Barátnőmet kihasználják a szülei, nem veszi észre. Szülei pedig úgy állítják be, hogy én. Hogyan nyithatnám fel a szemét?
Sok dolgot elmesét nekem a barátnőm,nekem teljesen egyértelmű,hogy anyagilag kihasználják amióta dolgozik.Én nem akarok beleszólni,de nekem ez teljesen egyértelmű.Mesélte hogy amikor egyetemista volt,a szüleinek vett fel pénzt,diákhitelt.Amit már vagy fizet 7 éve és még hátra van belőlle vagy 5 év kb.Havi 20 ezreket fizet,múltkor megkérdeztem tőle,hogy ne haragudj e mire kellett az a pénz és miért te fizeted?Hát már ő sem tudja,de nagyon kellett a szüleinek?Engem nagyon zavar,hogy mindezt ő fizeti,miközben a szülei is fizethetnék nyugodtan.Rossz érzéssel tölt el,hogy más sarát,hogy másnak jó legyen,ő fizeti.Tudom semmi közöm hozzá,de akkor is.Mind emelett,amikor elkezdett dolgozni,minden hónapban ilyen 60-70 ezreket adott le otthon,miközben a szülei is dolgoztak,dolgoznak.Nem tudom hogyan tudnám felnyitini a szemét,de ez kihasználás a javából én úgy gondolom!Ő azt mondja ennyivel tartozik a szüleinek.Mondtam neki,hogy ne haragudjon de én nem így gondolom.Ha a 7 év alatt azt a havi 20 ezret félre rakta volna,az a 10 év alatt kb 3 millió ft lenne.A többiről amiket közbe adott nekik nem is beszélve.
Tudom semmi közöm hozzá,de én szeretem és úgy érzem kihasználják őt!Vagy kihasználták!
A válasz a kérdésedre: hogyan nyithatnám fel a szemét? - sehogy, a leírásod alapján már kinyílott. Tudja, hogy hiba volt felvenni a hitelt. 3 éve éltek külön előtte havi 50ezret adott le elmondásod alapján. Ebből az következik, hogy addig a szüleivel élt és a diákhitel mellett fizetett havi 50ezret az anyjáéknak úgy hogy ott lakott, evett. Vagyis a saját költségeit finanszírozta. Ezt a pénzt akkor sem tudta volna félretenni, ha külön van, hisz lakhatási költsége akkor is lett volna, az valszeg több, mint havi 50ezer.
javaslom ne nyitogasd tovább a szemét az anyjáék szapulásával, mert hamar rájön, hogy te is csak élősködsz, ahogy már itt burkoltan és kevésbé burkoltan jól meg is fogalmazták. Állj a barátnőd mellé legalább lelki segítséget adj neki, biztasd hogy jobb lesz, ha már anyagiakban ezt nem tudod megtenni. Menjetek el egy pénzügyi szakemberhez, a hitel ügyben, bár egy gyorstalpalót már kaptatok. Állj mellette szeresd őt és ne bántsd a szülei piszkálódásával, a hitelt már felvette, azt fizetni kell!
Hát, nem tudom, de annak idején nekem is azt mondták a szüleim, hogy "fiam, jó eszed van, menj egyetemre, de sajnos nem tudjuk teljes mértékben támogatni a tanulmányaidat, ezért javasoljuk, hogy vedd fel a diákhitelt és mellé mi is segítünk, ahogy tudunk."
Én nem gondolom azt, hogy ezzel a szüleim "kényszerítettek" volna engem a diákhitel felvételére, pedig ők mondták nekem.
És igen, amikor az egyetem után melózni kezdtem, és még otthon laktam, akkor természetesnek tartottam, és én magam ajánlottam fel, hogy beszállok a rezsibe, kajába és más költségekbe. Amellett, hogy törlesztettem a diákhitelt is.
A diákhitelt éppen 2 éve fizettem ki, őgy, hogy jóval többet fizettem ki részletbe, mint a szükséges minimális törlesztés, mert nem jó, ha adóssága van az embernek.
És sem azelőtt, mielőtt külön költöztem a szüleimtől, sem most, nem turkálok a zsebükben, és nem nézem, hogy anyám mennyit költ ruhára vagy apám mennyit költ a kocsijára. Felnőtt emberek, az ő dolguk.
Viszont hálás vagyok nekik, hogy tisztességben felneveltek, és ahogy tudtak támogattak, mégha diákhitelt is kellett felvennem.
És ha a barátnőm számonkérné a szüleimen, hogy miért "vetették fel velem" a diákhitelt, akkor k...ra kiakadnék rá, mert ne próbáljon meg ilyen baromságon szembefordítani a szüleimmel.
Szerencsére az én párom nem olyan hülye mint a kérdező. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!