Miért nem tudtam soha, hogy mennybe kerül havonta a gyerekem?
Nem kell.
Én sem tartom számon, mennyibe van a 2 éves fiam...
Azért, mert nem voltál olyan öznő, mint a mai szülők többsége.
Igaz, nem egyedül nevelt fel édesanyám, de én is ehhez vagyok szokva, sosem számolták fillérekben, hogy ki mennyibe kerül. Ami kellett, az kellett, ami maradt, maradt.
Íme egy újabb szülő, aki csak azért tesz fel kérdést, hogy mindenki megcsodálhassa emberi nagyságát!
Ne, Kérdező, ne szégyelld magad! Csodálatos anya (apa?) vagy! Bezzeg manapság látod mi lett a divat... Bezzeg a te idődben!
Mert nem kellett számolnid.. Az én szüleim pontosan tudták, sőt a mai napig meg tudják mondani, mert vezettek, higy mire mennyit költöttek, ebben a mi költségeink is természetesen pbenne vannak.
Nekünk nem kell számolgatni, megis írjuk még az utolsó zsemlét is, és vezetjük a kiadásainkat.. Gyeekem meg nincs, de pontosan tudni fogom mennyibe kerül.nekem ez nagyon jó és jő is lesz.., emrt tudom mi az a minimális összeg,amiből havonta kijönnénk ha gá van..
Szia!
Szerintem általában helyes dolog költségvetést készíteni és képben lenni a költségekkel. Így jobban lehet előre tervezni, és ha valami baj van, szerintem könnyebben húzza össze a nadrágszíjat, aki pontosan tisztában van a költségeivel.
Ennek mellékhatásaként lehet, hogy valaki azt is meg tudja mondani, hogy mennyibe kerül a gyermeke. Persze nem minden részletre kiterjedően (nyilván nem jegyzi fel, hogy a gyerek 3 szelet szalámit evett, apa 5 szeletet, anya 2-t, nincs hőelosztás-mérő, hogy a gyerekszoba fűtését külön számolhassák stb.), de nagyságrendileg tudja. Ez nem baj, de persze ha ezután felhándálja a gyereknek, hogy ilyen meg ilyen sokba vagy nekem, az baj.
Megint más az eset, ha a szülők elváltak. Ilyenkor megegyezhetnek abban, hogy a gyermekeket nevelő szülő bizonyos gyerekekkel kapcsolatos kiadásainál a másik szülő is besegít a gyerektartáson felül. Láttam olyan családot, ahol az anyuka egy füzetbe írta szépen, hogy cipő ennyi, ruha annyi, télikabát amannyi, és az apuka meg kifizette. Itt is nyilván elég jól tudta az anyuka, hogy mennyibe kerülnek a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!