Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyerekvállalasba mindkét...

A gyerekvállalasba mindkét fel beleegyezese szükséges vagy baki esetén elfogadható ha a nő szava dönt?

Figyelt kérdés
Ha a pár úgy egyezett meg hogy nem akarnak gyereket védekezés mellett mégis terhes lett a nő. Elvileg egyik fél sem akart gyereket. A nő most mégis szeretné megtartani. Mit tehet ilyen helyzetben egy férfi? Örülni kellene hogy bele sem szólhat a döntésbe és neveljen egy gyereket akit nem várt?
2015. jan. 26. 18:23
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
72%

Részben egyetértek azzal, hogy nem teljesen korrekt, hogy a férfiaknak ebbe gyakorlatilag nincs beleszólásuk, mert a nő szava dönt, de ez a helyzet, ezen nem lehet változtatni.

Amibe viszont sokan nem gondoltok bele, hogy sok nő gyakorlatilag az első másodperctől kezdve kötődik a benne fejlődő babához. Én tudom, hogy ezt sokan nem tudják megérteni és felfogni, de ettől még így van. A saját példámon tudom, bár én akartam gyereket, de amint megláttam dobogni a szívét az UH-n, már szerettem, kötődtem hozzá. Sőt, már a pozitív terhességi tesztnél is elindult valami érzelem. Ez megtörténhet egy olyan nővel is, aki őszintén úgy gondolta, hogy sohasem akar gyereket. Nem akart, direkt nem csinált volna, de így, hogy már ott van, kötődik hozzá, szeretni kezdi, és képtelen elvetetni. Van ennek egy elég erős érzelmi oldala is azért, amit főleg a férfiak hajlamosak nem számításba venni, de ezért szerintem nem lehet a nőt hibáztatni.

Más kérdés, hogy azzal én is egyetértek, hogy ilyen esetben viszont nem szemét a faszi, ha lelép, mert előre megmondta, hogy neki nem kell gyerek. Én a magam részéről gyerektartásért se perelném ebben a helyzetben, tényleg egyedül tartanám meg a babát, mert gyakorlatilag 100 százalékosan kihagytam a döntésből, és ha egyedül döntöttem, úgy korrekt, ha egyedül vállalom a következményeket is. De őszintén szólva nekem is az a véleményem, hogy ha egy pár ennyire elzárkózik a gyerekvállalástól, nem elég egyetlen védekezési módszert alkalmazni, párhuzamosan kellene legalább kettőt, és akkor nincs ilyen helyzet.

N27

2015. jan. 26. 19:27
 22/34 anonim ***** válasza:
15%
Baki ez neked egy ember élete gratulálok.
2015. jan. 26. 19:29
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a nő szava a "döntő" mivel ő viszi vásárra a bőrét, akárhogy is döntenek. A lényeg a kommunikáció. HA a férfi semmi esetre sem akar gyereket, és ezért akár el is hagyná a nőt, azt is meg kell beszélni.
2015. jan. 26. 19:43
 24/34 anonim ***** válasza:
66%
Én adott szituban dontottem, amint pozitív lett a tesztem..nekem a sajat hulyesegem miatti abortusz nem fér az ertekrendembe...viszont a paromra sem kenyszeritettem semmit. . ( szerencsere mondjuk számára sem volt kérdés a további sorsunk) bár, mi előtte is akartunk gyereket, csak még nem akkor, mikor lett.
2015. jan. 26. 19:47
 25/34 anonim ***** válasza:
26%
Nem vagyok férfi, de ha csak belegondolok, hogy milyen érzés lehet, hogy van valaki, akit szeretek, és együtt eldöntjük, hogy nem vállalunk gyereket, és a párom mégis máshogy dönt... azért qrva szar lehet, nem csak az, hogy van egy gyereked a világban, akit nem akartál és még fizetsz is érte, hanem hogy a világ szerint is te vagy a hibás, hogy nem húztál 8 óvszert. Azt bezzeg senki nem fogja fel, hogy bízni kell a másikban. Ha nem tudsz bízni abban, akit szeretsz, akkor ennek az egész életnek semmi értelme nincs.
2015. jan. 26. 20:02
 26/34 anonim ***** válasza:
77%
25: nem a bizalom hiánya miatt mondjuk sokan a dupla védekezést, hanem a hibaszázalék miatt. Ha abszolút nem akarok gyereket, soha, semmilyen körülmények között, akkor az 1-2% is több, mint amit vállalni tudok.
2015. jan. 26. 20:20
 27/34 anonim ***** válasza:
Szóval nem fog kiderülni, hogy védekeztetek :(
2015. jan. 26. 20:21
 28/34 anonim ***** válasza:
76%
Te 25. Neked még senki nem mondta, hogy a bizalom nem fogamzásgátló?! Vagy miről beszélsz úgy mégis? 100%-os módszer csakis a cölibátus. Védekezés mellett is van esélye a terhességnek, akik meg felelőtlenek, ott még nagyobb.
2015. jan. 26. 20:23
 29/34 anonim ***** válasza:
45%
Kihagytátok a képletből azt, hogy közösen döntöttek arról, hogy nem vállalnak gyereket. Senki nem kényszerített a nőt, hogy vigye vásárra a bőrét abortusszal, hanem ő döntött így. Abban a pillanatban, hogy ezt a véleményét megváltoztatta, illett volna közölnie a férfival is, utána már az ő döntése, hogy vállalja-e a felelősséget az esetleges becsúszott terhesség miatt. Olyan pedig nincs, hogy nem akarsz gyereket, aztán megszáll a szentlélek, mikor mégis teherbe esel. Ha tényleg nem akarsz gyereket, akkor kétségbeesel, elveteted, és nem fekszel le többé senkivel hatszoros védekezés nélkül.
2015. jan. 26. 20:44
 30/34 anonim ***** válasza:
87%

A nőnek joga van megtartani a gyerekét, ha teherbe esett, akkor is, ha korábban más véleménye volt a gyerekvállalásról.

A férfinak pedig joga van eldönteni, hogy részt kíván-e venni a gyerek felnevelésében, vagy sem.

2015. jan. 26. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!