A férjem családjában tragédia történt. Hazautaznátok?
A férjem és én is egy városból származunk. Jelen pillanat 400 km-re élünk onnan.
Ma este érkezett a hír, hogy sajnos az unokatestvére egy komoly autóbalesetben szörnyet halt. Gyakorlatilag együtt nőttek fel a férjemmel, 1 év van köztük, olyanok voltak mint a testvérek, a legjobb barátok. Természetes, hogy ő holnap reggel azonnal indul haza, ezt szeretné, de én?
Terhes vagyok, pont 2 hét múlvára vagyok kiírva.
Csúnya ebben gondolkodni, nagyon nem is jó érzés, hiszen szívem szerint egyértelműen mennék én is a férjemmel, de az unokaöccse is másik városban lakott (200 km-re a szülői háztól), a testét haza kell szállíttatni, intézni a temetést. Minimum 1-1,5 hétig otthon lennénk.
Annyira úgy érzem, hogy most mellette kell lennem és támogatnom kell, iszonyatosan kikészült, illetve nekem is szükségem van rá, még is félek! Itthon van az orvosom, itthonra terveztük a szülést, erre rendezkedtünk be, hetek óta másról sem beszélünk, csak várjuk a babát.
Autóval tudunk menni, de 400 km alsó hangon, autópályán is minimum 5 óra.
Nagyon aludni sem tudok, csak agyalok. A férjemnek sem volt egyértelemű hogyan tudjuk ezt megoldani, de őt most elvakította egyelőre a szomorúság és a sírás. Abban sem vagyok biztos, hogy képes ilyen állapotban ennyit vezetni. Reggelre el kellene döntenem, hogy megyek vele, vagy maradok. Kínomban már összeírtam a pozitívumokat és negatívumokat is. Ha véletlenül ott sikerülne megszülnöm a babát, akkor lehet hogy ismeretlen helyen, ismeretlen orvossal menne a dolog, de legalább együtt lennénk. Itt nincs senkim, akire támaszkodhatok a páromat és egy barátnőmet leszámítva.
Egyszerűen nem tudom mi lenne ésszerű, én is elvagyok keseredve, hiszen tudom mennyit jelentett a férjemnek az unokatestvére, sokat vendégeskedett nálunk és mi is sokat mentünk hozzá. Nagyon jó ember volt, igazán nem ezt érdemelte! :(
Reggelre már máshogy láttuk a helyzetet, kicsit megnyugodtunk, úgyhogy nem indultunk el lóhalálában.
A családjaink roppant megértőek, a mi döntésünk, nincs probléma semmiből. Egyszerűen csak annyira földhöz vágta a hír a férjemet, hogy tegnap csak arra tudott gondolni, hogy minél előbb otthon lehessen. Ha másra nem is, én is nagyon szívesen elmennék a temetésre, de a férjem mindenképpen megy, ez nem is kérdés, akkor is ha én közben megszülöm a babánkat. Ahogy írtátok, ez egy új élet, remélhetőleg rengeteg időnk lesz még együtt hármasban, a férjem csak egyszer búcsúzhat el az unokatestvérétől végleg sajnos. Nehéz lenne egyedül végigcsinálni, de egy ilyen helyzetben én úgy gondolom, kibírom. Azt is iszonyatosan sajnálnám, ha én nem lehetnék ott a temetésen, de lehet hogy ez lesz a vége.
Magánorvosom van és belföld, végülis úgy beszéltük meg, hogy holnapig várunk és kikérjük az orvosom véleményét is.
Elég macera lenne "szülő cuccal" elindulni, pedig már össze van pakolva a táskám. Egyelőre még mindig nagy kérdőjel a dolog, valószínűleg az orvosom fog dönteni. Szerencsére elég sok páciense van ahhoz, hogy ne a pénz beszéljen belőle, hanem racionális választ adjon a kérdésünkre.
Beszéltünk az otthoniakkal is, anyósom véleménye szintén kérdőjel, hirtelen ő sem tudott mit mondani, csak hogy ez egy nagyon nehéz döntés. Nyilván ő szívesen látná otthon a fiát, de jó a viszonyunk, ő is tudja, hogy ez most nem könnyű helyzet. Anyukám inkább marasztalna, azt mondta, ha kell, akkor amíg a férjem otthon lesz, ő elutazik hozzám. A barátnőm is biztosított arról, hogy szükség esetén otthon hagyja a saját férjét és hozzám költözik, amíg az én férjem otthon van, hogy ne legyek egyedül, ha netán sietős lenne a kórházba.
Első baba egyébként, úgyhogy elég nagy az izgalom. Egyelőre csak "hallomásból" tudom milyen jelekre kell figyelni. Nyilvánvalóan ezt mindenki a párjával szeretné végigcsinálni, de ez az esemény nálam felülírja a saját érzéseimet. Holnap meglátjuk, addig még beszélünk az otthoniakkal is megint, illetve az orvosommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!