nem azt érzem, hogy a régi otthonomban a legszűkebb családomban felszabadulhatok, hanem mintha idegeneknél lennék egyszerűen szorongok. Mindez "otthon" történik velük, és borzasztó.

Még ha azt is mondja anyu, hogy nem haragszik semmiért, ez akkor is belém ivódott, mert minden egyes nap amíg otthon laktam, ezt a szorongást, utálatot éreztem, és ez kihat a mindennapjaimra és a viselkedésemre.

Hogyan lehetne ezen segíteni? Más is van így?

22N

2015. febr. 18. 06:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Az otthonnal kapcsolatos elvárásaim?" Annak a helynek kéne lennie ahova boldogan érkezel és ha leülsz akkor kikapcsolsz.Ahol védettnek érzed magad mindennel és mindenkivel szemben.Ahol nem tudsz rosszat cselekedni és gyakran megsimogatják a fejed és egyfolytában azt érzed:terád szükség van.

.....Vajon te hogyan fogod megoldani,hogy az otthonnak nevezett hely a társad és a jövendő gyermeked számára is otthon legyen? Elgondolkoztál rajta? Mit tennél másképpen mint ahogy veled tettek? Képes leszel a szokáson és megrögzöttségen túltenni magad? A párod hogyan érzi magát melletted? Mennyire vagy őszinte hozzá és viszont?

Neked mi okoz örömöt?

2015. febr. 24. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!