Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a nagyanyámmal?...

Mit csináljak a nagyanyámmal? Nem tudom már kezelni ezt a helyzetet!

Figyelt kérdés

Nagyanyám egyedül él, nagyapámtól különváltak már egy ideje. Én anyámmal és apámmal élek és a viszonyunk vele mindig elég labilis volt. Hívjuk, látogatjuk, de mindez neki nem elég, őt minden nap fel kéne hívni, de nagyon nehéz, mert egyfolytában a panasz árad csak belőle, mindenkire átragad ez a negatív hangulat róla, miközben nem is rossz az élete! Ezért nagy erőfeszítésbe is kerül gyakran beszélni vele telefonon! Próbáltunk már a lelkére hatni, hogy ettől ő nyugodt lesz, ha kipanaszolja nekünk magát, meg folyamatosan azt hallgatjuk, hogy xy mekkora hülye, de mindenki mást felidegesít vele!

Mióta egyedül van, rendszeres időközönként megsértődik ránk, nem lehet telefonon elérni, ajtót sem nyit. Ilyenkor mi persze kúszunk a lábai előtt hogy megbocsásson. Aztán -ami nagyon fáj- vadidegen emberektől (pl az újságos- azt hallom vissza, hogy miért vagyunk mi ilyenek vele, mert úton-útfélen ócsárolja ilyenkor a családját (gonoszak vagyunk, nem foglalkozunk vele, stb...)

Én már azóta felnőttem, és a lelkére is próbáltam beszélni (én "sajnos" olyan típus vagyok, hogy mindent megmondok nyíltan) de nem használ. Velem is ugyan ezt csinálja. A kapcsolatot meg mégsem szeretném vele megszakítani, mert mégis csak a nagyanyám, de már nem tudom, mi lenne a jó.

(bocsánat, ha kicsit hosszú lett!)

2010. febr. 10. 18:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az öregek gyakran megzakkannak és olyan problémásak lesznek mint egy gyerek. Szerintem sajnáljátok le. Úgysem tudtok elég jók lenni neki, ez pedig nem éri meg hogy keserűséggel teljenek a napjaitok.

Mindig rázzátok le valamivel, ha csak nyavajog.

Megsértődik, de majd elmúlik!

2010. febr. 10. 19:53
 12/14 anonim ***** válasza:

Teljesen meg tudlak érteni, én/mi is pont ebben a helyzetben vagyok/vagyunk. Annyi különbséggel, hogy a drága nagyi (anyával egyedül élünk, ő is egyedül) folyamatosan amióta az eszemet tudom (vagyis 18 éve) kavarja/kavarná a sz*rt mutter és köztem, csak nem megy neki. Sokszor el sem mondtam anyunak, miket mond róla, hogy ne idegesítsem, (ő is ugyanezt tette, nem mondta el, hogy ne húzzon fel), aztán amikor a szülinapomon azzal hívott fel, hogy megint csak szapuljon minket, betelt a pohár. Ez tavaly tavasszal volt, azóta nem állunk vele szóba. Muter karácsonykor azért küldött neki 1 smst,de ennyi. Ő próbált minket keresni néhányszor, de nem vettük föl. Szerintem nektek is ezt kéne tenni. Mi is már megbántuk, hogy ezt nem léptük meg előbb, azóta van nyugodt életünk. Amíg "bratyiztunk" vele, hetente többször hívott, 20-30 percen (vagy több) szívta a vérünket (ugyanazzal mint nálatok: mi le se sz*rjuk, elmesélte az összes szomszéd életét, mindenki hülye, ő okos és tökéletes, plusz kavart). Szóval szerintem ez az egyetlen megoldás. Mi is azért halasztgattuk ezt eddig, mert már idős, egyedül van, meg mégiscsak a nagyanyám, anyunak az anyja, és stb. De ő sose sajnált minket, nehéz lépés volt, nem mondom, néha azért hiányzik egy kicsit, amikor normálisan el lehetett vele lenni, de így jobb.

18/L

2010. febr. 10. 21:40
 13/14 anonim ***** válasza:

21:40-es vagyok

Nálunk is ment folyton a bűntudatkeltés, hogy majd amikor ő meghal, a sírjánál fogunk rájönni milyen szemetek voltunk vele, stb. Volt olyan eset, amikor átmentem hozzá, ott aludtam, ő elkezdett beszélni, én pedig elaludtam d.u. mert nagyon fáradt voltam. Befordultam a fal felé, aludtam 4 órát kb. Mikor felébredtem és visszafordultam, nem fogod elhinni, de UGYANÚGY RENDÜLETLENÜL tovább beszélt, magyarázott, gesztikulált XDXDXDXD Szóval sajnos ezeket az embereket valóban csak saját maguk érdeklik, ha megpurcannánk azt se vennék észre. Ebből sajnos csak egyetlen kiút van: megszüntetni vele a kapcsolatot. Sajnos, most már én is ott tartok, hogy semmilyen érzelmet nem érzek iránta, kiölte őket belőlem, ha meg kellett ölelnem, szabályosan hányingerem lett:S hát ez van, beletörődtem. Nektek is így kéne tenni.

2010. febr. 10. 21:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Figyelj, a nagymamád akkor érzi jól magát, ha megsértődhet valakire. Általában ti vagytok kéznél, és veletek teszi ezt. Nem kell kéznél lenni. Nem kell vele foglalkozni. Nagymamaság ide vagy oda, én biztos nem foglalkoznék vele, ha akar valamit jelentkezzen, de hogy én érezzem bűnösek magam a saját hülyesége miatt, azt már nem. A buta ember az, aki hagyja magát kihasználni. Komolyan. Ti látjátok hogy hibás, ő a lehetetlen fazon. Hát maradjon magának. Sajnos ez van.
2010. ápr. 26. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!