Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell ezt csinálnia?

Miért kell ezt csinálnia?

Figyelt kérdés
Nagyon nagy teher van rajtam a suli miat...nagy a nyomás..ezer meg ezer problémá lenne...nincs legjobb barátnőm akivel megbeszélhetném a dolgokat...de még csak olyan se akiben megbíznék...éjjel nappal tanulok...már alig bírom..és ha vmit nem értek akk hívom anyát h segítsen..aztán ő rávágja h nem érti..én meg elmondom h legalább elolvashatná..ekkor bevágja a sértődöttet és mindig azt mondja h mer én mindig azt mondom h szar anya..amikor nem is mondtam ilyet csak azt h segíthetne..és h nem bírom ezt a nyomást..muszáj vkivel megosztanom a problémámim..egyedül nem bírom elviselni..mit csinálhatnék? minden egyes nap ez megy..ha rossz jegyet viszek leszid...meg ha visszabeszélek mindig azzal példálózik h bezzeg tesómmal nem voltak problémák...csak tanulok és sírok..elegem van :( :'(
2010. febr. 10. 18:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem mindkettőtöknek Magne B6 vitamint kellene szednetek!:)

(Ez most nem vicc!)

2010. febr. 10. 18:43
 2/14 anonim ***** válasza:

Mutasd meg ezt a levelet,amit ide beirtal az anyukadnak.Gondolom,o nem tudja,mi folyik a lelkedben.Egyepkent pedig egy kis lazitas nem artana.Hany eves vagy?

Ha nincsenek is barataid,nezz meg egy jo vigjatekot,tornazz egy kicsit,probalj olyan dolgokat csinalni,ami feldobja a hangulatod.

De mindenek elott mondd el az erzeseid anyukadnak,hisz o az ANYUKAD!!!!

2010. febr. 10. 18:56
 3/14 A kérdező kommentje:
16 vagyok..de hiába mondom..egyszer már kitálaltam neki..amikor régen nagyon piszkáltak..és minden nap sírva mentem haza..erre ő azt mondta h ne foglalkozzak vele..és már meg is oldotta a problémát..attól függetlenül még mindig sírva mentem haza..de nem kérdezte volna meg h mi baj van kislányom, még mindig piszkálnak?..vagy vmi...tudom h nekem kell megoldanom a problémáim de egy kis bíztatás jól esne...köszönöm..mindjárt megyek dvdzni..a tanulást meg abbahagyom legalább mára..
2010. febr. 10. 19:05
 4/14 anonim ***** válasza:

Jót mondott a második. Sztem is mutasd meg neki, lehet h fény gyúl a lelkében/agyában, h te nem csak egy robot vagy, aki tanul, és nincsenek lelki probléámi.

Drukkolok, h sikerüljön. :)

2010. febr. 10. 19:26
 5/14 anonim ***** válasza:

muszáj beszélned anyukáddal méghozzá sürgősen. mondd el neki azt amit fent beírtál, hogy eleged van, nem bírod tovább (ha már magától nem veszi ezt észre, amit nagyon furcsának találok) mert én bizony a 15 éves lányomon mindjárt meglátom ha valami baja van, nemhogy ha mindennap sírna....én is van úgy hogy fáradtabb vagyok, nyűgösebb, minden édesanya -főleg aki dolgozik- fáradt. de ez nem mentség arra, hogy ne foglalkozzon a lelkeddel és veled!!! ez az időszak (kamaszkor) a legnehezebb a számotokra, mind testileg mind agyilag. ha már ő magától nem jön rá, hogy segítségért kiáltasz, mondd el neki Te.

szorítok Neked!

egy másik anyuka

2010. febr. 10. 19:30
 6/14 anonim ***** válasza:

Vannak olyan anyák, akik a gyerek kudarcát saját kudarcukként élik meg. Ezért minden ilyen, mint a kérdésed teljes tartalma, inkább "sértésnek" minősül velük szemben. Ő ezt így fogja fel, szerintem. Kíméljed anyádat!

Apukáddal, nagyszülővel nem tudsz ezekről beszélni?

