Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnőmet kihasználják a...

Barátnőmet kihasználják a szülei, nem veszi észre. Szülei pedig úgy állítják be, hogy én. Hogyan nyithatnám fel a szemét?

Figyelt kérdés

Sok dolgot elmesét nekem a barátnőm,nekem teljesen egyértelmű,hogy anyagilag kihasználják amióta dolgozik.Én nem akarok beleszólni,de nekem ez teljesen egyértelmű.Mesélte hogy amikor egyetemista volt,a szüleinek vett fel pénzt,diákhitelt.Amit már vagy fizet 7 éve és még hátra van belőlle vagy 5 év kb.Havi 20 ezreket fizet,múltkor megkérdeztem tőle,hogy ne haragudj e mire kellett az a pénz és miért te fizeted?Hát már ő sem tudja,de nagyon kellett a szüleinek?Engem nagyon zavar,hogy mindezt ő fizeti,miközben a szülei is fizethetnék nyugodtan.Rossz érzéssel tölt el,hogy más sarát,hogy másnak jó legyen,ő fizeti.Tudom semmi közöm hozzá,de akkor is.Mind emelett,amikor elkezdett dolgozni,minden hónapban ilyen 60-70 ezreket adott le otthon,miközben a szülei is dolgoztak,dolgoznak.Nem tudom hogyan tudnám felnyitini a szemét,de ez kihasználás a javából én úgy gondolom!Ő azt mondja ennyivel tartozik a szüleinek.Mondtam neki,hogy ne haragudjon de én nem így gondolom.Ha a 7 év alatt azt a havi 20 ezret félre rakta volna,az a 10 év alatt kb 3 millió ft lenne.A többiről amiket közbe adott nekik nem is beszélve.

Tudom semmi közöm hozzá,de én szeretem és úgy érzem kihasználják őt!Vagy kihasználták!

2015. febr. 17. 14:23
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
Feleslegesen pattog, a diákhitelt fizetni kell, ha nem fizetik, akkor felmondják a szerződést, a NAV hoz kerül az ügy és ha lesz tulajdon (lakás autó egyéb) az adóhatóság ráteszi a kezét vagy egy összegben kell kifizetni a tartozást. A kedves fiatalember írta hogy már 7 éve fizeti a barátnője és x millát vett fel. Az első két évben a diákhitel törlesztőrészlete a min bér 6-8%a. A harmadik évtől nézik az első évének keresetét és a bér 8% át vonják le. Ami jelen esetben 20ezer. Diákhitel évi kamata8-11% között mozog. Tehát ha csak a minimálbér utáni minimumot fizette a leányzó az első két évben, akkor a tartozása nőtt, hiszen a minimálbér 8% a éves szinten kevesebb mint a több millió forint éves kamata. A harmadik évtől fizette a fizetése 8%át. Tehát 20000/8*100= 250000 ennyi a barátnő fizetése, ha a diákhitel zrt állapította meg a törlesztés mértékét. Úgy jártok a lehető legjobban, ha minél több pénzt pumpál a barátnőd a diákhitelbe, mert akkor kevesebb ideig kell fizetni a 10%os kamatot. Van egy másik opció is azok számára, akik minimálbéren vannak bejelentve és annak a 8%át fizetik ki és több milliós a tartozás törlesztésére. Nos ők tőkét nem fognak tudni törleszteni, csak mindig az aktuális kamatot legjobb esetben. Diákhitelt nyugdíjból már nem vonnak. Kvázi el lehet lavírozni megfelelő mennyiségű hitellel min bérrel is csak a kamatokat fizetve, viszont úgy kamatként visszafizeti a felvett összeg többszörösét, feltéve ha vagy 40 évet dolgozik nyugdíjig. (A diákhitel adósságát nem hárítják át az utódokra)
2015. febr. 17. 22:31
 42/44 anonim ***** válasza:
54%

A válasz a kérdésedre: hogyan nyithatnám fel a szemét? - sehogy, a leírásod alapján már kinyílott. Tudja, hogy hiba volt felvenni a hitelt. 3 éve éltek külön előtte havi 50ezret adott le elmondásod alapján. Ebből az következik, hogy addig a szüleivel élt és a diákhitel mellett fizetett havi 50ezret az anyjáéknak úgy hogy ott lakott, evett. Vagyis a saját költségeit finanszírozta. Ezt a pénzt akkor sem tudta volna félretenni, ha külön van, hisz lakhatási költsége akkor is lett volna, az valszeg több, mint havi 50ezer.

javaslom ne nyitogasd tovább a szemét az anyjáék szapulásával, mert hamar rájön, hogy te is csak élősködsz, ahogy már itt burkoltan és kevésbé burkoltan jól meg is fogalmazták. Állj a barátnőd mellé legalább lelki segítséget adj neki, biztasd hogy jobb lesz, ha már anyagiakban ezt nem tudod megtenni. Menjetek el egy pénzügyi szakemberhez, a hitel ügyben, bár egy gyorstalpalót már kaptatok. Állj mellette szeresd őt és ne bántsd a szülei piszkálódásával, a hitelt már felvette, azt fizetni kell!

2015. febr. 18. 08:25
 43/44 anonim ***** válasza:
0%
Aki ilyen hülye mártír,az meg is érdemli a sorsát!
2015. júl. 26. 02:45
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem tudom, de annak idején nekem is azt mondták a szüleim, hogy "fiam, jó eszed van, menj egyetemre, de sajnos nem tudjuk teljes mértékben támogatni a tanulmányaidat, ezért javasoljuk, hogy vedd fel a diákhitelt és mellé mi is segítünk, ahogy tudunk."

Én nem gondolom azt, hogy ezzel a szüleim "kényszerítettek" volna engem a diákhitel felvételére, pedig ők mondták nekem.

És igen, amikor az egyetem után melózni kezdtem, és még otthon laktam, akkor természetesnek tartottam, és én magam ajánlottam fel, hogy beszállok a rezsibe, kajába és más költségekbe. Amellett, hogy törlesztettem a diákhitelt is.

A diákhitelt éppen 2 éve fizettem ki, őgy, hogy jóval többet fizettem ki részletbe, mint a szükséges minimális törlesztés, mert nem jó, ha adóssága van az embernek.

És sem azelőtt, mielőtt külön költöztem a szüleimtől, sem most, nem turkálok a zsebükben, és nem nézem, hogy anyám mennyit költ ruhára vagy apám mennyit költ a kocsijára. Felnőtt emberek, az ő dolguk.

Viszont hálás vagyok nekik, hogy tisztességben felneveltek, és ahogy tudtak támogattak, mégha diákhitelt is kellett felvennem.

És ha a barátnőm számonkérné a szüleimen, hogy miért "vetették fel velem" a diákhitelt, akkor k...ra kiakadnék rá, mert ne próbáljon meg ilyen baromságon szembefordítani a szüleimmel.

Szerencsére az én párom nem olyan hülye mint a kérdező. Ennyi.

2015. júl. 26. 15:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!