Te szívvel vagy ésszel élsz? Én csak szívvel tudok élni, de ennek az az ára, hogy mindig rosszul döntök? Mit tehetnék, hogy ne legyen mindig így?
Figyelt kérdés
Bármi van,mindig a szívemre hallgatok,azt mondják,ez soha nem hazudik,de nekem valahogy mindig mellé sikerül a dolog.Hogyan hozható összhangba a szív és az ész?2015. febr. 2. 14:43
1/14 anonim válasza:
Én mindkettővel, de talán az észre picit jobban hallgatok.
Pl ha megcsalna a párom és a szívem azt mondaná, hogy próbáljam meg vele helyrehozni a dolgot, nem tenném.
Az eszemre hallgatnék és kivágnám.
2/14 anonim válasza:
A választ sajnos nem tudom, mert én is ugyanebben a cipőben járok, mint te, de ha lehetne pontozni a kérdést, erre 100%-ot adnék!
3/14 anonim válasza:
Mindkettővel. Önmagában ugyanis egyik sem boldogít.
4/14 anonim válasza:
mindkettővel, de ha kétesa döntés, akkor as zívemmel..
utóbb ha rossz döntésnek is tűnik mindig bebizonyosodik, hogy jó volt (valamit tanultam belőle..stb)
nagyon jók a megérzéseim
5/14 anonim válasza:
Mindkettővel. A szív nagy hülyeségekre képes rávenni az embert, kizárólag ésszel élni pedig elég rideg élet lenne. Arra mondok igent, amit a szívem és eszem is helyesnek lát, a többire pedig nem vesztegetek időt.
6/14 anonim válasza:
Akármikor az egyikre vagy a másikra hallgattam, hibáztam. A közös döntésekkel sosem volt gond. Szóval mindkettőre szavazok!
7/14 anonim válasza:
Mondanál valami konkrét példát? Ez így eléggé megfoghatatlan, hogy "általában szívvel élek". Én is azzal élek, anélkül nem lenne, ami keringetné a vért a testemben...
9/14 anonim válasza:
Mindig szivvel, esszel is lehetne de szamomra nem erdemes:-)
10/14 anonim válasza:
Én régebben inkább hallgattam a szívemre, sokszor a józan észt is felülírta. Sosem volt jó döntés. Most már inkább hallgatok az eszemre, de a legjobb, ha a kettő összhangba van. Ha dönteni kell, akkor a józan ész fele billen már a mérleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!