Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnőmet kihasználják a...

Barátnőmet kihasználják a szülei, nem veszi észre. Szülei pedig úgy állítják be, hogy én. Hogyan nyithatnám fel a szemét?

Figyelt kérdés

Sok dolgot elmesét nekem a barátnőm,nekem teljesen egyértelmű,hogy anyagilag kihasználják amióta dolgozik.Én nem akarok beleszólni,de nekem ez teljesen egyértelmű.Mesélte hogy amikor egyetemista volt,a szüleinek vett fel pénzt,diákhitelt.Amit már vagy fizet 7 éve és még hátra van belőlle vagy 5 év kb.Havi 20 ezreket fizet,múltkor megkérdeztem tőle,hogy ne haragudj e mire kellett az a pénz és miért te fizeted?Hát már ő sem tudja,de nagyon kellett a szüleinek?Engem nagyon zavar,hogy mindezt ő fizeti,miközben a szülei is fizethetnék nyugodtan.Rossz érzéssel tölt el,hogy más sarát,hogy másnak jó legyen,ő fizeti.Tudom semmi közöm hozzá,de akkor is.Mind emelett,amikor elkezdett dolgozni,minden hónapban ilyen 60-70 ezreket adott le otthon,miközben a szülei is dolgoztak,dolgoznak.Nem tudom hogyan tudnám felnyitini a szemét,de ez kihasználás a javából én úgy gondolom!Ő azt mondja ennyivel tartozik a szüleinek.Mondtam neki,hogy ne haragudjon de én nem így gondolom.Ha a 7 év alatt azt a havi 20 ezret félre rakta volna,az a 10 év alatt kb 3 millió ft lenne.A többiről amiket közbe adott nekik nem is beszélve.

Tudom semmi közöm hozzá,de én szeretem és úgy érzem kihasználják őt!Vagy kihasználták!

2015. febr. 17. 14:23
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
Az előző üzenetem az első ma 16:25 nek szántam.
2015. febr. 17. 16:58
 32/44 anonim ***** válasza:
20%

16:25 vagyok

"de nem tudom akkor minek koptatom a billenytyűzetet,ha nem olvasod,olvassátok el"

Mert ennyire volt időm. Szerintem inkább örülj, h válaszoltam és köszönd meg, de pedig fikázz!

2015. febr. 17. 17:23
 33/44 A kérdező kommentje:
Ja látom mennyire olvastad el az előző hozzászólásomat,oda is írtam,hogy azért köszönöm a választ,de akkor olvassátok is el rendesen!Látom azon is sikerült átsiklanod.:))
2015. febr. 17. 17:27
 34/44 anonim ***** válasza:
41%

"Mert ennyire volt időm. Szerintem inkább örülj, h válaszoltam és köszönd meg, de pedig fikázz!"

Szerintem inkább válaszoljon neki kevesebb ember, de olyan, aki elolvasta. Nehogy már hálás legyen azért, mert úgy szóltál valamihez hozzá, hogy el sem olvastad. Ez nem érdem.

2015. febr. 17. 17:47
 35/44 anonim ***** válasza:
80%
Akkor marad 200 ezer forintotok,és Te azon a 20 ezer ft-on sírsz,amit az anyjáék helyett fizet??? Sztem kapd össze magad,keress Te is többet,mert így tényleg az jön le,hogy a lány többet keres mint Te,tehát ő ad bele többet a közösbe,de neked ez sem elég,még többet akarsz.Ha segíteni akarsz magatokon,keress jobban fizető állást.Az a 20 ezer ft azért nem egy olyan veszett nagy összeg,főleg ha havi 200 ezer plusz pénzetek van.Mondd meg a lánynak vegye csak meg magának ő is a 30 ezres csizmát,majd Te lemondasz dolgokról,hisz az ő fizetéséből azért simán futná erre,ha egyedül élne.
2015. febr. 17. 18:48
 36/44 A kérdező kommentje:

ma 18:48

Te is egy igen hülye lehetsz bocsi...

