A gyerekvállalasba mindkét fel beleegyezese szükséges vagy baki esetén elfogadható ha a nő szava dönt?
A pár előre megegyezett abban, hogy nem szeretnének gyereket, és ez abban az esetben is így van, ha a nő maximális védekezés mellett is teherbe esik. Ebben az esetben úgy szexelnek, hogy mindketten felkészülnek arra, hogyha valami balul sülne el, annak vállalniuk kell a következményét, ami az ő esetükben az abortusz. Így egyeztek meg, és ezért kezdtek egymással kapcsolatot.
Egy gyerek megtartásához és felneveléséhez a két szülő egybehangzó véleménye szükséges, és semmi esetre sem korrekt az, hogy a korábbiakat felrúgva az egyik ember semmibe veszi a másik akaratát, és meghazudtolja a saját szavát. A jog persze lehetővé teszi, hogy a nő döntsön, és rákényszerítse akaratát a férfira.. az, hogy ez elfogadható-e, más kérdés. Az nem várható el, hogy örüljön, mint majom a farkának, de gyerektartásra kötelezhető.
Ha a nő nem akarja elvetetni, nem kényszerítheti rá a férfi.
Ha a férfi nem akarja nevelni, nem kényszerítheti rá a nő.
Elválnak útjaik, ez az "igazságos" megoldás.
Jogi vagy erkölcsi értelemben kérded?
Szerintem mindkét félnek joga van a döntéshez, nem csak a nőnek.'Ha a párom nem akarná, én nem tartanám meg. Ehhez (is) két ember kell.
Hiába egyeztek meg, hogy nem akarnak gyereket, ez változhat az évek során, főleg egy hosszú kapcsolatban.
Ezt bele kell kalkulálni, hogy védekezés mellett is lehet baba. Ezzel a tudattal kell szexelni. Ha nem tetszik, akkor lehet dupla védekezés, azzal még kisebb lesz az esély.
Egyébként hogyan védekeztetek???
Más dolog, hogy nem akart és más dolog, hogy most van.
Szerintem abba gondolj bele, hogy még nem akarsz, de 10 év múlva sem szeretnél ettől a barátnődtől és sose (ez esetben hagyd ott akármit is döntsön), vagy csak éppen most nem erre készültél?
Ez egy baromi nehéz helyzet.
Azért kíváncsi lennék, hogyha a férfiakat "sújtaná" a teherbeesés esélye, akkor ők hogyan döntenének mind a védekezés, mind az abortusz tekintetében.
Mert mindkettő komoly egészségügyi beavatkozást igényel, nem beszélve a lelki "megrázkódtatásról".
Azért én is kíváncsi lettem, hogyan védekeztetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!