Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik, hogy ennyire ne...

Létezik, hogy ennyire ne reagáljon a szervezet?

Figyelt kérdés
Az apám alkoholista,(ő tudomást sem vesz róla.)napi 6-7 sört+ valamennyi töményet megiszik, hétvégente akár 10-12 is.Mellette elvégzi a napi fizikai munkáját, azonban este a családban már csak az ivás marad.Terrorizálja a családot, anyámat régebben többször súlyosan bántalmazta, és volt úgy, hogy engem és a kisebb testvéreimet is.Sajnos nem lehet vele mit kezdeni, nem használ a külön költözés, sem a válás, mert egyedül nem lenne képes élni, megélni.Nem az ez ember akit következmények nélkül el lehet hagyni, új életet kezdeni.(Falun lakunk, kis közzösség)Kérdésem az, hogy szerintetek mennyi esély van arra, hogy súlyos egészségkárosodása lesz ettől az életmódtól?Hozzáteszem kitűnő erőben van, napi fizikai munkát végez, nem beteg sohasem, nem is igazán látszik rajta, pedig ezt az "életmódot" már vagy 20éve folytatja..ami nem kis idő!Létezik, hogy egy szervezet ennyire ne reagáljon az e fajta folyamatos önpusztításra? Köszönöm Válaszotokat!
2010. febr. 9. 22:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én megkönnyebbültem mikor meghalt az alkoholista apám, kedves első válaszoló. Bár bántani nem bántott. De gyűlöltem.

Ő cukorbeteg volt, valószínűleg mára már a lábait is levágták volna, mert volt valami fekély félesége, ami ugye rosszabbodott. Plusz cigarettázott.

Viszont volt itt a faluban egy pasi, nála nagyobb alkoholistát szerintem nem hordott a hátán a föld. Úgy halt meg, hogy részegen elesett, beverte egy kőbe a fejét. Az orvosok azt mondták, hogy még legalább 30 évet élhetett volna, mert egészséges volt. (50 éves volt akkor a pasi). Szóval szerintem ez ember függő...

2010. febr. 9. 23:11
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztónak találom,hogy a megtorlástól való félelem az ami miatt nem mertek kilépni ebből a pusztító helyzetbő.

Nagyon pontosan fogalmazott az a hozzászóló,aki azt írta,hogy az "alkoholista előbb a környezetében élőket-családját-pusztítja el,majd csak utána pusztul el ő is."

Ezt nagyon komolyan fontoljátok meg.

Hányan mentek rá?

És az,hogy egy fizikai munkát végző,erőszakos nagyakaratú ember nem tudna egyedül tovább élni,nem igaz.

Nem kellene őt sajnálni,mert nincs miért.

Az anyukádat és testvéreidet sajnáld,na meg saját magad.

Méltatlan dolog lenne ,ha belenyugodnátok ebbe és így élnétek tovább.

2010. febr. 9. 23:15
 13/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nem a sajnálat vezérel minket, ha nem inkább a tőle való félelem.Sajnos azt a pontot már régen átléptük, amikor valakinek teljesen tönkreteszik az életét, majd következik a sajátja.4en vagyunk testvérek, és mindegyik kisebb nálam, így talán még nehezebb az én szerepem is.Teljesen kilátástalannak látom a helyzetet.De nagyon köszönöm a válaszokat, kicsit "kíirni magamból, ez is segít
2010. febr. 9. 23:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek 23:15össel. "Borzasztónak találom,hogy a megtorlástól való félelem az ami miatt nem mertek kilépni ebből a pusztító helyzetből."

Ha elköltöztök, vagy anyukád elválna, mondania kellene a válópernél, hogy erőszakos stb és távoltartási végzést adnának neki! Ha pedig ténylegesen megver valakit a családból: jelenteni kell vagy feljelenteni és börtönbe is kerülhet. Szóval nem tűrni kellene, nyugodtan telefonálj a rendőrségre vagy jogi tanácsadónak és kérdezd meg mit lehet ilyenkor tenni! De a legrosszabb a mártíromkodás, mert te csak azért tűrsz, mert félsz a testvéreid otthagyni, ezért te is velük szenvedsz.

2010. febr. 9. 23:54
 15/15 anonim ***** válasza:

[link]

Krízisközpont tel szám: 06 80/20 55 20

2010. febr. 10. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!