Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem családjában tragédia...

A férjem családjában tragédia történt. Hazautaznátok?

Figyelt kérdés

A férjem és én is egy városból származunk. Jelen pillanat 400 km-re élünk onnan.

Ma este érkezett a hír, hogy sajnos az unokatestvére egy komoly autóbalesetben szörnyet halt. Gyakorlatilag együtt nőttek fel a férjemmel, 1 év van köztük, olyanok voltak mint a testvérek, a legjobb barátok. Természetes, hogy ő holnap reggel azonnal indul haza, ezt szeretné, de én?

Terhes vagyok, pont 2 hét múlvára vagyok kiírva.

Csúnya ebben gondolkodni, nagyon nem is jó érzés, hiszen szívem szerint egyértelműen mennék én is a férjemmel, de az unokaöccse is másik városban lakott (200 km-re a szülői háztól), a testét haza kell szállíttatni, intézni a temetést. Minimum 1-1,5 hétig otthon lennénk.

Annyira úgy érzem, hogy most mellette kell lennem és támogatnom kell, iszonyatosan kikészült, illetve nekem is szükségem van rá, még is félek! Itthon van az orvosom, itthonra terveztük a szülést, erre rendezkedtünk be, hetek óta másról sem beszélünk, csak várjuk a babát.

Autóval tudunk menni, de 400 km alsó hangon, autópályán is minimum 5 óra.

Nagyon aludni sem tudok, csak agyalok. A férjemnek sem volt egyértelemű hogyan tudjuk ezt megoldani, de őt most elvakította egyelőre a szomorúság és a sírás. Abban sem vagyok biztos, hogy képes ilyen állapotban ennyit vezetni. Reggelre el kellene döntenem, hogy megyek vele, vagy maradok. Kínomban már összeírtam a pozitívumokat és negatívumokat is. Ha véletlenül ott sikerülne megszülnöm a babát, akkor lehet hogy ismeretlen helyen, ismeretlen orvossal menne a dolog, de legalább együtt lennénk. Itt nincs senkim, akire támaszkodhatok a páromat és egy barátnőmet leszámítva.

Egyszerűen nem tudom mi lenne ésszerű, én is elvagyok keseredve, hiszen tudom mennyit jelentett a férjemnek az unokatestvére, sokat vendégeskedett nálunk és mi is sokat mentünk hozzá. Nagyon jó ember volt, igazán nem ezt érdemelte! :(

2015. jan. 25. 00:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%

Et egyértelmű,mhoy maradsz

Ez nem kérdés...

Szeribtem az 5 őra űttól mr másnap legkésőbb megszülnél..

A ferhpjednek is melletted a helye.

Antemetést nem neki kell szervezni, akármennyir jőpban voltak, nekii melletted a helye...nhazautazik a temetésre kb 3 napra, előtte való nap, atemetés napja, és másnap haza

El nem tudom képzelni hogyan jut eszébe 1-2 hétre elutazni..

Ah neki kelene temetést szervezni is jegelnem a szülésig, inkáb fizetnem a tárolásért, vagy nom tudom..

Mindenőrás kismama feleségemet akkro sem hagynám otthon,nha cigánygyerekek potyognak az égből

2015. jan. 25. 07:51
 12/22 anonim ***** válasza:
47%
Bocsánat, elfelejtettem,hogy kikapcsoltam az automatikus javítást a telefonon
2015. jan. 25. 07:52
 13/22 anonim ***** válasza:
75%
Persze, hogy maradjatok otthon. A szomorú tény az, hogy valaki meghalt, valaki meg most fog megszületni. A halottért semmit nem lehet tenni, gyászolni meg otthon is lehet. Mindenórás kismama vagy, eszedbe se jusson útnak indulni, remelem nem tetted.
2015. jan. 25. 08:05
 14/22 anonim ***** válasza:
95%

5-ös, abban nincs igazad, hogy első gyerek később jön. Nekem az első előbb jött egy héttel, a második pedig majdnem 2 héttel később.

Kérdező, érdekel, hogyan döntöttél, azt értem, hogy férjed mindenkép menni akar, ő tudja, mit érez, menjen ha kell...de tényleg muszály neki 1-1,5 hétig ott maradnia?

