Miért nem tudtam soha, hogy mennybe kerül havonta a gyerekem?
Én sem számoltam ki pontosan sosem, hogy konkrétan mennyit költök a gyerekre, de ha pl. itt van egy ilyen kérdés, akkor pontosabb számítások nélkül, de fel tudom idézni azt, hogy mire nem költenék, ha nem lenne gyerek (pl. pelenka :) ), és látom, hogy mennyiből éltünk gyerek előtt, és most mennyi marad hónap végén, így kb látom, hogy mennyiben kerül a gyerek.
De hogy mondjuk a hétvégi bevásárlásból mennyit eszik a gyerek, arról fogalmam sincs, vagy hogy a kiló almából mennyit evett ő és mennyit mi. Ilyen részletekben nem is tudnám számolni és nem is érdekel.
Nekem két lányom van (3,5 éves és 1 éves). Forintra pontosan nem tudom, hogy mennyit költöttem eddig rájuk, mióta élnek. Igazából nem is érdekel, hiszen, nem azért vállaltam és szültem őket, hogy ezt számon tartsam.
Egyedül azt tudom, hogy mik azok a fix költségek, amik minden hónapban megvannak mind a két gyerekre.
Ilyen pl. a pelenka (havi 8 ezer), tejital (havi 10 ezer), Egyéb költség a kicsire (pl. törlőkendő, ruha, cumi, stb: 10 ezer), nagylányomnak úszás oktatás (10ezer), óvodai étkezés (10ezer), stb.
De, hogy összeszámoljam, hogy összesen mennyit költöttem eddig rájuk?! Nem tudnám, mert a felére már nem is emlékszem. És szerintem ez így is van jól!
Régebben olvastam egy tanulmányt, mely szerint egy átlagos család 10-15 milliót költ egy gyermekére születésétől kezdve 18 éves koráig.
Hogy ebből mi az igaz, nem tudom. Az biztos, hogy egy normális családban a szülők megpróbálnak mindent megadni a gyerekeiknek, ami a javát és a boldogulását eredményezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!