Szerintetek csoda, hogy "bele vagyok fáradva" a dolgokba?
Röviden annyi,hogy majdnem 1 éve dolgozom egy helyen,amivel az elején úgy voltam,hogy elvállalom,mert kellett a pénz és nem álltunk úgy anyagilag,hogy nagyon válogassak. Ez a munka egyre rosszabb,az elején még könnyebb volt,de mióta új főnökünk van sokkal több a munka,olyan újításokat talált ki,ami nemhogy megkönnyítené,hanem inkább megnehezíti jobban a munkánkat. Szóval,hogy a munkavállaló szívjon. Fizikai munkát végzek,annyira sok a munka,hogy kb csak akkor végzem,ha rohanok,mint az őrült,időm sincs enni,inni vagy wc-re menni sajnos. Teljesen kikészít ez a munka,néha úgy gondolom nem is nőnek való. Nehéz dolgokat is cipelni kell stb. Sokszor fáradt,nyűgös vagyok a munkám miatt.
Már házas vagyok,de mire hazaérek a házimunka is rám vár. Főzök,mosok,takarítok. A párom akkor segít be,ha megkérem,de amúgy nem jut eszébe kitakarítani,amikor Ő szabad. Szóval nem könnyű. Én meg úgy érzem,hogy minden rám hárul. Így is sokszor mikor hazaérek semmihez sincs erőm,annyira fáradt vagyok,ráadásul hajnalban is járok dolgozni. A párom is dolgozik,neki jobban fizető állása van,irodai,sokszor alig van munkájuk,úgyhogy az év 80-90%-ban nyugis.
Feleségek Ti ezt hogy bírjátok?
Tudom,hogy más is ezt csinálja,csak úgy érzem rám túl sok hárul,fáradt vagyok,stresszes és nyűgös. :-(
Ilyenkor olyan hamar felkapom mindenen a vizet, türelmetlen leszek stb.
Ti ilyenkor mit szoktatok tenni,hogy javuljon a helyzet?
Még fiatal vagyok,szóval lehet,hogy furcsán hangzik ez,hogy bele vagyok fáradva a dolgokba,de néha úgy érzem.
Komolyan úgy érzem néha,hogy a semmiért gürizek,vagyis csak azért, hogy fenn tudjuk magunkat tartani.
Olyan siralmas a helyzet ebben az országban,de komolyan. :-(
Szerintem nem normális, hogy a házimunka rád hárul annak ellenére, hogy te hajnalban jársz dolgozni és nehéz fizikai munkát végzel. Ha a férjednek könnyű/könnyebb munkája van, akkor az lenne a minimum, hogy ő nagyobb részt vállal a házimunkából, de ha nem is nagyobbat, akkor legalább megosztottan. Ilyen nincs, hogy te vagy a nő akkor tiéd a háztartás.
Ha nálunk ez lenne, akkor meg is mondanám neki, hogy rám hárul a háztatrtás, mert én vagyok a nő? Akkor holnap felmondok, te dolgozol, mert a férfi feladata eltartani a családot!
Kedves 2-es köszönöm a válaszodat.
Ez így nincs kimondva,meg nem mond ilyet,hogy ez az én dolgom.
Csak annyi,ha Ő szabad és itthon van,mikor én dolgozom,akkor egész nap gépezik.
Persze ha megkérem,hogy ezt és ezt takarítsa ki akkor megteszi,de igazából magától nem jut eszébe sajnos.
:-(
A munka olyan, amilyen, gondolom nincs sok lehetőség, ha még itt dolgozol.
De a családi, otthoni életet muszáj lenne úgy alakítani, hogy embernek érezd magad... Komolyan nem tudom felfogni, hogy tudja nézni egy amúgy szerető férj, hogy a felesége éjjel-nappal dolgozik. Milyen értékrend vagy elmélet szerint minősül ez elfogadhatónak?
Szóval le kéne ülnöd a férjeddel és nagyon komolyan elbeszélgetni vele. Elmondani, hogy ez így nem megy, nem tudod tovább ellátni a munkásat és az otthont is. Változtatni kell, mégpedig sürgősen, mielőtt a házasságod vagy az egészséged vagy mindkettő bánja. A fölös rinyálást vagy lustulást én se sokra tartom, de őszintén: az ember érzi, mikor kezd az ereje végéhez közeledni. Szerintem te ott tartasz.
Meg kell értetned a férjeddel, hogy ha ilyen keményen dolgozol, hozzájárulsz a családi kasszához, akkor neki is hozzá kell járulnia a házimunkához. Egy kiegyensúlyozott kapcsolathoz és élethez ez elengedhetetlen.
Én irodai munkát végzek, csoportvezető vagyok szellemileg folyton leterhelt, nagyon ritkán van időm enni bent pl. Este 8-kor még simán csörög a telefonom hétvégén szintén. Nehezen tudok kikapcsolni igazábol szinte egyáltalán nem. 2 éves a lányom a férjem sokáig dolgozik, 7 előtt nem ér haza.Én csinálok mindent hétköznap mert ő soha nincs itthon, néha egyedül álló anyának érzem magam :) De mi vállaltuk ezt hogy a gyerekünk ne Bp-en hanem mellette nőjön fel.
Nem könnyű, néha mikor nekem kell szerelőt intézni, hivatalos ügyeket intézni, esetleg fát vágni a fűtéshez ő meg este- miután az 5 órától üvöltő gyerek elaludt- kb 22:00-kor megkérdezi, hogy miért vagyok feszült fáradt és miért nem beszélgetünk, néha elszakad a cérna... Pedig segit mindenbe főz takarít csak hát annyira keveset vagyunk együtt, és a szürke hétköznapokba minden az ÉN dolgom.
Szedj vitamint-én is azt teszem:) - vagy esetleg ha már jobban álltok, próbálj más munkát nézni....
Javasold a párodnak, hogy segítsen magától többet.
Kitartást!
Mi a párommal nemrég költöztünk külföldre, én egyből el tudtam helyezkedni mert beszéltem a nyelvet, ő nem. Ráadásul én is elég szar melót fogtam ki elsőre, úgyhogy megértelek.
De az én párom ezt nem csinálta volna velem, kimondatlanul is egyértelmű volt, hogy ő jár bevásárolni, takarít, főz...tényleg semmi dolgom nem volt a munkán kívül. Azóta ő is dolgozik, szintén nehéz fizikai munkát végez, de még így is felosztunk minden feladatot, aki éppen szabadnapos, az egyérteműen jobban besegít a dolgokba.
Én azért leülnék a pároddal beszélgetni erről, mert ez elég szomorú így, eleve látja, hogy a munkád mennyire megvisel, persze ha nem álltok úgy, nem lehet csak úgy otthagyni, de a terhekből igazán vehetne el tőled.
9. vagyok. Még annyi, hogy írod, hogy a párod végül is segít, ha megkéred, csak magától nem jut eszébe. Ez lehet azért is, mert egyszerűen ezt hozta otthonról, nem kellett segítenie, így nem vált rutinná nála a házimunka. De az egy jó jel, hogy azért kérésre nem ellenkezik, szóval szerintem egy őszinte beszélgetés megoldaná ezt a problémát. Egyszerűen mondd el neki, amit itt leírtál, és egyezzetek meg abban, hogy ezentúl kicsit gyakrabban meg fogod kérni dolgokra. Ha szólni kell, hát szólni kell, legyen ez a legkevesebb. :)
Még mindig jobb, mint ha elvből zárkózna el bármilyen feladat elől, mert "az az asszony dolga". Láttam már ilyet is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!