Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik, hogy ennyire ne...

Létezik, hogy ennyire ne reagáljon a szervezet?

Figyelt kérdés
Az apám alkoholista,(ő tudomást sem vesz róla.)napi 6-7 sört+ valamennyi töményet megiszik, hétvégente akár 10-12 is.Mellette elvégzi a napi fizikai munkáját, azonban este a családban már csak az ivás marad.Terrorizálja a családot, anyámat régebben többször súlyosan bántalmazta, és volt úgy, hogy engem és a kisebb testvéreimet is.Sajnos nem lehet vele mit kezdeni, nem használ a külön költözés, sem a válás, mert egyedül nem lenne képes élni, megélni.Nem az ez ember akit következmények nélkül el lehet hagyni, új életet kezdeni.(Falun lakunk, kis közzösség)Kérdésem az, hogy szerintetek mennyi esély van arra, hogy súlyos egészségkárosodása lesz ettől az életmódtól?Hozzáteszem kitűnő erőben van, napi fizikai munkát végez, nem beteg sohasem, nem is igazán látszik rajta, pedig ezt az "életmódot" már vagy 20éve folytatja..ami nem kis idő!Létezik, hogy egy szervezet ennyire ne reagáljon az e fajta folyamatos önpusztításra? Köszönöm Válaszotokat!
2010. febr. 9. 22:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
17%
Te most, ha jól értem, azt akarod, hogy megbetegedjen és meghaljon? No comment...
2010. febr. 9. 22:30
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Előbb-utóbb meglesz az eredménye:( De az ilyen "falusi" emberek kicsit keményebb kötésűek, de csúnya vége lesz hidd el...:((
2010. febr. 9. 22:30
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

sajnos, ha kemény fizikai munkát végez, akkor nincs akkora egészségkárosító hatása a 6-7 sörnek.

van, de egy erősebb szervezetre nézve nem olyan nagy.

inkább a töménynek, de abból meg nem iszik sokat ezek szerint...

mihelyst tudsz, menekülj el a szülői házból.

anyukádat meg próbáld rábeszélni, hogy váljon el, kérjen segítséget, ne azt nézze, hogy nem tud egyedül megélni a férje. inkább sajnálatból vele marad, és eltűri, hogy bántalmazzon titeket?

2010. febr. 9. 22:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól,hogy még nincs semmi tünete, már valószínű elkezdődött a leépülése. Az alkohol lassan pusztít...Nemrég halt meg alkoholizmus miatt egy ember a mi falunkban - először ő is tök jól volt,aztán jöttek a gondok, később le kellett vágnia lábát, aztán pár hónap múlva meg is halt.
2010. febr. 9. 22:39
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen van ilyen, megiszik néhány sört, van aki teljesen normális marad akkor is ha iszik, a gond apukáddal mentálisan van. A balhék milyen gyakoriak? ha jól értem akkor inkább csak anyukádat bántotta. Szóval a lényeg az, hogy ő teljes erőben van és terrorizálja a családot. Anyukádnak nem kellene őt sajnálnia, hagyja el minél előbb! Te pedig tanulásra hivatkozva simán elmehetsz Bp vagy más városba koliba. Nem értem anyukád ezt miért tűri el és még el is tartja..?!
2010. febr. 9. 22:42
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

"Nem az ez ember akit következmények nélkül el lehet hagyni"

Nem szabad sajnálni, Ő sem sajnál titeket, akkor ti miért sajnálnátok? Sztem álljatok fel (ha lehetőségetek van erre) és hagyjátok ott. Ez sosem lesz jobb, csak idegileg felőröli a családot, tapasztalatból beszélek :S Hagyjátok ott a fr@ncba, és valszeg már úgyis beteg, csak nincs még jele

2010. febr. 9. 22:46
 7/15 A kérdező kommentje:

első válaszolónak: Hidd el nem tudtam 15 mondatba belesűríteni 20év kegyetlen, megalázó, több ember életét végérvényesen tönkretevő történéseit.Nem olyan egyszerű ez hidd el.Ha Te ezeket átélted volna, lehet Te is így éreznél elkeseredettségedben.Nem kívánom senkinek konkrétan a halálát, csupán a miértekre keresem elkeseredve a választ.No comment..

Többieknek is köszönöm az eddigi válaszokat!

2010. febr. 9. 22:51
 8/15 anonim ***** válasza:
77%

ha már 20 éve csinálja ezt, akkor már jó régóta elkezdődtek a szervezetében a károsodások.

Tudod mi a baj?

Az, hogy az alkoholista először a környezetét teszi tönkre. A saját családját. A feleségét/férjét, a gyerekeit. Idegileg kikészít mindenkit. És amikor már mindenki kész idegroncs körülötte, akkor befejeződik a saját önpusztítása is.

Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy minél előbb költözz el, így legalább kevesebb rosszat élsz át.

2010. febr. 9. 22:52
 9/15 A kérdező kommentje:
Bennem is felmerült a költözés gondolata, de úgy érzem a menekülés nem megoldás, valamint nem tudnám nyugodt lelkiismerettel, a saját helyzetem megkönnyítésére otthagyni a családtagjaimat ilyen körülmények között.Nem sajnálatból vagyunk vele sajnos, ha válásra kerülne a sor, biztos vagyok benne bárhol megtalálna minket, és nem habozna keményen megtorolni mindent.Köszönöm a válaszokat, tanácsokat
2010. febr. 9. 22:58
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én apám napi 1-2 liter bort,és félliter pálinkát ivott naponta,és nem látszott meg rajta,csak velünk kötözködött.De soha nem ütött meg senkit.60-70 éves kora körül már elég volt félliter bor,hogy berúgjon,de még ekkor is tudott dolgozni a szakmájában.85 évesen halt meg agyvérzésben.
2010. febr. 9. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!