Nálatok is tilos a szellőztetés?
Valószínűleg így akar spórolni, hiszen így nem megy ki a meleg.
Titokban azért ki tudsz szellőztetni. Főleg az emeleten, ott csak nem látja állandóan. A földszinten meg akkor szellőztettek, mikor nincs otthon.
Meg ilyenkor télen nem kell sokáig nyitva hagyni.
El kéne magyarázni apukádnak, hogy ha napi 2x kereszthuzattal iszellőztettek, akkor csak a levegő lesz hűvös, de a falak, bútorok nem hűlnek ki, így a lakás nagyon kevés energiabefektetéssel visszanyeri a hőmérsékletét, és még jó levegő is lesz.
Megpróbálhatsz megegyezni vele, hogy mérjétek meg két kb azonosan hideg napon a fűtésre eső fogyasztást, egyszer úgy, hogy szellőztettek, egyszer meg úgy hogy nem, meglátja, alig lesz különbség.
Én meg is halnék ilyen környezetben. Koleszban voltunk így, 4 fős szobában, hogy az ablaknál lévők mindig rinyáltak hogy fáznak.
Én ha tehetem mindig nyitva tartom az ablakot, vagy pár óránként szellőztetek. Még télen is, inkább legyen picit hűvösebb, de friss levegő legyen, egyszerűen csak úgy tudok jól aludni meg bármit csinálni. A 23 fok ráadásul már sok lenne nekem, otthon 18-19 szokott lenni, albérletben 20-22, de 23-nál már jön az hogy fűtés le, ablak kinyit, azt nem is értem hogy ki az aki 29-30 fokot csinál egy lakásban.
De a helyzetet átérzem, nekem is apám olyan, hogy marhaságokon spórolna (mellette meg elissza az összes pénzét). Kedvencem mikor azzal jött hogy 1 darab wc papírral is 2-3x ki lehet törölni ha félbehajtom...komolyan mondom, wc papíron, ami 50-60 forintos tétel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!