A gyerekvállalasba mindkét fel beleegyezese szükséges vagy baki esetén elfogadható ha a nő szava dönt?
Részben egyetértek azzal, hogy nem teljesen korrekt, hogy a férfiaknak ebbe gyakorlatilag nincs beleszólásuk, mert a nő szava dönt, de ez a helyzet, ezen nem lehet változtatni.
Amibe viszont sokan nem gondoltok bele, hogy sok nő gyakorlatilag az első másodperctől kezdve kötődik a benne fejlődő babához. Én tudom, hogy ezt sokan nem tudják megérteni és felfogni, de ettől még így van. A saját példámon tudom, bár én akartam gyereket, de amint megláttam dobogni a szívét az UH-n, már szerettem, kötődtem hozzá. Sőt, már a pozitív terhességi tesztnél is elindult valami érzelem. Ez megtörténhet egy olyan nővel is, aki őszintén úgy gondolta, hogy sohasem akar gyereket. Nem akart, direkt nem csinált volna, de így, hogy már ott van, kötődik hozzá, szeretni kezdi, és képtelen elvetetni. Van ennek egy elég erős érzelmi oldala is azért, amit főleg a férfiak hajlamosak nem számításba venni, de ezért szerintem nem lehet a nőt hibáztatni.
Más kérdés, hogy azzal én is egyetértek, hogy ilyen esetben viszont nem szemét a faszi, ha lelép, mert előre megmondta, hogy neki nem kell gyerek. Én a magam részéről gyerektartásért se perelném ebben a helyzetben, tényleg egyedül tartanám meg a babát, mert gyakorlatilag 100 százalékosan kihagytam a döntésből, és ha egyedül döntöttem, úgy korrekt, ha egyedül vállalom a következményeket is. De őszintén szólva nekem is az a véleményem, hogy ha egy pár ennyire elzárkózik a gyerekvállalástól, nem elég egyetlen védekezési módszert alkalmazni, párhuzamosan kellene legalább kettőt, és akkor nincs ilyen helyzet.
N27
A nőnek joga van megtartani a gyerekét, ha teherbe esett, akkor is, ha korábban más véleménye volt a gyerekvállalásról.
A férfinak pedig joga van eldönteni, hogy részt kíván-e venni a gyerek felnevelésében, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!