Gondoljál csak bele.5 évig leadott nekik 50 ezer ft-ot.Ne azt nézd,hogy havonta mennyi,hanem hogy ha félre tette volna,akkor kb saját lakása lenne.Ha kiszámolod hogy 1 évben az 600 ezer ft,az 5 év alatt 3 millió,amit kifizet hitelre helyettük,az szintén ugyan ennyi.Magyarul 6-7 milliót kifizethelyettük,az egy kisebb lakás ára.Mindegy nem magyarázkodom neked,látom rajta,hogy zavarja.Nem mellesleg,meg ne mond meg már nekem,hogy milyen munkát keressek és mennyi pénzért te idiota...

2015. febr. 17. 19:03
 37/44 anonim ***** válasza:
32%
Nem akartál beleszólni mégis beleszólsz. Másrészt lesülne a bőr a pofámról, ha az egyetemista gyerekemet "kényszeríteném" arra, hogy diákhitelt vegyen fel, azért hogy nekem jobb legyen és vele is fizettetném vissza, plusz még elvárnám hogy 50-70 ezreket fizessen, holott a szülök dolgoznak. A legtöbb szülő támogatja a gyerekét, ők meg csak levámolják, ez elég gusztustalan. Hisz felnőtt emberek, el kell tudni magukat tartani 2 keresetből. Nem igazán értem, hogy miért tartozik a szüleinek, 18 éves koráig fel kellett nevelniük, ez kötelesség. Utána meg saját magát látta el, plusz a hitelt adta szüleinek. De mivel nem vagytok házasok a vagyonotok nem közös így semmi közöd hozzá, hogy mire ad pénzt az anyjáéknak, illetve mit fizet helyette. Tehát csak annyit tehetsz, hogy elfogadod, vagy keresel egy másik lányt akit nem lehet érzelmileg zsarolni.
2015. febr. 17. 19:33
 38/44 anonim ***** válasza:
90%

A diákhitelt mivel a lány vette fel, azt vissza kell fizetni, tetszik nem tetszik, mivel az ő neve van rajta a szerződésen és nem is fogod tudni behajtani a szülőkön.

Másrészt, keress jobb munkát képezd magad és te is és jobban fogsz keresni, így hozzáadsz a közös jövőtökhöz. Mert eddig úgy tűnik hogy se te, se a párod szülei nem élnének meg önmagukban.

2015. febr. 17. 20:00
 39/44 anonim ***** válasza:
74%
Ezt abból vontam le, amit írtál: együtt kerestek 330ezer nettót, a barátnőd többet keres. Anyuka+apuka keres annyit mint a barátnőd. Egy átlag szakmával rendelkező kb 30év munkatapasztalattal élő ember kb nettó 120 ezret keres még egy kisvárosban is. Ennek a duplája 240 ezer. Ha ezt veszem alapul a barátnőd keres 240 ami annyit jelent hogy te olyan 90 ezret keresel ennyi kb a min. bér. A másik véglet hogy a szülők keresnek kb 90ezret a min. bért, annak a duplája 180 vagyis te kb 150et kereshetsz. Átlagolva ez a következőt jelenti:te keresel 120at ebből fizeted a 8ezer hitelt a rád eső fele rezsit 20ezer a kaját 20ezer + cigi kb 6-8 ezer - ruházat kb 6-8 ezer + ugye a lakhatás azt nem írtad mennyi + utazás+ szórakozás kb ugyanennyi. Ez egy egészséges ember szükséglete. Tehát a fizetésedből kb 50-55 ezer marad meg - albérlet, ha abban laktok. Kvázi ha minden költséget neked kellene megfizetned nem bírnád magad egyedül eltartani 120 nettóból külön háztartásban.
2015. febr. 17. 20:32
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
5 évig leadott havi 50 ezret,de már nem ad le semennyit,Te is írtad,tehát mégiscsak azon a 20 ezren pattogsz.A lányt fogja is zavarni,ha tőled ezt hallgatja.Ebbe a dologba sztem ne szólj bele.
2015. febr. 17. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!