2-es voltam

2015. jan. 25. 08:11
 15/22 anonim ***** válasza:
61%
Nagyon szomorú, ami történt, de gyakorlatilag mindenórás vagy, egy ilyen autóút, meg az ilyen helyzet nem neked való. Te a gyerekedért felelsz, a férjed meg érted. A családjáért. Természetes, hogy szomorú, de hogy gondolhatja, hogy másfél hétre lelép mellőled? Volt az unokatestvérnek családja, apja, anyja, esetleg felesége, aki gondoskodna a temetésről? Akkor neki ott most nincs semmi keresnivalója. Feltámasztani nem tudja, vigaszt adni meg úgysem tud, azon kívül, hogy a kollektív sírásban résztvesz. Ezért magára hagyná a mindjárt megszülő feleségét, akinek sokkal nagyobb szüksége van most rá? Rangsoroljon már, az istenit, ő értetek felelős már elsősorban, ráadásul ilyen lelkiállapotban ennyit vezetni sem egy életbiztosítás. A temetést meg nem az egész család szokta szervezni, huszadmagával járva az ilyenkor szükséges helyeket, hanem a közvetelen rokon. Majd elmegy a temetésre, az ilyen távolság mellett minimum két nap így is. Ha akkor szülsz, hát puff, így jártatok, az se szerencsés, de az, hogy lelépne most másfél hétre? Minek? Aztán meg majd eszi magát azon, hogy a legnagyobb szükségben hagyott magadra téged (azért egy ilyen idős terhességnél bocsi, hogy kényelmes vagyok, de én nagyon örülnék, ha lenne mellettem valalki, aki egyrészt segít legalább esténként, munka után, másrészt lelkileg, hogy ha már nem egyedül csináltam a gyereket, legalább van, aki elérhető közelságben van, ha itt az idő), hogy az ország másik végén búslakodjon.
2015. jan. 25. 09:07
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez egy annyira szoros kapcsolatokat ápoló, összetartó család, hogy az unokatestvér is részt vesz a temetés szervezésében, akkor nem okoz gondot, ha azt mondja, hogy a feleségével szeretne lenni, mert bármikor szülhet. Az sem okozhat problémát, ha te maradsz, ő megy. És a sem, ha esetleg váratlanul haza kell indulnia.

Ezek csak idióta családoknál csinálnak zűrt, de ha az ő családja nem ilyen, nem értem a gondot...

2015. jan. 25. 10:08
 17/22 anonim ***** válasza:
37%
10-es te egy idi.ta vagy!
2015. jan. 25. 10:33
 18/22 anonim ***** válasza:
91%
Nem mennék el.Hétfőn szültem,első babánk,és 3 óra alatt meglett.Nem lehet tudni,mennyire lesz viharosan gyors szülésed.Egyébként azzal sem értek egyet,hogy másfél hétre a férjed egyedül hagy.Szép és jó,hogy közel álltak egymáshoz,de rajta már nem tud segíteni,viszont neked szükséged lehet rá.Én is azt mondom menjen el 3 napra a temetéskor,de ne hagyjon hetekre magadra.
2015. jan. 25. 11:33
 19/22 anonim ***** válasza:
69%

Csak eszembe jutott, hogy ha elmegy, és te megszülsz aznap, vagy másnap otthon, akkor visszautazik lóhalálában? A gyereke születése felülírja a családi tragédiát (ami szörnyű, és részvétem!)? Vagy te egyedül leszel bent a kórházban és egyedül mész haza?

Vagy maradjon otthon, vagy menjetek mindketten, szerintem a köztes megoldás nem jó.

Írd meg végül mi lett.

Még egyszer részvétem!

2015. jan. 25. 13:38
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi vagyok, annak a véleményére, aki lepontozza az összes választ, amiben az otthonmaradást ajánljuk.

A szülés azért nem egy mellékes dolog, ami útkózben, bárhol, bárki kezei kózt torténhet. Az egy borzasztó intim, fájdalmas stb. dolog, ami lehetoleg ne az otthonunktól többszáz kilométerre torténjen meg, érthető okokból.

Borzasztó, hogy meghalt valaki, de azon mar változtatni nem lehet.

nekem minden előjel nélkül szletett a fiam 39. Hétre, a lányom pedig pár óra vajúdás után 38. Hétre. Szép is lett volna, ha többszáz kilóméterre egy gyaszoló családdal körülvéve szültem volna. És ez nem önzőség, hanem egyszerű gyakorlatiasság.

2015. jan. 25. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!