2010. febr. 10. 19:35
 7/14 anonim ***** válasza:

A rendszeres mozgás segíthet tényleg (feszültségcsökkentő), tavasztól kocogj, vagy fuss (kiadós séta is jó), biciklizz, csak a szabadban legyél. Nekem nem voltak nagy problémáim, csak alapból izgulós, túlaggódós vagyok, de ez nagyon sokat segített, ráadásul a tanulás is sokkal könnyebben ment!

A fő problémádra nem tudok tanácsot adni sajnos, barátnőmnek volt ilyen gondja, ő "pótolta" a szülei figyelmét barátokkal (nem sok állandó maradt belőlük...), term.védelmi egyesületbe lépett be, és azokkal járt össze (mindig csináltak vmi programot, kirándulást, stb.). A fősuli után az apjával javult a viszonya (együtt dolgoznak sokat), az anyjával viszont már nem nagyon beszél.

Kitartás, remélem javul majd a helyzet!

2010. febr. 10. 19:42
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Ha etióp kisgyerek lennél, akkor nem kéne tanulnod viszont nem lenne mit enned, se tévé, se lakás, se semmi amivel most játszhatsz. Csak tanulnod kell, úgyhogy szerencsés vagy. Anyukádra meg a te kesergésed ragad rá.

Változtass a tanulási szokásaidon! Szerintem nem lehet valami hatékony.

Tanulás segítő módszerek, meditáció, villámolvasás, nlp, stb.

És kapcsolódj ki!

Járj el sportkörbe! Ott nem fogsz unatkozni!

2010. febr. 10. 20:00
 9/14 anonim ***** válasza:
Igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy lazíts, és kapcsolódj ki. Teljes mértékben megértelek, hasonló volt a szitu velem is még mikor annyi voltam mint te, és sajna nem értett meg engem sem anyukám, de már így utólag belátom, hogy sajnos nagyon sok felnőtt és gyerek közt generációs szakadék van. Rajtad nagyon nagy a nyomás, mert a suli, meg a piszkálódások, meg otthon anyud, stb... de muszáj elfelejtened ezeket a gondokat egy kis időre, mert bele fogsz dilizni. Bármit csinálj ami örömmel és nyugalommal tölt el, legyen az akár valamilyen kézműves dolog. De ha kimozdulnál otthonról még a lehetőséget is megadnád az ismerkedésre másnak. Próbálj meg lazítani!
2010. febr. 10. 20:24
 10/14 anonim ***** válasza:

19:35-ös hozzászólóval egyetértek, az édesanyám is ilyen gondolkodású.

Nem biztos, hogy van értelme megmutatni a levelet, teljesen felháborodna azon, hogy kinek ír ilyet a gyermeke? Úgy élné meg, hogy nem elég, hogy problémás vagy számára, ráadásul Őt le is járatod.

Azt gondolom, szóban kellene ezeket inkább megbeszélni Vele négyszemközt. Nem biztos, hogy megérti a gondodat teljes mértékben, lehet, Ő egészen más karakterű, személyiségű ember, és ha nem rendelkezik empátiával, nehezen képzeli bele a helyedbe magát. Szerintem inkább idegesíti, hogy vannak olyan gondjaid, amilyenek Neki lehet, sosem voltak. Na, meg ugye a tesódnak sem.

Jó volna, hasznos lenne, ha elmondhatnád Édesanyádnak, hogy Te egyáltalán nem akarsz teher lenni számára a gondjaiddal és nem akarod idegesíteni, de Ő az Anyukád és segítséget, támaszt,tanácsokat vársz Tőle. Ha nem sikerül ezek után sem változtatni, javítani a kapcsolatotokon, az

ő hozzáállásán, akkor lehet, más választásod nem lesz, mint elfogadni, hogy Ő ilyen. Én is ezt tettem.

Tanulásban viszont lehetne segítséget kérni akár a szaktanártól is. Ha valamivel tényleg gondod van, normális esetben egy tanár szívesen segít, örül, ha látja, hogy egy diákja komolyan veszi a tárgyát és boldogulni szeretne vele. Nem várható el, hogy a szülő a mai követelmény rendszerrel lépést tudjon tartani.

Sok sikert!

2010. febr. 11. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!