Te szívvel vagy ésszel élsz? Én csak szívvel tudok élni, de ennek az az ára, hogy mindig rosszul döntök? Mit tehetnék, hogy ne legyen mindig így?
Figyelt kérdés
Bármi van,mindig a szívemre hallgatok,azt mondják,ez soha nem hazudik,de nekem valahogy mindig mellé sikerül a dolog.Hogyan hozható összhangba a szív és az ész?2015. febr. 2. 14:43
11/14 anonim válasza:
Hány éves vagy? Régebben én is így voltam vele, aztán megtanultam használni az eszemet döntéshelyzetben.
Ezt a túlzott agyfunkciót azóta sem tudom kikapcsolni.
A "férjválasztásnál" is végiggondoltam ész érvek alapján, hogy összeillünk-e. És milyen jó döntés volt.
12/14 anonim válasza:
Én inkább a megérzéseimre. Az nem tudom hogy a szív, vagy az ész. De gyakran csinálok olyan dolgokat amik elsőre hülyeségnek, furának tűnik mindenkinek, aztán lehet hogy csak jó a vége. Tehát próbálok természetes lenni, nem erőltetve döntéseket hozni. Nem hezitálok sokat, hanem ami először eszembe jut, az lesz a jó út. Ezt úgy fejezném ki, hogy az ösztöneimre hallgatok.
13/14 anonim válasza:
Igyekszem mindkettővel, habár a szív vezet. Életem párja ellen szólt minden észérv, mégis a szívünkre hallgattunk. Életünk legjobb döntése volt. Másrészt általában a rossz döntéseimet is szívemnek köszönhetem.
14/14 anonim válasza:
Szerintem a szívpörkölt és a rántott velő is egyaránt jó...
Komolyra fordítva: én is azzal értek egyet, amit már többen is írtak, hogy az a legjobb, ha mindkettő jelen van a döntéseinkben. A szívem elképesztően nagy ökörségekre ragadtatott már, míg az eszemre hallgatva sok fájdalmas döntést voltam már kénytelen hozni, amelyek esetleg még több év távlatából is fájnak, hiába látom úgy utólag is, hogy az volt a legjobb döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!